Öncelikle yorumlar için teşekkür ediyorum Gökhan beyBazı şeyleri sizlerin kılavuzluğu ile yapıyoruz zaten. N/A için verdiğiniz fikirler için teşekkürler.Aracın üzerindeki egzantrikler ve şapkalar değişecek zaten. Sübaplarda şuan hazır bulunmakta. Dr. Schrick Grouppe A 296 derece (7800d/d dönecek olursak) yada duruma göre 276/270 kullanmayı (7400d/d) planlıyoruz. Devir bandı bu durumda otomatik olarak zaten olursa set halinde olur iticisi subabı contası komple kapak toplanır. Beyin işi ise yazı bulacağından henüz üzerine takılmış mekanik birşey yok. Şuan sadece kapaktan az bir miktar alındığı için biraz sıkıştırması artmış vaziyette. devir dönme husunda zamanımız olduğundan acele etmedim daha sonra danışacaktım.
Piston seçimi konusunda konuşacak olursak baz aldığımız proje ve destekçimiz VAC Motorsport olmuştu. Kendileri ile defalarca konuştuk ettik. kendileri bize defalarca bu projeden yaptıklarını şuan hali hazırda sıkıntısız yürüyen 20ye yakın M50 tboları olduğunu söyledi. Altta size aynı projenin linkinide paylaşıyorum. onların "Frankenstein" adını verdiği turbo kiti ile uygulama yapılan araçlarda 85mm piston 0.50 ölçü ile kullanıldı yani aramızda yarım ölçü vardı. bahsedilen kit 750cc high impedance enjektör gt35 ile 1.2 barlarda 450hp civarlarını gösteriyordu bize. tabi kesin konuşmayım üzerinden 2.5 seneye yakın geçti bu olayların
http://www.vacmotorsports.com/catalo...-build-kit.htm
Ancak onların sıkıştırması 8.5lerde biz onun yerine 2.9k cc ye yakın hacimde 8.8cr piston kullanmıştık. ve bunu bir değil birçok rektefiyeciye de sordum uluslararası modifiye firmalarına da. hepsinden aldığımız geri dönüş olumlu idi. sizde tahmin edersiniz ki amacımız hepiniz gibi sağlam bir araç yürütmekti paramızı çöpe atmak değilancak değerli yorumlarınız içinde teşekkür ediyorum inanın en çok bizim canımız yandı biz üzüldük 2.5 yıllık emeğe. ama sağlık olsun deyip geçtik
bu arada blok patlatmamızın sebebi zaten sübap yakalamamız oldu. sanırım o noktayı paylaşmayı unuttuğum için aklınıza blokla alakalı sıkıntılar gelmesi normal.
vanos advance moddayken başımıza geldi bütün bunlar. 5. gözden patlaması bana ilk anda yağ jetlerinden olabileceği fikrini getirdi ancak düğer bütün gözler ve pistonlar çiziksizdi. vanos beyine bağlanmadan önce saat gibiydi araç ve o şekildeyken araç bi kaç kez çalıştırıldı yürütüldü ancak basınç açılmadı ve sıkıştırılmadı.basıncı yavaş yavaş verirkende vanos yoktu. ilerleyen zamanlarda 1.2 bar basıldı vanossuz ve titreme bile olmadı rölantide. ne olduysa bağladıktan sonra oldu ve sübap yakaladık.
Sonuç olarak araç şuan atmosferiğe dair gerekli eklemeler yapılarak toplanıyor yine herkesle iletişim halindeyiz, inşallah sizlerin fikirleriyle daha sağlıklı daha kusursuz olur kesinlikle korkumuz yok yine kırılsın allah izin verirse yine yapılır yine toplanır1 olmaz 2 olmaz 3.cüde leş25 v3.0 olur
![]()
Küçüklüğüm DA Motorsport Mert Daştan videoları izleyerek geçtiSiz ne derseniz saygı duyarım
NOT ; Kendimden çok emin görünmüş hadsizlik etmişsem de lütfen kusuruma bakmayın![]()
Geçmiş olsun bunlar hep tecrübe
Niye turbodan vazgeçtiniz ?
Ben olsam üstüne üstüne giderdim
Bir kere motor kırılınca hemen küsülürmü projeye yazık etmişsin kardeşim üzüldüm açıkcası
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
OmTech Jr,
Teşekkür ederim, ben de bilmem gerekenlerin % 10 unu biliyorum. Sürekli yeni konular öğrenmeye çalışıyorum.
Gökhan Oluk'u okurken M50/M52 motorların özeti gibi geldi. Güzel yazmış, uzatmadan kritik noktalara değinmiş. Çok hoşuma gitti yazısı.
M50/M52 motorlarda "atmosferik" güzel güçler alınır ama çok iyi plan/proje yapıp çok iyi parçalar kullanılması gerekir. Devir çevirmek için sabit iticiler (solid lifter), sübap yayları, daha geniş sübaplar, alt ve üst şapkalar, eksantrik milleri, silindir kapağını işlemek, vibrasyon damperi, modifiye yağ pompası, hafif volant........ 13:1 sıkıştırma / 9000 devir dönmek istiyorsan listedki parçaların % 80i özel imal ettirilmeli. ATI vibrasyon damperi ve yağ pompası dışındaki parçalar raflardan alındığında işe yaramayıp zarara yol açar. Mesela sübapları özel imal ettireceksin. Eksantrikleri özel imal ettireceksin..... Birisi çıkıp ben bu dediklerini yapmadan 8700 döndüm çok hızlıydım diyebilir. Listelediğim parçalar ile daha güvenli ve daha uzun süreli kullanım elde edilir.
Bu projeye işçilik, debriyaj, conta takımlarını ekleyelim.
Atmosferik devam etmek tek seçenek ise, bu kadar masraf yerine S50B32 veya S54 ile yola devam etmek daha doğru olur.
veya turbo M50-M52-M54....
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
ağzınıza sağlık, yıllardır özellikle hacim büyütme işinde bir inatlaşma var... zaten turbo yapılacak projelerde hacmi bu kadar kasmamak gerekiyor... 86 mm pistonu da hiç bir zaman tercih etmem, ama ben 89,6 stroku da tercih etmezdim, 84x75mm olsun hacim yaklaşık 2,5 olsun yeterli bence, daha üstünü kastırıp projeyi riske atmanın bir esprisi yok...
Bu aracın yapıldığı süreçte araya başka projeler girmişti abi onları sağsalim çıkardık Ankara'da sıfırdan iş kurduk..vs dolayısıyla bir kısım yatırımı da onlara yapmak durumunda kaldık.
Kısacası ekonomik özgürlük kısıldı biraz ama kesinlikle vazgeçmiş değiliz abiBütün kit hazır bir şekilde duruyor ancak bu olaylar sonunda Hasan abi (Hasan Başkara) ile de defalarca görüştüm, rahatsız ettim, başını şişirdim ve bana ısrarla gömlekte ovalleşme olabileceğini 1 barın üstünü tavsiye etmediğini söyledi. Ancak temiz bir işçilikle atmosferikte hiç bir şekilde başın ağrımaz deyince bizde aynı filmi tekrar izlemeyi göze alamadık açıkcası
![]()
Borusundan segmanına komple kit duruyor elimizde inşallah karşımıza yeni fırsatlar çıkar bu sefer eksiklerimizi de gördüğümüz için çok daha sağlamını çıkartırız.
İnanın konuya güncelleme bekleyen arkadaşlar yorum yazdıkça benim moralim bozuluyordu
Hatırlarsan Akhisar yarışlarında LMC e30 ile gelmiştik. Eray kullanmıştı o zaman. O arabadan beri şöyle güldür güldür 9200 dönen atmosferik merakı var sırf o yüzden birde bunun atmosferiğini görelim dedik. Heves atmak niyetimizİnşallah dahada güzeli olur..
m50 de atmosferik merakı çok gereksiz geliyo bana s50 3.2 al tak al sana atmosferik dolu m50![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
ben intihar etmeye gidiyorumyapma bunu bülent abi benle aynı fikirde olamazsın
![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
Yok bizimkisi inatlaşma olmadı Bülent beyBazı noktalarda deneme yanılma oldu ama standardı 2.5 olan bir araca aynı ebatta tekrar kol piston takınca gt35 üzeri turbolarda biraz lag problemi olduğundan ve biz hacmi böyle seçtik. Gökhan beyin tercihide yanlış değil şahsi fikrimce ama biz yükü bloğun sağlamlığına güvenerek bloğa yükledik. 86mm lik setup'ta en büyük pişmanlığımız basıncın gelmeyip gelmeyip bir anda tekme gibi gelmesi oldu..
Hepsini bir kenara not ediyorum Mert bey. Çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. XM3TT gibi bir projeyi yapan birisisiniz söyledikleriniz kıymetini bilene kaşıkçı elması.
Bundan sonraki aracımız BMW olur mu olmaz mı orası şüpheli açıkcası. Çünkü metal yorgunluğu ve bu kadar kuvvetli bir projede yol tutuşun yetersizliği olayı çok tehlikeli hallere sokuyordu.
Ah birde sabırsızlık olmasa da keşke sabır ede ede gidebilsek yada bütçe sınırsız olsa da gece gündüz uğraşabilsek![]()
Hepimiz sürekli yeni şeyler öğreniyoruz, o yüzden sıkıntı yok![]()
Bülent hocam benim 3 litre tercihim zaten aynı kombinasyonun bmw tarafından m54b30'da da kullanılıyor olusu. Stroke biraz fazla belki uzun vadede gomleklerde fazla yuke ve asınmaya sebep olabilir ama zaten yukledigimiz arabanda da 100 bin km yapmasını beklemiyoruzBirde 3 litre hacim ile 67mm civarı ball bearing bir turbo acaip keyifli oluyor her insan evladı kullanmalı
![]()
Öncelikle çok gecmis olsun üzüldüm açıkcası BMW olunca dayanamam hiç
Sırf vanusla uğraşmamak icin özellikle vanussuz tercih etmiştim zamanında,bende de krank 2,8 ve piston 85mm 8,5 sıkıştırma turbo 6766 1,6 basınçta 7500 donüyoruz 1 yili askin suredir gazliyoruz,Allah a şükür hiç bir sikinti yasamadan 2 draga da katıldım ve çok güzel sonuclar aldık,JDM WORKS tecrubesini unutmamak lazım tabi ki
Ve inanın halen Kaput acmış değiliz( şeytan kulağına kurşun diyelim) bu islerde birazda şans olacak ben buna inanırım
Bence turbodan vazgeçme dostum kullandın biliyosun m50 Deki Tork ve arkadan tepme hiç bir seye degisilmez
Tekrar çok gecmis olsun sen vazgeçme turbodan![]()
SARIBAŞ PERFORMANCE ANTALYA
MATADOR-M50 3.25 TURBO
0-402 mt 11.069
öncelikle geçmiş olsun,merak ettiğim bir konu var bır kac kere basımıza gelen talihsizliği paylaşmak ısterım.
benım kendı aracımda 5 viteste dusuk devirde bastıgımda basınc tam 1,80 oturudugunda kol cıkarmıstı aynı sorun baska bır arkadasımın basına geldı honda civic,vtec turbo v.s boyle bır seymi oldu ?
Biliyorum Speclerimiz aynı zaten sizinle. Eski dükkan Antalyada iken ARP Garage'da dururdu bizimkisiiyi dilekleriniz için teşekkürler..
yok belki bilmiyorsunuzdur sizdeki lift açma (yani VTC Sensor) bizdede vanos açılması oluyor. biz vanosu açtığımız anda sübap yakaladık o yüzden oldu. kol çıkmadı zaten piston patlattı araçkol sağasağlamdı..
Vanos ile vtec aynı şey değil
Vanos ile K20 lerdeki VTC sensor aynı şey
Karıştırmayalım
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
Düzenledim abi. VTC sensörü olarak düzelttim. Prensipte benzerlikleri olduğu için demek istemiştim![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)