User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Citroen C4 göstergesini Peugeot 307'ye takmak

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Citroen C4 göstergesini Peugeot 307'ye takmak

Citroen C4 göğüsünün üst ortasında bulunan dijital hız/devir göstergesini, Peugeot 307'de sorunsuz çalıştırmak mümkünmü?

Gördüğüm kadarıyla iki aracında gösterge soket bağlantıları aynı ama veri haberleşmesinde farklılık varmıdır?

Neden böyle birşey istiyorum, C4'teki dijital bilgi ekranını ilk çıktığından beri çok beğeniyorum.

C4 göstergesi:

307 göstergesi:

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kodlamak gerekebilir belki. Buarada ikiside aynı platform araç direk bile çalışabilir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dışı seni içi beni hesabı , nası bi olumsuz intiba bırakmışsa artık...ara ara C4ü düşündükçe hala midem bulanıyo

Ama aynı platform , muhtemelen direkt bile çalışabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kodlamak gerekebilir belki. Buarada ikiside aynı platform araç direk bile çalışabilir.
    Kodlamak derken, planet/lexia cihazıyla yapılan bir işlemmi? Yani bende direk çalışabileceğini düşünüyorum sonuçta kullanılan ecu ve bsi aynı ama işte kafama takılan c4 göstergesi full dijital olduğundan gösterge içi tekrar veri ayıklama vs tarzı birşey yapıyormu bilmiyorum. Çünkü johnson electronic diye bir firma üretmiş göstergeyi. Aradım taradım benim gibi bir deli daha çıkmamış yapan yapmayı deneyen
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dışı seni içi beni hesabı , nası bi olumsuz intiba bırakmışsa artık...ara ara C4ü düşündükçe hala midem bulanıyo

Ama aynı platform , muhtemelen direkt bile çalışabilir.
    Çok vatandaşın sinirlerini hoplatabilen bir araç c4. Fransız usulü, cazibesine aldanıp, kırbaç yeme durumu .

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mis gibi analog göstergenizi bırakıp dijitalemi geçeceksiniz yani bir imkan olsada keşke c4 üme analog gösterge takabilsem
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nereye takıcaksınız ben onu merak ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mis gibi analog göstergenizi bırakıp dijitalemi geçeceksiniz yani bir imkan olsada keşke c4 üme analog gösterge takabilsem
    Hep dijital göstergeleri sevmişimdir. C4 direksiyonu normal direksiyonlardan olsaydı, C4 alıp uğraşacaktım öyle söyleyeyim
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nereye takıcaksınız ben onu merak ettim

Kendi analog göstergelerinin olduğu oyuğa/bölüme boost,egt,afr vb saatleri yerleştireceğim.

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normalde bendeki vtrda, sizin gösterdiğiniz yerde devir saati var, ve orta konsolda da büyük hız göstergesi.. hız ve harareti v.s. gösteren o gösterde, orada cok kaba durur..
    ben olsam ne yapardım?

eski göstergeyi söker, oraya güzel karbondan bir çerçeve yaptırırdım bombeli, ve yeni dijital göstergeyide tam ortasına monte ederdim çerçevesi olmaksızın. böylece aracın orjinal parcası gibide durabilir.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede kadranın şuanki yeri içine daha şık olur , c3 c3 kadranı gibi.

Fakat temsili resimdeki kadran makyajsız versiyon kadranı ,, yani devir göstergesi yok , devir direksiyon üzerinde ayrı bi bant olarak duruyor.

Makyajlılarda devir o geniş gösterge içerisinde ama çok küçük ve kötü tasarlanmış.

Ben sizin yeirnizde olsam madem dijital işey istiyorum , orjinal durması amaçlı c3 c2 nin göstergeyi takardrım(uyuyorsa) , çünkü hem orjinal siperlik içine yerleştirilebilir , hemde daha düzgün bi devir göstergesi var.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana sorarsaız madem dijital gösterge beğeniyorsunuz ve yanına göstergeler kullanacaksınız, Maxi göstergeleri düşünebilirsiniz. Hem hepsi çok daha derli toplu olur oradan buradan fazladan bir şeyler olmaz, hem daha uyguna gelebilir. Tüm göstergeleri aynı dijital ekrandan kontrol edebilirsiniz, dijital hız göstergesi de mevcut olması gerek içinde. (Fiyatlarını bilmiyorum.)

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence cok guzel olur ondeki analog gosterge yerinede ekran takilabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O dediğin yere olmaz çünkü orjinal kadran ile bunu beraber takamazsın. Eskiyi sökmen ve onun soketine bunu takman lazım.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel öneriler gelmiş. Hepinize baştan ilginiz, önerileriniz için çok teşekkür ediyorum

Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normalde bendeki vtrda, sizin gösterdiğiniz yerde devir saati var, ve orta konsolda da büyük hız göstergesi.. hız ve harareti v.s. gösteren o gösterde, orada cok kaba durur..
    ben olsam ne yapardım?

eski göstergeyi söker, oraya güzel karbondan bir çerçeve yaptırırdım bombeli, ve yeni dijital göstergeyide tam ortasına monte ederdim çerçevesi olmaksızın. böylece aracın orjinal parcası gibide durabilir.
    Dijital ekran dikdörtgen şeklinde, analog göstergenin olduğu siperli yer oval. İlk başta dediğin şekilde düşündüm ancak bende simetrik olma hastalığı var, köşeliyse köşeli, oval/yuvarlaksa oval/yuvarlak olmalı. O yüzden yuvarlak afr egt vb. saatlerimi siperlikli yere, dijital göstergeyide dediğim gibi bir yere veya gözümün önünde olacak bir yere takmak istiyorum.
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede kadranın şuanki yeri içine daha şık olur , c3 c3 kadranı gibi.

Fakat temsili resimdeki kadran makyajsız versiyon kadranı ,, yani devir göstergesi yok , devir direksiyon üzerinde ayrı bi bant olarak duruyor.

Makyajlılarda devir o geniş gösterge içerisinde ama çok küçük ve kötü tasarlanmış.

Ben sizin yeirnizde olsam madem dijital işey istiyorum , orjinal durması amaçlı c3 c2 nin göstergeyi takardrım(uyuyorsa) , çünkü hem orjinal siperlik içine yerleştirilebilir , hemde daha düzgün bi devir göstergesi var.
    Ahmet bold yaptığım yerde kesinlikle haklısın. Dijital ekrandaki devir göstergesi çok okunaksız.
    Zaten bende makyajsız kasadakini takıp ayrıyeten siperlikli yere afr,egt vs saatleriyle beraber yuvarlak şık bir devir saati takmayı düşündüm. Tam ortada büyük bir devir saati, sağ ve soluna simetrik yerleştirilmiş şekilde afr,egt,boost, yağ basınç saati takmayı düşündüm.
    Çok kararsız kaldım Ahmet. Yani okadar uğraşıp at,kelebek gibi dandik bir şey ortaya çıkmasından endişe ediyorum
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana sorarsaız madem dijital gösterge beğeniyorsunuz ve yanına göstergeler kullanacaksınız, Maxi göstergeleri düşünebilirsiniz. Hem hepsi çok daha derli toplu olur oradan buradan fazladan bir şeyler olmaz, hem daha uyguna gelebilir. Tüm göstergeleri aynı dijital ekrandan kontrol edebilirsiniz, dijital hız göstergesi de mevcut olması gerek içinde. (Fiyatlarını bilmiyorum.)
    Çok daha öncelerde maxigauge düşündüm. Maxi abiylede görüştük. Ama aracın kendi veri hattından bağımsız bir göstergeyi pek düşünmüyorum. Ayrıyetten 307 analog göstergesini iptal etmeyi planlıyorum öncelikli olarak. iptal edersem maxigauge tek başına yeterli gelmeyecek(motor arıza ışığı, emniyet kemer ışığı,yol km bilgisi, cık cık cık sinyal sesi vs iptal olacağından işime gelmez.
    Alıntı wrcsinan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence cok guzel olur ondeki analog gosterge yerinede ekran takilabilir
    Teşekkür ederim wrcsinan. Bir düşünce sardı bakalım inşallah hoş birşey ortaya çıkarabilirim.
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O dediğin yere olmaz çünkü orjinal kadran ile bunu beraber takamazsın. Eskiyi sökmen ve onun soketine bunu takman lazım.
    Abi orj analog göstergeyi iptal edeceğim. Arabanın orj verilerini dijital c4 ekranından takip edeceğim. İptal ettiğim analog göstergenin yerinede afr, egt, basınç vb saatleri yerleştireceğim.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel öneriler gelmiş. Hepinize baştan ilginiz, önerileriniz için çok teşekkür ediyorum

Çok daha öncelerde maxigauge düşündüm. Maxi abiylede görüştük. Ama aracın kendi veri hattından bağımsız bir göstergeyi pek düşünmüyorum. Ayrıyetten 307 analog göstergesini iptal etmeyi planlıyorum öncelikli olarak. iptal edersem maxigauge tek başına yeterli gelmeyecek(motor arıza ışığı, emniyet kemer ışığı,yol km bilgisi, cık cık cık sinyal sesi vs iptal olacağından işime gelmez.
    Haklısınız o kontrol ışıkları sönecek. Orijinal kadranın üzerine direk Maxigaugeyi koyup(Oem göstergeleri sökmeden tam önüne yani) tam kadran ve devir saatinin önüne gelecek şekilde hizalayıp ikaz sinyallerinin önüne koyacağınız katmanı da ışık geçirecek saydam bir şey koyarsanız bence daha iyi olur. Sadece yanacağı zaman görünür. Çünkü düşünceniz güzel, ama o koyacağınız yerde emaneten park sensörü parçası gibi duracak gibime geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet bold yaptığım yerde kesinlikle haklısın. Dijital ekrandaki devir göstergesi çok okunaksız.
    Zaten bende makyajsız kasadakini takıp ayrıyeten siperlikli yere afr,egt vs saatleriyle beraber yuvarlak şık bir devir saati takmayı düşündüm. Tam ortada büyük bir devir saati, sağ ve soluna simetrik yerleştirilmiş şekilde afr,egt,boost, yağ basınç saati takmayı düşündüm.
    Çok kararsız kaldım Ahmet. Yani okadar uğraşıp at,kelebek gibi dandik bir şey ortaya çıkmasından endişe ediyorum

O zaman böyle bir niyet te varsa en güzeli orjinal göğüs siperliğinin içine c3 c2 kadranı.Hem devirde analog.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet Saraçoğlu aklıma iyice yattı önerin. Çıkmacılara bakayım, umarım sorunsuz bir şekilde takabilirim. Teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelik makyajlı kadranı (üstteki) olmak üzere ikiside gayet şık ve orjinal olur şahsi fikrim , inşallah i pürüz çıkmadan içinize sinecek biçimde olur.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep dijital göstergeleri sevmişimdir. C4 direksiyonu normal direksiyonlardan olsaydı, C4 alıp uğraşacaktım öyle söyleyeyim

Gösterge ile uğraşmak yerine C4 alıp direksiyonunu başka tak olmazmı?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gösterge ile uğraşmak yerine C4 alıp direksiyonunu başka tak olmazmı?
    Şimdi bu öneri mi ? Elindeki mevcut bindiği araca en fazla 500-1000 tl bir para harcayıp hem çok farklı hemde ben yaptım diyebileceği bir işlem yapmak var iken arabayı satıp C4 alıp direksiyon değiştirmesi mi önerin ? Ayrıca emin ol direksiyonu değiştirmek çooooook daha zor.
    Schumi.Projects

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)