Maşallah kolay gelsin
Maşallah kolay gelsin
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
Teşekkür ederim sizin projenizde de başarılar sizede kolay gelsin.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Mükemmel bir proje,motor parçalarını nereden temin ettiniz ve maliyeti nekadar oldu?
Teşekkür ederim.Motor parçalarını ist aksaray Oto Rekord dan temin ettik sonradan da bir kaç şey aldık toplamda 780 tl ye geldi bize aldığımın tüm parçaları birebir orjinal alman malı idi zaten yan sanayi mal yok ellerinde.
Özgür sende burdasın demek çok iyibizim forumda bunu paylaşmadım ***** hava soğutmalıların forumunu kirletmeyeyim dedim gelişmelerden senide haberdar ederim msn de görüşüyoruz zaten
![]()
bayılıyorum home made projelerekadett c coupe benim içinde bi takıntı.umarım ıstedıgın sonuclara ulasırsın kolay gelsın.
Teşekkür ederim umarım sizde istediğiniz gibi bir coupe ye sahip olursunuz![]()
Olm sayende yeni yıla karbüratör ayarı yaparken girdik.![]()
Eheheh valla dün akşam ayar yapıyoruz olmuyor yapıyoruz olmuyor sök tak sök tak sinir oldum,sağolsun harun (apsimaty) devraldı da rahatlamaya başladım birazda o uğraştı sonunda tam istediğimiz sonucu alamasakta eh işte idare eder dedik öylece bıraktık
Yaptığımız yeni işlemler tofaş SLX karburatör ve bu karburatöre uygun sıfırdan bir emme manifoldu.Önce uygun genişlikte ve uzunlukta demirciden bir lama kestirip yine egsoz manifoldunda yaptığım gibi emme manifoldu contasını şablon olarak kullandım kestirdiğim lama üzerine contayı koyup şeklini birebir üzerine çizdim sonra lamayı çizdiğim şablona göre oksijen kaynağı ile kestirip oksijenin bıraktığı çapakları güzelcene taşlayıp göze hoş bir hale getirdim.Aşağıda emme manifoldu contam ve kestirdiğim ve taşladığım flanş görünüyor;
Sonra yine demirciden uygun kalınlıkta iki tane dirsek alıp arayada uygun kalınlıkta ve uzunlukta demir boru alıp birbirlerine kaynak edildi ve bu dirsekler ile alt flanş birbirlerine kaynak edildi ;
Karburatörün oturacağı flanşıda hazırladıktan sonra dirseklerin üzerine konumlandırabileceğimiz bir hale getirildi ;
Alt flanş ile dirsekler birbirine kaynak edildikten sonra sıra karburatörün oturacağı boğaz flanşının kaynağına geldi.
Manifold bittikten sonra karburatörü öylesine üzerine oturtup hem herhangi bir istenmeyen durum varmı hata yapmışmıyız diye bakmak istedik hemde nasıl görünecek falan filan
Ve aracın üzerindeki monte edildikten sonra ki resimler ;
Sonuç olarak eskiye nazaran çok çok daha iyi hatta mükemmel bu gün birazda avans ayarı ile oynadım çok daha iyi oldu ancak hala üst devirlerde (ki artık daha üst devirlerde) yığılma sorunları yaşıyorum bunun nedenini henüz net olarak belirleyemedim kullandığım regülatörün mü bir parmağı var bu işte yoksa başka bir şeymi bilemiyorum bu gidişle Aem in regülatörünü alacağım zaten kullandığım regülatör için bir kaç kişinin şikayetinide duydum.
He birde karburatör için kep yapmıştık onu fotolayamadık onunda fotosunu çeker eklerim![]()
maşşallah çok sevdiğim bi araçtır ellerine sağlık
kardeş iki girişli olarak gördum nasıl bı manıfold yaptın hala anlamadım.kendı manıfoldu uzerıne mı yerleştirdin ne yaptın
ust devirlerde kesilme var diyorsun.westegate hortumunu bagladınmı sen göremedım fotolarda.yoksa cok buyuk sorun cıkar.turbo aldıgı gıbı basar sıkıntı cıkarır.
Benim silindir kapağımda iki port var arif bir port birinci ve ikinci silindirlere diğer port üçüncü ve dördüncü silindirlere gidiyor,diyorum ya çok teknolojik bir motorum varistersen orjinal emme manifoldumun da resmini çeker eklerim.Wastegate im bozuktu yenisini egeturbo dan aldım henüz bağlamadım pazartesi ilk işim o olacak.Bendeki yığılma sorunu sanıyorum ki ya regülatörden yada benzin pompamdan kaynaklanıyor 2 barlık bir pompa bulabilirsem her şey yoluna girebilir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)