çağatay zamanındada doktor zamanındada ceco zamanındada yakınındaydım aracın cem abi debriyaj ile çok uğraşmıştı :D aslında tam keyifi sürülecek kıvama gelmişken söküldü araba yazık oldu
Printable View
aynen doktora ben sattım aracı zaten kendiside aslında satmak amaçlıda almadı aslında neden sattı söktürdü onu anlamış değiliim adam araca bitti resmen 1 ay sonra sahindende gördüm allh allhdedim valla çok garipti zaten satışıda sulhinin üstüneydi:D almamıştım kaskosu bozulmasın diye üstüme o aradagitti zaten dediğin gibi tam keyifi çıkartılacakken sökülmüş bu arada kim söktü aracı kim topladı bilgin varmı moto için dediği gibi faget duruyomu
arabayı çağataydayken stp selçuk ilgilenerek ve ciddi para harcanarak turbolandı her parça kalite olarak alındı daha sonra çağatay cem abilerin yanına fedai ustaya geldi sanırım ordada motor açıldı toplandı yine baya para harcadı çağatay sonra arabayı sulhi aldı cecoya sattı ceco totoşu bi ayar yaptıramadı fırsat bulup :D o ara sen aldın doktora sattın doktorda kıyamet gibi para harcadı B serisi şanzuman debriyaj falan sonra turbo söküldü motor içi doktor satarken forgetti
kasa olarak cidden çok temiz bi arabaydı türkiyede kaskosu olan ve hasarsızlık indirimi olan tek CRX tir sanırım :D
o debriyaj olayını biliyorum 5000 lira gibi bi para harcanmış o debriyajlamı sattı aracı allhım yaa deliricem bi ara 9 liraya satılıyodu aynı şekilde adamla bi konuşamadım bi müsait olmadı bitürlü :D bu arada senin anlatımını at yarışı gibi izliyom:D ne açıklama be :D
bu arada adamın projesinin içine ettik valla kardeşim kusura bakma :D
hahaha aynen valla şimdi admin arkadaşlara rica ederim temizlerler :D
Yok sorun yok benli beyler devam edin :)
O arabanin akibetini merak ediyodum bende. Kac tane turbo crx var ki turkiyede :)
Bu arada kardesim sanirim bana kaca maloldu diye sordun
Tam net bi hesaplama yapmadim ama 13-14 bin tl civarinda maliyet. Ben bazi kalem mallari 2. El cok temiz ama cok hesapli olarak denk getirdim ondan maliyet bu civarlarda yoksa onlari da sifir alsam heralde 17-18 binlere dayanirdi...
aynen kardeşim çünki TJ crx e çok güzel parlar harcandı mmustu nikli dost aracın seceresinide iyi biliyo zaten aracın heşeyine çok para harcandığı belli oluyo ve bilir kişiler tarafından yapılması ayrı bişy zaten ensonki doktor benden aldıktan sonra TJ ye 5 binlira daha masra yaptığını biliyodum dost ta söyledi zaten en son yapılan haliyle nerdeyse 20 ila 25 bin lira para harcanmış ve çok salıklıydı sıkıntısızdı valla bugün tekrar isyan ettim kendime :D sattığım için valla aracının kıymetini bil bu işlersadece para ilede bitmiyor eminol bende şuan Rs var chip.flitre egzoz yapana kadar keçkere işimi gücümü bırakıp gittim valla normalde akşam 7 de işten çıkıyorum millet 7 de dükkan kapatıyo pazar açık olmuyolar ne zaman yapılacak proje vs extralar onun için paran da olsa bu işler zor iş zaman ister emek ister sabır ister isterde ister valla millet kolay zannediyo ama cidden sıkıntılı iş bie şansın olacak tabi prpje yapmak bi yana bide salıklı çalışması sıkıntsısz çalışması yürümesi doğru rodaj vs vs çok teferruat ama işte dışardan görüldüğü gibi kolay olmuyo kardeşim zor işler zor;)
ortagaamm son durum nedır ?
uğraşıyoruz hala ortagaam :)
darton ları çaktık
özgün ayar yaptı sağolsun ama bi iki elektronik sıkıntı var yakıt yetişmiyor sensörlerden biri işi bıraktı galiba :)
bu iş obd 0 beyinle olmayacak anlaşılan, para ayarlamaya çalışıyorum şu anda, ems alıcam...
bu işlere para yetmez oğlu yetmez valla:.
Masaallah guzel bir proje olmus..
az biraz hortlatıcam ama proje ne durumda bi gelişme dyno veya setup değişikliği falan var mı acaba ??
setup değişikliği olarak obd 0 dan 1 e çevrilip aem ems bağlanıyo şu sıra.
motor içi tesisatı komple elden geçecek.
enjektörler büyüdü bide wastegate tial ile değiştirildi.aklıma gelen bunlar çok uzun zamandır uğraşmıyorum arabayla o yüzden unutmuş da olabilirim yapılanları :D
kolay değil gürsel aga...
hele ki vakit ve nakit yoksa oyy aman bulaşmayın :D
agamm bana çıtır bi liste yap bakam :D
çıtır derken?
abi elinde ne parçalar var
motor durumun ne ve hedef ne 0.5 falan basmak mı?
yavaş yavaş ilerliyosun ama sağlıklı yürüyeceğini tahmin ediyorum senin aracının:)
Mrb arkadaslar ben forma yeni uye oldum.honda civic si aracima yeni bi turbo projesine basliyorum daha once 0.6 barda stok motorda kullandim simdi araci söktüm hedefim 1 barda 270 300 hp bilgillerinizi paylasmanizi istiyorum suanki kullanicam parcalar
Vitara piston
Eagle kol
Block guard
Oem takim conta
Oem gömlekler
Yamada yag pompasi
Ndc bronz ana kol yataklar
Oem su pompasi
Oem radyatör
Kkk26 turbo
6litrelik custom intercooler
63 lük custom krom basinc borulari
Rc440 cc e.njector
Bosh044 pompa
15lt benzin tanki
Beyin olarak kendi beynini kullaniyorum
Eksigim yada fazlam varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim
Kendine konu acabilirdin ?
sorması ayıp crx neoldu bıtmedımı hala
Crx söküldü ve satıldı abi.
Yazilimini kendim yapiyorum zaten.10 yildir bu isi uapiyorum ve ilkdefa honda turboladim ve daha fazla güc almak icin projede degisiklik yapmak istedim elimde olan parcalari sizinle paylastim isimizi görcekmi yani bu parcalar.
Illaki chiplenebilir hale getiriyosun yoksa nasil yapıcaksın
Ilerde onuda koycam inslh kardesim sen bilirsin kullanmisin oem gömlekler 1 bara dayanabiliyormu
Kollar eagle ondan yana sıkıntım yok pistonda vitara kullaniyorum
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...82319904_n.jpg
Bende uzun süre araştirmiştim turbo yapmak için fotorafdada acik görünuyo ki "kurdan kollar" :D vitara pistonunu da pek saplikli değil güvenemediğimiz için vazgeçtik CP nin kol ve pistonu acl yatak vs masrafli cıkıyor bi hayli dilediğiniz gibi olur herşey sıkıntısız bitirirsiniz
Ilginiz icin tsk ederm arkadaslar