Neden bakır daha iyi soğutur 4 sıra süperini bulamadım buralarda aslında şöyle bir şey var taunusun orjinal radyatörü ölçü olarak tofaşın ki ile hemen hemen aynı hatta tofaşın ki yükseklik olarak biraz daha yüksek.Hararet sorunumu yaşıyosun sen mesela ?
05-11-2011, 23:51
0M42
Bu gün marş motorumuda temin ettip montajını yaptım ve sonunda marşa bastım her şey çok şükür ki tıkırında hiç bir sorun yok şimdilik.Maşallah.Geriye sadece egsoz sistemim kaldı.Üç beş ayardan sonra marş videomuz ;
Bu arada video oldukça kalitesiz telefon ile anca bu kadar oldu :)
06-11-2011, 16:20
gokhan882
Olsun olsun görüntüyü takma ses yeter...Bence egsoz sistemine gerek yok böyle gez :) patırtılı puturtulu miss
06-11-2011, 18:39
Oconner
hayırlı olsun hemşerim daha iyi şeyler bekliyorum senden takipteyim :)
06-11-2011, 19:09
0M42
İnşallah zamanla bakalım ne olur :)
06-11-2011, 23:52
mk35280
Eski bir Kadett C kullanıcısı olarak projenizi baştan sona okudum hayırlı uğurlu olsun diyorum.Gerçekten çok emek harcamıssınız ve halen de harcıyorsunuz.Benim kullandığım 1978 Kadett C coupe 1.2N idi.Motoru ekonomi için tasarlandığından dolayı güç eksikliği benide swap olayına itmişti.Ama kasa ile motorun farklı markalarda olmasını istemediğimden dolayı yine opel motoru arayışına giriştim.Eski aracım Rekord E de kullandığım 4 silindir 2.0E L jetronik 110 Beygirlik 4 nokta enjeksiyonlu motorda karar kıldım ki zaten bu blok orjinalde de bu kasada kullanılmış.Yani motor kulağı bağlantı yerleri falan zaten şasede hazırdı.Ama o sıralar bu motora hurdacılar uçuk paralar isteyince(2001 yılı) maddi imkansızlıklardan dolayı projeyi gerçekleştiremedim.Aslında sizde bu motoru kullanabilirdiniz.Şimdi fiyatları daha makul seviyede sanıyorum 3-4 Bin civarlarında komple araba ilanları vardı internette.Ford motoruda iyi seçim olmuş tabiki geliştirilebilirlik olarak benim bahsettiğim motordan daha avantajlı olabilir.
Sizin taktığınız motorda HC (yüksek sıkıştırma) yazısını gördüm LC olmadığına sevindim arada 10 beygir fark var çünki.Egzost olarak kesin 4/1 Headers yaptırın derim.Hem ses hemde üst devirlerde canlanma olur.Projenizde başarılar diliyorum.İzlemeye devam edicem.
07-11-2011, 00:09
0M42
Keşke projenizi gerçekleştirebilseydiniz sizde,hayırlısı olsun sağlık olsun ne diyelim.Sizin bahsettiğiniz motor aynı zamanda manta motoru sanıyorum ? Bu motoru bende düşündüm ancak yedek parçası ford motoru kadar rahat ve ucuz bulunamayacağı için ford motoruna karar kılmıştım.Nitekim ford motorun tüm parçalarını Rizede dahi tedarik edebiliyorum.
Bu ford motorlarının HC leri çift boğaz 32/36 weber ile kaç hp-tork veriyor bilginiz varmı ? Bir çok yerde hep farklı farklı okudum 100 hp yazan yer var 105 hp yazan var 115 hp yazan var acaba net olarak nedir belki siz bilirsiniz ?
07-11-2011, 01:04
mk35280
Evet bu motor Ascona B- Record E-Manta B ve Kadett C lerde kullanılmış.Bulunduğunuz ilde ford parçası tabiki de kolay bulunur.Sizin HC motorun weber 32/36 ile gücü bir çok yerde 101 veya 105 olarak geçer.115 olması zor ihtimal.Zaten 101 hp de olsa bu güç o kasa için iyi bir başlangıç.
Ben atmosferik sevdiğim için turbo çok cazip gelmiyor.90 lı yıllarda Oktaykan Power ın yarıştırdığı taunus bu motor ile atmosferik 190Hp güç veriyordu.
Sese bakılırsa videodaki araçta itb var sanırım gerçekten mükemmel ancak ford motorundan atmosferik 200 hp civarı bir güç alındığı takdirde km başına 1 lira yakar sanıyorum sadece hafta sonları sürebileceğimiz bir araç olur kadett.Turbonun güzelliği bu işte tüketim ve performans orantılamasında atmosferik sistemden çok daha iyi.
Bu motoru turbo besleme 200 - 250 hp yapabilirsem daha bir şey istemem zaten avrupada turbo ile 500 - 600 hp alan var benim istediğim rakamları atmosferik yakalıyorlar yüksek sıkıştırma dereceli egzantrik ve çift weber vs ama dediğim gibi bu motor öyle sanıyorumki km başına 1 lira yakar.
Örnek ;
Niyetimde ne olursa olsun öncelikle enjeksiyona çevirme var olursa ondan sonra turbo olur zaten zaten turbo için enjeksiyon şart.
07-11-2011, 11:47
dragstar
oktaykan kardeşler zamanında 200 hp almıştı 2.0 pinto motordan
krankı fln elde hafifletmişlerdi
07-11-2011, 21:54
mk35280
Aslında bizim gibi bu işlere meraklı insanların günlük kullanmak için standart başka araçları olmak zorunda.Yoksa aile ile yola çıkmak yada günlük kullanmak stres sıkıntı karın ağrısı yaratıyor.Egzost açıksa kafayı şişirir, spor helezonlarla 3-5 kişi bindinmi biryerler sürter kasisler çukurlar korkulu rüya olur, ofsetli jant takarsın görüntü süper olur ama ya çamurluğa sürter yada direksiyon tam çeviremezsin,Motorda oynamıssan yakıt sorun olur hep yolda kalacakmıssın düşüncesi olur yoldan çok göstergelere bakarsın.Ve bazen içinden dersinki lanet olsun bi normal araba alıp rahat rahat binicem ama dayanamaz yine bulaşırsın.
08-11-2011, 01:22
0M42
Abi sen gerçekten bu işe gönül verenlerdensin yazdıklarından öyle anlaşılıyor :) Yazdıklarının bir çoğunu bende yaşamıyor değilim lanet olsun ki vazgeçmekte geçemiyoruz bakalım böyle kör topal nereye kadar gidecek bu sevda.
Bu akşam yaşadığım aksilik.Teste çıktık bir elektrik arızası yüzünden marş motoru resmen çöp oldu.Araçla yürür vaziyetteyken elektrik arızası yüzünden araç marş basmaya başladı egsozda biraz gürültülü olduğu için anlayamadık farkına varamadık volant dişlisi ile marş motoru dişlisi birleşince motor marş motorunuda bir güzel çevirmeye başladı sonuç mükemmel marş motoru çöp.Yarın bir marş motoru daha alacağım :(
09-11-2011, 17:10
1.24
alüminyum radyatör çabuk ısınır çabuk soğur.motorunda istediği odur zaten.bakır geç ısınır geç soğur.hararet sıkıntım oldu zamanında.yazın 1 yada2 kere conta yakarım.oda normal artık benım motorda.sıkıstırma yuksek.turboda maşallah 1bar ustu basıyo. :D
böyle bi dene bakalım.atm bişey olacagını sanmıyorum.ama turboda sıkıntı olursa.4lü falan degil direk alüminyum özel yapım bi radyatör tavsiye ederim
09-11-2011, 17:21
0M42
Bakalım ne olur umarım bir sıkıntı yaşamayız.
09-11-2011, 19:22
mk35280
Geçmiş olsun arkadaşım.Senin kullandığın weber 32/36 karbüratörden bende aldım hurdacıdan ama bi karbüratörcü elinde revizyon istiyor.BMW E21 e takıcam bakalım ne kadar fark yaratıcak.
09-11-2011, 19:51
0M42
Teşekkür ederim yeni marş motoru aldım artık bir sorun yok sadece egsoz sistemim kaldı.Benim karburatörümde çok iyi durumda olduğu söylenemez milinde bir miktar boşluk oluşmuş ama şayet sorun çıkarmaz ise megasquirt kurana kadar idare ederim.Bu karburatörler sade ve çok güzel verimli karburatörler bir çok araçta kullanılmış bazı eski jiplerde bile var bence sizde verim alırsınız.
09-11-2011, 22:13
mk35280
Aynen bendekinde de milinde biraz boşluk var.Bu şekilde takıp bi deneyeyim belki problem çıkarmaz.
09-11-2011, 22:44
0M42
Sonucu merak ederim yakın bir tarihse yazın buraya :) kolay gelsin.