eyw aga vala benim simit yırtıldıydı E kasa rekord dreksyonu var şu anda ama sendeki dreksyonun zevki bi başka valla![]()
eyw aga vala benim simit yırtıldıydı E kasa rekord dreksyonu var şu anda ama sendeki dreksyonun zevki bi başka valla![]()
bbm pin :2B244451
manifold demişken.sen kendi manifoldunu yap sırada ben varım biliyosun dimi
bu video sana bayaa yardımcı olabilir.
https://www.facebook.com/photo.php?v=309479299111817
TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
Arif bende alüminyüm işçilik yok ama
Yatık çift karburatör için manifoldlar var ancak sorun burada alüminyüm kaynağı yaptırmaktaTrabzonu bi dolaşmam lazım belki ordan yardım alırım.Olmadı emme manifold contasından şablon çıkartır demir bir flanş kestiririm geri kalanıda demir malzemeden yaparım demir bir manifoldum olur
![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
abi yatık karburator için olan manifoldu al gerisini gerekiyosa alumınyum kaynak makınesıyle punta atın yada bi şekilde birleştirin sonra bi yere yollayıp kaynattırabilirsin , demir iyi bişi olmaz hatta yapması alumınyumdan zor olur
Yanlız şöyle bir problemde var çağrım yatık karburatörler için olan manifoldların çiftine satan arkadaş 600 tl istiyor e bir de bunun yaptırma maaliyeti varTrabzonda bu işi becerebilecek bir iki isim aldım telefonlarına ulaşamadım olmazsa gidip görüşmeyi düşünüyorum bakalım yaparlarmı yaparsalar ne fiyat verirler.Uygun fiyat verirse flanşını geri kalanını vs. herşeyiyle yaptırabilirim.
Şu imkansızlığın ben taaa ....![]()
Uzun zamandır yapmayı planladığım intake sistemi sonunda yaptım vatana millete hayırlı olsunYapılış anı fotoları yok ne yazıkki.
![]()
Intake borusunu öbür tarafa çekseniz daha iyi olmazmıydı üst kapağın üstünden ısı almaz mı? Hatta egzos manifolduna bağlantı ayağı çekmişsiniz borunun o kısmını ısıtmaz mı?
Gott weiss ich will kein engel sein...
Acurol+1 hatta akunun oraya doğru koyup ordan bi hava alacak yer bırakıp çok daha soğuk hava çekebilecek bişey yaparsanız daha iyi olur bence
Aslında direk manifolda bağlı değil o ayak fotolardan öyle gibi görünüyor.Manifold üzerinde sac var ısı kalkanı gibi o saca bağlı.Isınıp ısınmayacağını bende merak ediyordum dün uzun diyebileceğimiz yol yaptım aman aman bir ısı olmuyor öyle sanıyorum ki ne tarafa çekersem çekeyim o kadar yine ısınacaktır.Aracı çıkarttığım günden bu yana filtresiz geziniyordum şimdilik böyle idare edecez artık ileride krom dan daha profosyonel bir şey yaptırabilirim.Ayrıca Filtrenin önü açık zaten önden giren rüzgar direk filtreye nüfüz ediyor.
Bu gün temizlik ve foto günüydü.Yeni jant lastik takımımız ile bir foto ekliyeyim istedim.
Herşey bu şekilde başladı.Foto merasimi bitince atraksiyon olsun dedik burn-out a başladıkki ;
5 - 6 sn geçmeden oldukça kuvvetli taaak ! diye bir ses..İstavroz dişlisini doğradık ;
Kendimiz ettik kendimiz bulduk.Canımız sağolsun kol boyu girdi yine![]()
geçmiş olsun kırılacağı varmış daha kötü zamanda da kırılabilirdi kilit'li felan düşünüyormusunuz ?
temizlik iyi olmuş maşallah![]()
Evet kaç senedir dönüp duruyor sonuçtaAma sanırım neden kaynaklandığını çözdüm yağsız kalmış istavroz dişlilerinin geçtiği milin bir tarafı resmen erimiş zoru görünce benden buraya kadar dedi işte.
Dün gece söktüm armutu falan bu sabahta temizledim ;
Bahsettiğim mil fotolar çok kaliteli değil ancak yinede belli oluyor bir tarafı bariz erimiş durumda.
Kilit olayına girmek isterim tabiki ancak hali hazırda kilitli bir sistem bulabileceğimi sanmıyorum yapan firmalar varmış diye duyum aldım ancak uçuk paralar olur sanıyorum.O yüzden şimdilik kilitten ziyade oran uzatmayı düşünüyorum.Bu diff in oranı 4.10 Ascona ların ayna / mahrutisi birebir uyuyormuş ve oranı 3.74 müş.
Buralarda bulmak mümkün değil pazartesi trabzon yolunu tutacağız artık olursa ascona olur olmazsa kendi armutu olur yada en azından istavroz dişlilerini bulabilirsek oda olur bakalım pazartesi ne bulacağız.
E30 larda kovanlı diff varmı ki ? Hepsi salıncak diff diye biliyorum ben.Hallettim zaten buldum gerekli parçaları çıkardım aracı garajdan kadett yollarda yine![]()
Maşaallah çok güzel. Bir de tek kapı olsaymış evladiyelik vallahi. : ) Yine de ellerinize sağlık.
K.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)