User Tag List

Sayfa 7/32 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
592 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Opel Kadett Turbo

Sİyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım projeni takip ediyorum. dilerim yeni yapacağın motorda sorun yaşamazsın. bursada çok sayıda turbolanmış eski ve yeni motor şahin, doğan ve 131 var benimde duyduğum kulaktan dolma bilgiler var mesela slx karburatörü şart sonra subap büyütme tempra 2000cc 8v subapları ve subap yayaları çok verimli olduğunu duydum pistonları ise bmw pistonu yada nissan 200sx pistonu ile değiştirdiklerini duymuştum. umarım çok başarılı bir proje olur bu sefer.

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ederim inşallah bir şeyler yağacağım.Bu gün bir motor almıştım bloğu çatlak çıktı geri verdim sakaryadan çalışır temiz durumda bir motoru buldum 1600 131 doğan motoru sanırım bu motoru alacağım yarın kargo şirketleriyle görüşüp kargo masrafı nedir öğrenecem yüksek ihtimal alacağım motoru.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim inşallah bir şeyler yağacağım.Bu gün bir motor almıştım bloğu çatlak çıktı geri verdim sakaryadan çalışır temiz durumda bir motoru buldum 1600 131 doğan motoru sanırım bu motoru alacağım yarın kargo şirketleriyle görüşüp kargo masrafı nedir öğrenecem yüksek ihtimal alacağım motoru.
    Hadi hayırlısı inş iyi çıkar
    :ramo

EMG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence biraz zorlayıp iyi durumda bir c20xe alıp standart olarak bile binersen çok keyif alırsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah çok güzel proje

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ömer abi bence motor için acele etme biraz daha bekle sohc üstten motor al

palamut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-G Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence biraz zorlayıp iyi durumda bir c20xe alıp standart olarak bile binersen çok keyif alırsın
    hedefin 180 bglere kadar çok para harcamadan çıkmaksa Emre'nin önerisi bence en mantıklı ve sorunsuz sonuç olacaktır c20xe motorlar öyle uçuk fiyatlarda da değiller. ilerde imkanın olursa lete de çevirirsin zaten xe yeterince tatmin edecektir diye düşünüyorum

1.24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeş tofaş motoru almakta karar kılmış gibisin.alttan ustten mevzuları kafanı karıştırmıs.sonra enjeksiyon işi.sonra maddiyat altust etmıs birazcık.

1-)Tofaş için : alttan egzantrik motorlar,ustten egzantrikli motora göre çok çok daha dayanıklıdır.(hararet,basınç vs için) Bence en önemlisi bu

2-)Alttan egzantriklerin üstten egzantriğe göre aşırı besleme yapılması daha kolaydır.(manifoltlar,bağlantılar,motor içi malzeme,işçilik,ayar vs)

3-)Üstten egzantriklerin atmosferik beslemesi ve yeni sistemlere geçişi biraz daha kolaydır(dereceli egzantriği,tipo enjeksiyon sistemi,sonrada tasarruf için sıralı sistem lpg gibi)
    NOT:alttan egzantrik motora da enjeksiyon sistemi olur,ancak arkadasların da dediği gibi ustten egzantrik motora göre biraz daha zahmetli(sensör yuvaları,manifold baglantiları gibi).Ki bu iş zaten çok daha sonra düşünmen gereken bir iş bence.

4-)Maliyet ve montaj açısından da daha kolay olabilecek motor alttan egzantrik motor ve onun vites kutusudur.

Tofaş kullanıcısı ve hastası olarak benim görüşlerim bunlar.
    aklına gelebilecek daha dogrusu gelemeyecek tüm irili ufaklı sorunları yaşadım arabamla.iyi kötü tecrübelerim oldu.bunları aktarmak çok güzel bişey.bu imkanlar elimizde oldukça paylaşmaya devam etmeliyiz herbirimiz.

Bide yanlış anlama yazdıklarımı.alttan egzantriğin artıları fazla gibi görünsede aslında öyle değil.ikisi de eşit durumda bence.
    umarım faydalı olur.

Keyif senin...
    TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ

Hızlı_Fransız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim nacizhane fikrim kesinlikle üsten egzantirikli bir motora sahip olman hatta 1,4 olsada sahip olman uno turbo gibi bir araç olduktan sonra ne parçada sıkıntı cekersin nede beygir almakta yurt dışında ufak tefek oynamalarla 160-170 hp gezen cok uno turbo var. Bana sorarsan eski tofaş motorunun yüzüne bile bakma üsten egzantirikli motorun yanında. Ama Pinto motor alsaydın çeşke cok daha verimli bir motorun olurdu...
    Renault Sports & ///MPower

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C20xe yap ..
    O hafiflikle çok zevkli olur hiç değilse arabanın opel ruhuna ihanet etmemiş olursun

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı chiefkadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    C20xe yap ..
    O hafiflikle çok zevkli olur hiç değilse arabanın opel ruhuna ihanet etmemiş olursun
    +1..Güzel proje..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya arkadaşlar aslında bu işin son noktası tabiki bir c20let tir ancak leti geçiyorum xe için bile şimdilik bütçem el vermiyor ve yaza kadar böyle devam edecek ne yazıkki şu anda maksimum kassam 1500 tl çıkar başka giderlerimde var önümüzdeki bir kaç ay en azından bahara kadar felaket ödemelerim var yani bir zevk uğruna kendimi sıkıntıya sokamam ve planlarım var yaza kadar da bekleyemicem aracı yürütmem lazım o yüzden en azından yaz sonuna kadar devam edeceğim motor eski tip düz tofaş motoru olacak üstten egzantrikli motorlar için çalışır durumda en az 1500 tl istiyorlar.Alacağım motoru buldum zaten bu gün kaparosunu gönderip motoru garantileyecem iyi durumdaymış motor yağyakma vs. bir sorunu yokmuş ama ben motoru a dan z ye ne varsa yenilemeyi düşünüyorum rektifiye görecek doğal olarak toplama aşamasında pistonların üzerinden aldırma vs. işlemleri yapılacak turbo ile birlikte 130 - 140 hp leri sorunsuz bir şekilde görsem birde sorunsuz bir şanzıman alırsam bu motor yaza kadar çok rahat idare eder beni başka bir şey gelmiyor elimden çünkü sonuçta aracı kullanacak olan benim ben sizden daha çok isterim xe li hatta let li bir aracı ama maalesef durum müsait değil.

1.24 saydığın 4 madde yüzünden zaten bu motorla daha da bi içli dışlı olmak istiyorum durumum rahatlayana kadar benim için en iyi alternatif bu motor olacak.

cgr328 çağrı çok yardım sever bir insansın sana buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum ve özellikle tofaş motorları konusunda gerçekten teknik bilgi konusunda ansiklopedi gibisin seninle daha çok işlerimiz olacak merak etme.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Hızlı_Fransız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim nacizhane fikrim kesinlikle üsten egzantirikli bir motora sahip olman hatta 1,4 olsada sahip olman uno turbo gibi bir araç olduktan sonra ne parçada sıkıntı cekersin nede beygir almakta yurt dışında ufak tefek oynamalarla 160-170 hp gezen cok uno turbo var. Bana sorarsan eski tofaş motorunun yüzüne bile bakma üsten egzantirikli motorun yanında. Ama Pinto motor alsaydın çeşke cok daha verimli bir motorun olurdu...
    Eski tip motorlar yeni tip motorlara nazaran çok daha dayanıklı ve sağlamlar bu herhalde tartışılmaz ancak 1.24 ünde dediği gibi yeni motor yeni teknoloji her zaman yenidir yeni tipte arkadaşlarında bahsettiği gibi modifiye imkanları daha çok tipo manifoldu çok nokta enjeksiyon sistemi vs. vs. her zaman avantajdır tabi ama bunlar maaliyet tabiki pinto motoru ise bir ara aklımdan geçmedi değil ama Türkiyede ne yazıkki modifiye parçası yok denecek kadar az ve sanıyorumki modifiye konusunda tofaş motoru kadar esnek değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam tofaşçı arkadaşlarıma burdan bi soru sormak istiyorum alttan egzantrikli devir çevirmeyen motor lancia da fiat ta kullanılıyor senelerdir slx ( üstten agzantrikli) motorda senelerdir arabalarda kullanılıo peki fiat ın muhendisleri kadar da mı iyi biliyosunuz o adamlarda nie alttan egzantrikli motoru turbo motorda kullanmadılar turboya el verişli daha sağlam diyosunuz ( uno turbo 1 , uno turbo 2 , punto gt , x19 turbo , 128 , ..... ) bu arabaların hepsi yüksek beygirli arabalar neden bunlarda slx motoru war da alttan egzantrikli motor yok hiç düşünüp araştırdınızmı peki bişi dicem burdan tüm arkadaşlarıma slx motorunun hiç kol veya başka biyer çıkardığını gördünüzmü bence biraz slx motorunu araştırın derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aman çağrı kızdırdıkmı seni bu işin duayeni sensin ben her iki motoruda çok iyi tanımıyorum sizlerin doğrultusunda ilerliyorum zaten kızma kardeşim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok abi kızgınlık yok bende gayet sakinim sadece bilinen bi hatayı düzeltmek istedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorum gelsin başlicaz işe

Hızlı_Fransız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski tip motorlar yeni tip motorlara nazaran çok daha dayanıklı ve sağlamlar bu herhalde tartışılmaz ancak 1.24 ünde dediği gibi yeni motor yeni teknoloji her zaman yenidir yeni tipte arkadaşlarında bahsettiği gibi modifiye imkanları daha çok tipo manifoldu çok nokta enjeksiyon sistemi vs. vs. her zaman avantajdır tabi ama bunlar maaliyet tabiki pinto motoru ise bir ara aklımdan geçmedi değil ama Türkiyede ne yazıkki modifiye parçası yok denecek kadar az ve sanıyorumki modifiye konusunda tofaş motoru kadar esnek değil.
    modifiye konusunda ne tofaşın eski motoru nede yeni tip motoru yanında tutuna bilir pinto motorun atmosferik ve turbo olarak ingilterede cok iyi derecede yürüyebilen motorlar var. Kardeşim yeni slx motor denen motorda emin olki eski tip motor kadar dayanıklıdır ondan hiç bir şekilde süphen olmasın... ver bir ton + sı var. Eski tip motor bence slx makinasındaa verimsizlik slx makinesi varken boşa para harcayıp karşılıgnı alamamaktan başka bişey olmuyacaktır. her iki motorlada atmosferik ve turbo olarakda ugraştım... Kesinlikle Slx tipi mtoor derim...
    Renault Sports & ///MPower

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pinto motorları ile avrupada sağlam oynayanlar var evet ama Türkiyede avrupadaki yapılan motorların rakamlarını yakalamak çok zor tofaş motorlar konusuna gelirsek bende sağda solda okuduğum şeylere dayanarak yazıyorum haklı olabilirsiniz çünkü tofaş motorları üzerinde daha önce hiç tecrübem olmadı belki yaza doğru çok noktalı bir slx yada bir c20xe bilmiyorum artık şimdilik motoru aldım zaten.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)