User Tag List

Sayfa 5/32 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
592 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Opel Kadett Turbo

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Regülatör yerli üretim ankarada bir makina mühendisi abimiz üretiyor aynı zamanda makina sektörü üzerine iş yeri var işçilik bakımından gerçekten beklediğimden çok daha kaliteli temiz bir ürün çıktı tek kusuru montajlama ayakları yok bunu kendisine telefon açıp dile getirecem regülatör ilanı aşağıdadır bende ilandan görüp sipariş vermiştim ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ulatoru/detay?

Bu gün akşama doğru ancak fırsat bulabildim arkadaşlar ancak montajı yapamadım daha doğrusu regülatörün yeni benzin hattını re tahliye hattını çekip regülatörü sabitledim ancak elimdeki 5 bar mercedes pompası bozulmuş sanırım yata yata oksit yaptı içi herhalde tık yok pazartesi 2 bar bi pompa alıp aracı çalıştıracam inşallah.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar sanırım sizi hayal kırıklığna uğratacağım bir saat önce motor kırdım sayılır regülatörü pompayı vs. herşeyi tamamlayıp ayarlamaları yapıp teste çıktık ama dönemedik 10 dk sonra hararet bir anda yükseldi kenara çektik motor subaru motoru gibi çalışmaya başladı conta patlatıp soğutma suyuna kompresyon vermeye başlamış ve sanırım sekman kırmış yağ çubuğunu çıkardığımda buharlı tren gibi abartmıyorum duman veriyordu geçmiş olsun valla katlettik senelere meydan okuyan motoru Motoru henüz açmadım yarın üşenmez isem motoru açar net olarak yazarım ne olduğunu hatta resimde eklerim şimdi yeni bir motor gözüme kestirmem lazım sıfırtan turbo alt yapısını oluşturup toplayacağım bir motor.

Hızlı_Fransız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun acaba ne kadar basınçta motor kırdınız ?
    Renault Sports & ///MPower

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok büyük geçmiş olsun..
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

1.24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar sanırım sizi hayal kırıklığna uğratacağım bir saat önce motor kırdım sayılır regülatörü pompayı vs. herşeyi tamamlayıp ayarlamaları yapıp teste çıktık ama dönemedik 10 dk sonra hararet bir anda yükseldi kenara çektik motor subaru motoru gibi çalışmaya başladı conta patlatıp soğutma suyuna kompresyon vermeye başlamış ve sanırım sekman kırmış yağ çubuğunu çıkardığımda buharlı tren gibi abartmıyorum duman veriyordu geçmiş olsun valla katlettik senelere meydan okuyan motoru Motoru henüz açmadım yarın üşenmez isem motoru açar net olarak yazarım ne olduğunu hatta resimde eklerim şimdi yeni bir motor gözüme kestirmem lazım sıfırtan turbo alt yapısını oluşturup toplayacağım bir motor.
    kardeşim naptın yaaaa

geçmiş olsun.çok üzüldüm yaaa.degil gibi ama inşallah sadece küçük bi sorundur.
    TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun kırılan basıncı merak ettim ama sonuçta çok eski 1.2 motor..
    sanırım c20xe takacaksınız çok iyi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basınç 1 bar üzerindeydi net basıncı bende bilemiyorum boost saatim yoktu ancak 1 barın üzerinde çalıştırıyordum açıkçası böyle bir şeyi eninde sonunda bekliyordum sadece bu kadar erken değil biraz daha dayanır sanıyordum kadett in motoru oldukça eski teknoloji krank bile bloğa 3 ana yatak ile sabit mesela kadett in motoruna eş değer murat 124 lerdeki 1.2 motorlar bile 5 ana yatak ile bloğa sahiptir conta patlatmasaydın belkide krank kesecektik her neyse ne diyelim sağlık olsun yeterki çok daha iyilerini toplartız hep beraber Allahın izniyle.

1.24 bu olay her ikimize tecrübe olsun kardeşim nefsinin kurbanı olup sakın bar açayım deme açınca böyle oluyor motor olarak ya piç motor dedikleri eski tofaş kuş serilerinin motorunu sıfırdan turbo alt yapısını oluşturarak toplayacağım yada 2.0 ford pinto motor toplayacağım her iki durumda da kendi şanzımanlarını kullanarak 5 ileri vitese geçiş yapmış olacağım.

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun

c20xe'yi düşün derim bende turbolanmış c20xe kadette güç verirse tam bir şaheser çıkar ortaya

by serçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun allah yardımcın olsun ...........

Hızlı_Fransız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basınç 1 bar üzerindeydi net basıncı bende bilemiyorum boost saatim yoktu ancak 1 barın üzerinde çalıştırıyordum açıkçası böyle bir şeyi eninde sonunda bekliyordum sadece bu kadar erken değil biraz daha dayanır sanıyordum kadett in motoru oldukça eski teknoloji krank bile bloğa 3 ana yatak ile sabit mesela kadett in motoruna eş değer murat 124 lerdeki 1.2 motorlar bile 5 ana yatak ile bloğa sahiptir conta patlatmasaydın belkide krank kesecektik her neyse ne diyelim sağlık olsun yeterki çok daha iyilerini toplartız hep beraber Allahın izniyle.

1.24 bu olay her ikimize tecrübe olsun kardeşim nefsinin kurbanı olup sakın bar açayım deme açınca böyle oluyor motor olarak ya piç motor dedikleri eski tofaş kuş serilerinin motorunu sıfırdan turbo alt yapısını oluşturarak toplayacağım yada 2.0 ford pinto motor toplayacağım her iki durumda da kendi şanzımanlarını kullanarak 5 ileri vitese geçiş yapmış olacağım.
    kesinle pinto ford motoru topla bir cok seçenek mevcut olur pinto mtoorun + ları daha fazla olacaktır kesinlikle....
    Renault Sports & ///MPower

1.24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bar olayı mesele???????
    bende ilk takdıgım zaman ustaya westegate'i en acık konumda takmasını gerekirse bi yerlerden acık vererek turbonun hava kacırmasını söylemıstım.amacım basınca en kucuk sevıyeden baslayıp en guzel duzenı tutturuncaya kadar açmaktı.ama malesef ki usta ilgilenemedi.biraz da bu yuzden soktum turboyu.

ama yılmak yok.buna basladıysak bu olacak.

motor olarak ford motorunu tanımıyorum ama hacmin buyuk olması bir cok + getirecektir.ama pic motor dedigimiz motorda da malzeme sıkıntısı cekmezsın.(devirdaim,yag pompası yatak conta vsvsvs)..hangısıne kafan yatıyosa.canın hangısını ıstıyorsa onu yap.bılır bılmedık kısılerın soyledıklerıne kulak asma bence.

Allah yardımcın olsun kardeş.
    TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ

palamut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    c20let yap akmaz kokmaz 90bin km oldu tık yok 12bin km si gt30 ile

madem opel içine italyandansa opel devam edin

ufy
    Misafir
    çok geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim 1.24 ün de dediği gibi yılmak yok yarın yeni motorumu alıyorum inşallah ya düz tip bloktan egzantrikli bir tofaş motoru olacak yada üstten egzantrikli modeli bunu tamamıyla bütçem belirleyecek şanzıman ile birlikte alacağım motoru yani 5 ileriye geçiş yapacağım sonunda.Çalışan bir motor düşünüyorum yani motoru alır almaz turbo için girişmicem önce motor ile şanzımanı araç üzerine montajını yapıp aracı yürür hale getirecem zamanla turbo için alt yapıyı oluşturmaya ve turboyu uygulamayı düşünüyorum zaten kadett in motoru 65 hp idi tofaşın eski tip 1.6 lt. motoru 85 hp diye biliyorum atmosferik haliyle bile kadett in turbosuz halinden çok daha iyi gideceği zaten kesin gelişmeleri adım adım fotolayıp buraya eklerim bu arada tofaş motorunu tanıyan tüm arkadaşlardan teknik bilgi yardımı talep ediyorum turbo için ne gerekiyorsa vs. her şekil bilgiye açığım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    palamut c20let şu an benim için çok erken eğer bulaşırsam hem kendimi bayağı bir sıkıntıya sokmuş olacağım hemde araç uzun bir süre yatacak bu işime gelmez ve o kadar sabırlıda değilim ne yazıkki ama gönül ister tabi hemde nasıl

palamut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    palamut c20let şu an benim için çok erken eğer bulaşırsam hem kendimi bayağı bir sıkıntıya sokmuş olacağım hemde araç uzun bir süre yatacak bu işime gelmez ve o kadar sabırlıda değilim ne yazıkki ama gönül ister tabi hemde nasıl

öbür türlü sürekli harcıycaksın bence 1 kere harcayıp olayı bitirmen daha karlı olur. sadece fikir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakalım hayırlısı ne olur hurdacım ile bir görüşeyim de.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alabiliyosan üstten egzantrikli yeni tip motor al yapılmış örnekleride var tipo emme manifoldu ile çok nokta ejnejsiyona geçersin önce ms beyin falan turbolamak daha kolay olur daha verimli olur

LAST_ZZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmıs olsun...tecrube olmus oldu en azından...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)