Herşey Haldex Yağı aramamızla başladı ;
Doğuş Oto Maslak Şubesi ile görüşerek ellerinde olmadığını ama İzmit’te bulunan ARK OTO Audi Servsinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine ARK OTO yu aradım ve Parçayı numarasını vererek doğruladım. Parça Numarası : G 052 175 A1 Haldex Yağı ,, Yedek parça yetkilisi Haldex Yağının stokta olduğunu ve gelirsem ayırabileceğini söyledi. Yola çıktıktan sonra tekrar aradım ve parçanın elinde olduğunu 2.kez doğruladım ve adres tarifi alıp otoyola girerek Ark OTO ya devam ettim. İstanbul – İzmit Ark oto yaklaşık 90km yol gittim. Yaklaşık 1 saat süren yolcuğumdan sonra ARK OTO yedek parça kısmına girdim.
Merhaba Telefonla konuşmuştuk Haldex yağı için demiştim , arkadaş ilk önce bana 15 km mesafede olan İstanbulda bulununan bir serviste yağın bulunduğunu ve ellerinde olan benim ayırttığım ve bana söz verdikleri son yağın başka birine verildiğini söyledi. Diğer bayide 3 adet olduğunu söyledi ve beni kandırmaya çalıştı. Çünkü bana 3 adet olduğunu söylediği parça numarası G 052 172 A1 benim istediğim parça ise G 052 175 A1 beni kandırmaya çalışarak başından atacaktı.Ben istanbula gitmiş olacaktım ve konu kapanacaktı. Ben bunu fark edince doğal olarak sinirlendim ve söylendim. En baştan yağın olmadığını söyleseydiniz ben İstanbuldan kalkıp buraya gelmezdim siz benimle dalga mı geçiyosunuz ben İstanbuldan İzmit’e gelene kadar 3 adet Audi servisinin zaten önünden geçtim dedim.
Ordan yedek parça şefi olan takım elbiseli bir kişi ;
-Size hesap vermek zorunda değiliz ,mal bizim istediğimize satarız , hadi şimdi gidin burası benim yerim defolun tarzında çirkin söylemlerde bulundu. Bunun üzerine bende sen benle dalga mı geçiyosun ben istanbuldan geldim bu parçayı almaya dedim bunun üzerine benim üzerime yürüdü ve göğüs göğüse geldik. Bir an kendimi sokak arasında bir parçacıda hissetim. Orda bulunan yedek parça kısmında çalışan gözlüklü ve esmer bir arkdaşta aynı anda sol kolumu sıkarak kafasını ağzımın içine sokarak hadi basın gidin uğraştırmayın bizi diyerek tehdit etti.
Aynı gözlüklü ve esmer arkadaş yanımda bulunan arkadaşıma da saldırmaya kalktı ama servisteki diğer çalışanlar araya girdiler. Servis müdürünün gelip Ali Beydi adı sanırım. Bizimle konuşup durumu biraz daha tatlı dille sakinleştirmesiyle servisten çıktık. Doğuş Oto ve Almanya VW ve Audiye konuyu ileteceğimi söyledim.
Doğuşa telefonda görüştüm bakalım yarın dönerler sanıyorum.
Almanya'yada yarın mail atcam