Arenimo Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba ben turbomu GT28RS dual BB den yana kullandım 11 çeşit olması internalwastegate veya ex.wastegate kullanımı on ve arka çaplarının değişkenlik sağlmasıyla alakalıdır siz external veya internal olarak mı kullannıcaksınız onun kararını vermeniz gerekiyo fakat başlamışken ex. donerseniz hem daha sağlıklı hemde muhteşem bi sesi olur aracınızın elinizdeki manifold ex.wastegate e donebiliyo mu onu bi oğrenin turbonuzuda ona gore seçin benim turbom GT28RS dual BB olduğundan 2800 gibi spool eder 3500 3700 arası full boost gorur doğru bi turbodur inanılmaz eğlencelidir hem roll hemde drift için ideal bir turbodur turbonuzu yorar arbanızı yormazsınız NVCS den eğer sıkıldıysanız iptal edip mekanik kapağa donebilirsiniz fakat sırf üst kapak 2000 usd leri bulabilir gerksiz olur orjinal motora eğer bu motorla bir süre kullanıcam diyorsanız gt28RS dual BB alın 2200 tl tavan fiyat olarak düşünün gerçi dolar biraz yükseldi fakat aşşağı yukarı oralardadır fakat yukarıda yazdığım gibi external kullanmaya karar verirseniz evc6 almaya bakın evc S externalı açamıyo diye biliyorum manifoldunuzu araştırın external a geçebiliyo mu 44mm external wastegate ve gt 28RS dual BB işinizi uzun zaman görecektir fakat mutlaka bu işlemlerden once motora girmenizi tavsiye ederim ecu olarak ben HKS FCON aldım fakat ecu konusunda haltech de olablir aem ems de ucuz yollu greddy e manage da kullanabilirsiniz :) fakat ben tavsiye etmiyorum adam akıllı bı ecu almanızı tavsiye ederim(saydığım 3 ünden 1 ini) elmden geldiğince yardımcı olmaya çalışırımda saygılar...