Muyaneye girmeden egzos muayenesini yapmak için sanayiye gittim 3 farklı yerde denedim geçmedi,egzos kontrol edildi sorun yok,bujilere bakıldı sorun yok,genelde yatan araba ,usta yakıt katkısı koy gazla biraz dedi.ne yapmalıyım
![]()
Muyaneye girmeden egzos muayenesini yapmak için sanayiye gittim 3 farklı yerde denedim geçmedi,egzos kontrol edildi sorun yok,bujilere bakıldı sorun yok,genelde yatan araba ,usta yakıt katkısı koy gazla biraz dedi.ne yapmalıyım
![]()
Bugün Discovery'deki araba alıp sağını solunu düzeltip satan ingiliz elemanların programında lazım olmuştu bu iş; önce ellerindeki araba karbüratörlü olduğu için direk mekanik olarak yakıtı kıstılar, işe yaradı ama yetmedi, sonra hidrokarbon (tablodaki HC) değerini hedef alarak kurum temizliği yaptılar. en son da katalizatörlerin yenisini taktılar
En basit yöntem varsa mekanik olarak yoksa yazılımla geçici olarak arabanın gücünü kısmak, sonrasında kurum temizliği ve olmadı katalizatör yenilemesi yapmak olabilir
Aracınızın marka modeli, motoru, kilometresi, bakım durumları vs birazcık bilgi verseniz daha isabetli yorum yapacak arkadaşlar da olabilir
fiat marea benzinli 122binde
Duyduğum kadarıyla ethanol ya da methanol koyarak emisyonu düşürüyorlardı. Forumdan Mertcan abi bu konuda işlem yapmıştı sanırım. Bilenler daha net yorum yapar
Coğrafya kaderdir
Bende katalizor yokken orta susturucudan sonra gecici olarak katalizor taktırıp 20-25 dakika gazlayıp oyle gecirmistim. Katalizor varsa da 2.yi taktırıp gazlayıp oyle deneyebilirsiniz.
muayene yapılmadan once aracı uzun sure kullanıp gazladınmı ?
direk çalıştırıp girdiğinde kalan çok var
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Bitane enjektorun fisini sökün.
Etanol koyun.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Araba tekleyerek mı gıdecek muayene ıstasyonununa ?
bence cok mantıksız
@ciroz31 Arabana yarım depo Benzın al uzerınde 5 Lıtre ETHANOL koy yanı Etil Alkol ama saflık derecesı %99 olmasına dıkkat et
araba ıle bı yarım saat dolan ethanolu koyduktan sonra dırek gıt olctur eksoz u
muayeneden gecersen bana dua et
sonra uzerıne yıne benzın al araban fakırde kalmasın
ustan doğru söylüyor. Geçen hafta aynısı başıma geldi. Katkı ile bi 30 dakika kadar yüksek devir kullandıktan sonra geçti.
ABO TRADING
STR
Yok onu biliyorum da şimdi yazdığının yarım depo benzin için olduğunu anladım![]()
Peki tune edilmiş araç için yine de sağlıklı mı bu işlem ? Yarım depo nereden baksan ortalama 15 litre yakıt yapıyor haliyle 5 lt ethanol de %35 civarına tekabül edecek sonra depo karışsın diye gazlarken kırmayalım arabayı![]()
ABO TRADING
STR
geçtim arkadaşlar teşekkürler,katkı koydum 30-40 km 4 bin devirde gezdim,muayeneci bile şaşırdı.bu değerlerden nasıl düşürdün diye.
APR Stage2 var , ama sanırım bahsettiğin durumda gazlanılmadığı sürece bir sorun olacağını pek sanmıyorum ? Önümüzdeki aylarda benimde var , kat falan her şey sökük sonda voorteek warex tip var. En kötü ihtimal, litre litre deneye deneye gidez gibi 2 litre,3 litre en son 5 litre![]()
ABO TRADING
STR
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)