TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı
OmTech Jr,
Teşekkür ederim, ben de bilmem gerekenlerin % 10 unu biliyorum. Sürekli yeni konular öğrenmeye çalışıyorum.
Gökhan Oluk'u okurken M50/M52 motorların özeti gibi geldi. Güzel yazmış, uzatmadan kritik noktalara değinmiş. Çok hoşuma gitti yazısı.
M50/M52 motorlarda "atmosferik" güzel güçler alınır ama çok iyi plan/proje yapıp çok iyi parçalar kullanılması gerekir. Devir çevirmek için sabit iticiler (solid lifter), sübap yayları, daha geniş sübaplar, alt ve üst şapkalar, eksantrik milleri, silindir kapağını işlemek, vibrasyon damperi, modifiye yağ pompası, hafif volant........ 13:1 sıkıştırma / 9000 devir dönmek istiyorsan listedki parçaların % 80i özel imal ettirilmeli. ATI vibrasyon damperi ve yağ pompası dışındaki parçalar raflardan alındığında işe yaramayıp zarara yol açar. Mesela sübapları özel imal ettireceksin. Eksantrikleri özel imal ettireceksin..... Birisi çıkıp ben bu dediklerini yapmadan 8700 döndüm çok hızlıydım diyebilir. Listelediğim parçalar ile daha güvenli ve daha uzun süreli kullanım elde edilir.
Bu projeye işçilik, debriyaj, conta takımlarını ekleyelim.
Atmosferik devam etmek tek seçenek ise, bu kadar masraf yerine S50B32 veya S54 ile yola devam etmek daha doğru olur.
veya turbo M50-M52-M54....