Hiç böyle hayat hikayesi konum olmamıştı
ama dün yaşadığım bir olaydan sonra ve daha önceki birkaç yaşadığım olaydan sonra hakkaten anladım ki, yavaş araba kullanırken daha çok tehlike ile karşılaştığımı farkettim
dün akşam 5 civarı Çamlıca'dan Tuzlaya doğru gidiyorum;
Ümraniye tepeüstünden bostancı istikametine girdim, yol bomboş, hayret ettim hatta...
en sağ şeride geçtim, 80 ile bağladım cruise e açtım müziğimi; gidiyorum izmit otobanı çıkışına doğru.
etrafıma bakıyorum arkama falan, arkadan gelen bi sol şeridimde AS250 kamyon var yardırmış dayım, bir de onun arkasından bir tane VW Bora lacivert, yarı makas atarak yarı yardırarak geliyor, geldi geldi geldi arkama girdi tamponuma selektör yapıyor, selektör yapmakla kalmıyor, eli ile yürüsene işareti yapıyor, zaten ağzını da net bir şekilde okudum amcanın, tamponun dibine girdiğinden, yürüsene lan diyor...
4 şeritli yol, en sağ şeritteyim 80km ile gidiyorum. (bildiğim kadarı ile "OTOYOLLARIN" en düşük seyretme km si 40, ki burası otoyolda değil neyse..)
dedim Engin, buldun yine papazı tebrik ediyorum
hafif emniyete doğru geçtim, geçti beni, bende gazladım arkadaşın tamponuna girdim, seri selektörlerle arkasından el hareketi ile birlikte YÜRÜSENE LAN demeye başladım,
gitmeye çalışıyor ama gidemiyor amcam tabi, 300-400 metre arkasından yürüsene diye bağırarakgittikten sonra amcam pes etti sağa geçti, bende sağa geçtim arkasından selektöre devam.... çıldırtana kadar...
amcam isyan etti frene basmalar falan, geçtim yanına ne oldu dedim ?
ne kadar yavaş gidiyon yolda dedi,
dedim gerizekalı, 4 şeritli yol sağ şeritte 80 ile gidiyorum, neyin yavaşından bahsediyorsun ?
önün boş yürüsene diyor.
mecbur muyum ben sağ şeritte 110-120 gitmeye ? 40-50 ile gitsem tamam haklı bir nebze de, 4 şeritli yolda en sağ şerit 80km daha ne olacak ?
hakkaten oruç başına vuruyor insanların herhalde.
niyetli niyetli küfür de edemedim zaten, içimde kaldı. (:
arkadaş ne zaman böyle sakin araba kullansam illa geliyor bir yerden beni birşey buluyor. daha öncede yavaş gitmem sebebiyle (90-100km civarı) başıma oldukça enterasan olaylar gelmişti...
varmı forumdan arkadaşların yavaş giderken karşılaştığı olaylar merak ettim,
bana mı özel yoksa![]()