User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: yalitimla iligili soru

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yalitimla iligili soru

evde yattigim odanin duvarlari asiri soguk oluyor..isitici calistrmazsan buz gbi oluyor.bu sogugu nasil engelleyebilirm..odada duvara yalitim.ne yapilabilir cabuk sogumayi engellemek icin
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İçeriden köpük montalama+ alçı+ boya ile soğuğu kırabilir diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında içeriden yalıtım mantıken yanlış ama uyguladık hissedilir derecede hımmm nasıl oran vereyim bilmiyorum ama %35 civarında engelledi diyebilirim.. (mantolama modası) Yalnız alt ve üst yatımda önemli mesela bizim altta tek odada oturuyor pintiler onlar yakmayınca muazzam fark ediyor..

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serhat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçeriden köpük montalama+ alçı+ boya ile soğuğu kırabilir diye düşünüyorum.
    Bunlarla uğraşamam diyosan en pratik yumurta kolisi kartonlarından ypıştır +ses yalıtımıda yapmış olursun bi fikir
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlarla uğraşamam diyosan en pratik yumurta kolisi kartonlarından ypıştır +ses yalıtımıda yapmış olursun bi fikir
    Sonra yangına VIP bilet.. Allah korusun..

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu içeriden mantolama olayını bir bilen yada yaptıran yorumlayabilir mi ?

Binada ki pintilere kalın geliyor biz yaptırıcaz ama en son kattayız tek bizim yaptırmamız mümkün değil o yüzden içeriden mantolamaya yönelicez ama her kafadan farklı bir ses çıkıyor

Küf olur diyen var
    Olmaz diyen var
    Etki etmez diyen var , muazzam fark eder diyen var ?

Kafalar karışık!?

Bilen yorumlarsa sevinirim

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler bn.en.uygun secenek.istyrm.montalama milyar felan okdr butcem.yok yalitim sungeri koysam
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Komik gelmesin ama duvara çivi ile battaniye çakılsa?

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Komik gelmesin ama duvara çivi ile battaniye çakılsa?
    askerde dağda karakolun yatakhanesine yaptık kapılar ve camlar dahil heryere çiviyle çaktık biraz farketti ama öyle aman aman bir etki yapmadı....
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fasterhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    askerde dağda karakolun yatakhanesine yaptık kapılar ve camlar dahil heryere çiviyle çaktık biraz farketti ama öyle aman aman bir etki yapmadı....
    Benimde aklıma çocukluğumdaki kalabalık bayram geceleri geldi. Ev kalabalıktır, çocuklar koltuk minderlerinden yapma yataktan yatarlar. Minderler altında battaniye olurdu hep hasta olmayalım diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu içeriden mantolama olayını bir bilen yada yaptıran yorumlayabilir mi ?

Binada ki pintilere kalın geliyor biz yaptırıcaz ama en son kattayız tek bizim yaptırmamız mümkün değil o yüzden içeriden mantolamaya yönelicez ama her kafadan farklı bir ses çıkıyor

Küf olur diyen var
    Olmaz diyen var
    Etki etmez diyen var , muazzam fark eder diyen var ?

Kafalar karışık!?

Bilen yorumlarsa sevinirim
    Ustalık-işçilik önemli.. Yazın amcam evine yaptı içten mantolama.. Evin üstü teras, 2 cephe açık, korunaksız, üst katta ki teras katı yağmur yağdığında havuz oluşan bir yer.. Geçen kış kombiyi hiç kapatmadı yinede battaniye ile oturuyorlardı.. defreeze gibi evdi.. Şimdi dışarısı 5'c ve kombi düşük ayardayken ev ılık.. Hepimiz şüphe ile yaklaşmıştık ama denedik gördük hissedilir derecede olumlu sonuç

Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler bn.en.uygun secenek.istyrm.montalama milyar felan okdr butcem.yok yalitim sungeri koysam
    Tek oda fln yapacaksan şayet milyarlık bir iş değil yalıtım plakalarının tanesi 14 lira fln.. bütün işi işçilik tutuyor kendin yaparsan 300 civarı bir şey tutar.. (m2sini hesaplarsın) ona göre aşağı yukarı bir maliyet hesabı yapabilirsin..

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hertürlü yalıtım çeşitli oranlardafayda sağlayacaktır. Rusyada en çok kullanılan yöntem duvara halı asmak. Gerçekten çok faydalı. Ucuz yollu strafor üstü duvar kagıdı iyi fayda sağlar

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz yaptığımız bütün beton inşaatlara asya söve ürünlerini mantolamasını yapıyoruz, köpük üzeri yalıtım taşlarıyla kaplı. Türkiyenin ileri gelen kaliteli firmalarındandır ürünleride o yüzden tercih ediyoruz yıllardır. Yerinizde olsam apartmanla konuşur para toplayıp komple binaya yapma fikrini ortaya atarım tabi genelde kimse cebinden para çıkarmayı tercih etmez.

Eğer bu fikir çok ütopya diyosanız bir paket alma imkanınız varsa alın siz kendi bölgenizi kaplatın sadece. Dışardan komik bi görüntü olur ama gerçek anlamda yazın soğuk kışın sıcak tutar .

1.5 - 2 ay beklerim diyosanız ben size yeni gelecek olan paketten size yetecek olanı kadar seve seve gönderirim.
    .

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucuz yollu şunu söyleyebilirim, kalekim + sert strafor + modern desenli duvar kagıdı kullanarak. El beceresiyle çok iyi bir yalıtım olur. En üst kattaysanız tavanı ücgenli süngerle kaplamak tahminimce %50 fayda sağlar

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oturduğun odanın dış cepheye bakan duvarlarına yalıtım süngeri , cam kenarlarındaki silikonlarda zamanla çatlıyor hava girişi oluyor onlarıda tespit edebilirsen silikonla. faydasını görürsün.

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada iç cephe mantolamasına gelince bana gerçekten gereksiz masraf geliyo. Neden diye sorucaksınız.

İç çephe uygulamasında çok işe yaramaz malzeme kullanıyorlar ne söveleri söve ne kalekimi kalekim. Alt resimdeki ürün iç cephe için ama bir işe yaradığı yok desem yeridir. Elinize alıp kırdığınızda içine bakıp ne demek istediğimi anlarsınız.

Özellikle dış cephe yalıtım için kullanılacak ürün kesin kesin ve kesinlikle alttaki resim gibi olmalıdır, sıkıştırılmış köpük ve üstü ilaçlı yalıtım taşı kaplı olmalı. Ancak beklentinizden daha yüksek birşeyi bunda bulursunuz

.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evde yattigim odanin duvarlari asiri soguk oluyor..isitici calistrmazsan buz gbi oluyor.bu sogugu nasil engelleyebilirm..odada duvara yalitim.ne yapilabilir cabuk sogumayi engellemek icin
    oda değilde kendi ısını muhafaza etme yöntemini denedinmi termal ısınma .. termal içlik termal çoraplar atlet don elektrikli battaniye falan.. daha ucuza ekonomik kalıcı ve yanında götürebilirsin her yere..

iç mantaloma her şekilde faydalıdır kullanılan malzeme ve binanın yapısına coğrafi konumuna bağlı%20 ile %70 arasında ısı farkı yaratır ama ev sana ait değilse masraflı bir iş olur gereksiz olur ev sahibine yarar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

srkns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz de strafor kullandık, oturduğumuz ev çift cephe benim oda kuzeye bakıyor ve yüksek olduğundan kış aylarında buzhaneden farksızdı.

İçerden strafor uygulaması yapıldı odadaki peteği açamıyorum, diğer odaların sıcağı yetiyor resmen. O derece fark etti.

Tek olumsuz yönü odanın kapısını kapattığımda 2 saatten fazla durulmuyor, içerisi çok havasız oluyor duvarlar nefes alamıyor sanırım. Malzemeden fazla işçilik para tutuyor diye biliyorum.
    Ne mutlu Türküm diyene

Coco06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev icerisine en uygun malzeme foamboarddır (xps).
    Malzemeyi alirken yogunlugu 30-32 dns olan malzemeleri tercih edin.O yogunlukta malzeme üretimide dow ile ode markada var.
    Suan odenin paket fiyati 60 lira civarlarinda, dowun malzemeside 80 liralari buluyor.

Malzeme kalinligi olarak ne dusunuyorsunuz kaba bi maliyet cikarabilirim.

Ankarada olsaydiniz yardimci olurdum uygulama ve malzeme konusunda.
    ....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)