Maşallah maşallah güzel çalışmalarBaşarılarının devamını dilerim
![]()
Maşallah maşallah güzel çalışmalarBaşarılarının devamını dilerim
![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
benimde ilk motorum 05 636 dı,sonra 05 zx-10r sonra 2008 cbr 600 sonrada 13 636 ım oldu.07-08 zx6r güç anlamında zayıf ama 09 dan sonra zx6r gayet iyi 13 te 636 ile yine oscar a aday olur.yakında olsak gelirdim yanına kullanıp test ederdin fatih.
bir video ekliyorum.videonun 05.36 dakıkası ile 05.55 dakika arası 04 model 1000rr,sürücüsü 95 kilo,akrapovic slip-on,sp quıck shıfter,bmc race filitre ve komple yarış grenajları takılı,bende ise zır stok)o zaman 88 kiloydum,2.viteste bastım ben,1000rr da sanırım 2 ama 3 te olabilir.
birde videonun 10.40 dakıkası ile 11.15 dakika arası 05 636 ile ben,05 636 da arraow tup ve araborusu,bmc race filitre ve sürüçü 75 kilo.2.vites 140 km/h başladık,
ayardan sonra aynı 1000rr ile 2.vites 120 gibi başlayıp 250 kadar tekrar deneyeceğiz.
maşallah kazasız sürüşler..eski bir motorcu olarak başarılar dilerim.
RACE WERKS
herşey çok güzel görünüyor kaliteli parçalar seçilmiş kuyruktali plakalık off yapılırsa kurşun gibi durur![]()
ppr port işlemi yaptınızmı ?
yok şuan motor içi standart durumda.ilerde yüksek sıkıştırmalı piston setleri bu makına için çıkacaktır.ileriki setupta bu tarz bir uygulama yapabilirim.ppr kaan ile sürekli iletişim halindeyim zaten.kendisine 04 model 636 nın üst kapağını race port yaptırmıştık mükemmel olmuştu ama motorun sahibi çok kullanamadan sattı motoru.bu nedenle dyno,roll gibi denemeler yapamadık.
abi peki race port işleminden sonraki değişimler nasıl ben özellikle torkdaki artışı merak ediyorum çünkü stock bir 600cc lik motor bile yüksek hızlara ulaşıyor bence önemli olan ne kadar sürede ulaşıyor ve elde edilen güç ne kadarlık bir devir bandında genellikle japon makinalarında bu kısıtlı iken italyanlar bu konuda daha başarılı sanırım
ikinci sorum abi bi zx-10rr modifiyelerle kaç beygir görülebilir bir fikrin varmı
Maşşalah kawa ya on numara durusu var allah tekerine taş değdirmesin emeğinize sağlık
VW TİCARİ ARAÇ-ANTALYA
race port işleminden sonra dynoya çıkarıp ölçüm alamadık çünkü motoru sattılar,alan kişide bu işe meraklı olmadığından somut bir veri alamadık ama ben motoru stock ve sonrası kullandım gaz tepkimesi ve ara hızlanması bariz iyileşmişti,600cc 4 silindirli makinalar daha doğrusu 4 silindirli race makinalar lineer bir güç eğrisi hedefler tabi olabildiğincede tork.italyanların makınalarında hacim ve v tipi makinalar var bu nedenle torkta hatta güçte de iyiler bu beklendik birseydir.ben ileriki aşamalarda race port yaptırabilirsem öncesi ve sonrası dyno verilerini payşalacağım.ppr ile konuşmlarımız ve ppr hesaplamalarına göre %10 luk bir peak güçte artış planladık.bu motosiklet için korkunç bir rakam)kendileri daha önce yurtdışı ağırlıklı olarak birçok kapak yaptılar ve müşterilerin geri bildirimleri harika.bütçe olarak kendimi ayarlamaya çalışıyorum sonuçta devam eden bir günlük yaşantım var sabit ödemelerim var bu nedenle bekleyeceğim.ayrıca biraz süre geçince CP,WISECCO gibi piston markalarının 13.5:1 cr li piston kitleri çıkacaktır.şuanki oem sıkıştırma 12.9:1,race port ile sıkıştırmayıda arttırırsak daha efektif güçler alabiliriz.powercommander,bazzaz gibi oem ecu ya piggy back bağlanan ünitlerin en güzel yani %2-5-10-15-20-40-60-80-100 gaz açıklık pozisyonuna göre AFR VE AVANS HARİTALARINI 250 DEVİR 250 dyno üzerinde real time(gerçek zamanlı)yapabilme şansı vermeleri,örneğin sadece %60 gaz açıklığında bazı motorlarda oem güce göre 20 hp fazlasını almak mümkün buda devir bandı olarak harika bir çalışma olanağı sunuyor.dynojet ın sitesine girip bakabilirsin.
gelelim 2.soruna;
günümüz 1000 cc lerinde komple eksoz,pcv ve/veya bazzaz ünitler,hava filitresi ile güzel bir ayar yapıldıktan sonra oem arka teker güçleri üzerine 12-20 hp eksta güç alınabiliyor.geçenlerde sevdiğim bir abimin 2014 ZX-10R INA KOMPLE EKSOZ,PCV FUEL,İNG VE SECONDARY MODUL,ECU REFLASH,BMC RACE FİLİTRE ile ayar sonrası arka tekerde 188 hp aldık,makınayı zır stock ken dynoya çıkardığımızda ise 172 hp arka teker gücü vermişti.güç-tork grafiklerini aşağıya ekliyorum.stock ile ayar sonrası grafik sağdaki tek sayfa,soldaki sayfa ise ise ayar sonrası.trde 2011-14 model zx-10 larda 186-193 hp arası güçler alınanlar var.sadece bu setuplarda motor içi hariç.motor içi yapılı zx10lar hakkında bilgim olmadı tr içinde.
çok teşekkür ederim
allah hepimize kazasız belasız 2 tekeride 4 tekeride kullanmayı nasip etsin...
geçen pazar güzel bir temizlik yaptım birkaç resim eklemek istedim sizlere,
![]()
teşekkür ederim beni ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiğiniz için![]()
MaşAllah kazasız belasız olsun egzost Gp tarzı olsa daha şık durabilirdi ama performans için bu daha iyiyse kalsın![]()
ALLAH VAR GAM YOK..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)