User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bireysel emeklilik sizce nasıldır?

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Şu firma bukadar kazandırdı, bu firma bukadar kazandırdı diye bir olay yok. Kim daha az geçirdi olayı var biraz kabaca Alınan fonlar aynı sadece yatırım uzmanınız ve siz hafif riskleri seviyorsanız dahada fazla kazanılabilinir.
    ama sabit devlet fonları iyidir maceraya gerek yok. Giriş-çıkış aidatı ve komisyon %leri az olsun gerisi sorun değil zaten.
    Fusion35 ------> OnurD.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bankayla hayatta iş yapmam bireysel emeklilik için en güzeli her ay 1 gr altın alın koyun kenera unutun bankaya ödemen 2037 demi biticekmiş 2037 de 1kg altının olur..
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her ay bankaya yatırılmaz bişey...borcun altına girermiş gibi olucak mis gibi yatırıcan , ileri yıllarda da biliceksin ki , yatırım yapıyorum
    çıkarken de öle stopaj filan ödemeyeceğim şekilde bir sistem yaratabilirsen senden iyisi yok
    saygılar.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bankayla hayatta iş yapmam bireysel emeklilik için en güzeli her ay 1 gr altın alın koyun kenera unutun bankaya ödemen 2037 demi biticekmiş 2037 de 1kg altının olur..
    Açık konuşalım bankadaki para herzaman için insanı dürter. Yanlışmıyım?

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açık konuşalım bankadaki para herzaman için insanı dürter. Yanlışmıyım?
    çok doğru dedin valla
    zorunluluk yok çünkü
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

honour35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde 4.senem bes'te.. bakalım nolucak bekleyip görücez.bence para biriktiremeyenler için gerekli sadece. eğer para birktirebiliyorsanız saçma geliyor bana. 10 sene aidat ödemek mecburi, bu iyi hoş ama emeklilik için 56 yaşını beklemek biraz koyuyor vallahi

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her ay bir gr atarsan 300 gr yapıyor

Bence güzel bir sistem daha önce iki kez direkten döndüm. İlkinde zaten taş gibi bir hatun geldi kahve ısmarladı anlattıda anlattı hersey o kadar toz pembeki. Laptop almıstım onun garantısını yapan firma paylaşmış sadece özel müşterilere gönderiyorlarmıs vs. Ya dedim neresi özel sıradan bir laptop aldık. Sonra zaten işkillendim ve düşünürüm diyip kapattım olayı. Çıkarları oldugu cok acık, ki 3 ay sonra arkadasım bozmak zorunda kaldı evlenecegınden kesintileri görünce dogru iş yapmışız dedim.

Yani bilemiyorum tabiki birikim yapamayan için mantıklı çünkü böyle olunca öyle yada böyle bu para birikiyor birnevi güvence ama her ay kenara birşeyler atıp daha sonra biriken parayla arsa dükkan ev vs. bir yatırım yapsan kesinlikle daha güzel ve kalıcı bir yatırım olur diye düşünüyorum. Kooperatiften biryerden ev alsan şehire uzak bile olsa azda olsa kira getirir yarın öbürgün değerlendimide çocuguna verirsin. Bununda örnekleri var tamda zaman dilimi bunlara denk geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bes e basvuruyu herkes yapabiliyor mu işçi memur vs fark eder mi ? birde ödemeye 100 lira ile başladık diyelim bu sabit mi kalıyor yoksa her sene fiyat değişiyor mu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı honour35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde 4.senem bes'te.. bakalım nolucak bekleyip görücez.bence para biriktiremeyenler için gerekli sadece. eğer para birktirebiliyorsanız saçma geliyor bana. 10 sene aidat ödemek mecburi, bu iyi hoş ama emeklilik için 56 yaşını beklemek biraz koyuyor vallahi
    Evet 56 yaş biraz gıcık evet ama 56 yaşına kadar ödediğini düşünsene
    Alıntı casual07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bes e basvuruyu herkes yapabiliyor mu işçi memur vs fark eder mi ? birde ödemeye 100 lira ile başladık diyelim bu sabit mi kalıyor yoksa her sene fiyat değişiyor mu ?
    Basvuruyu herkes yapabiliyor. Enflasyon oranında artıyor %3-%5 civarı birşeyler olaması lazım.

Çıkıştaki Stopajı dert etmeyin arkadaşlar, o tutarı heray zaten bordrodan alıyorsunuz.
    Fusion35 ------> OnurD.

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BES te sorun şu ; her yatırılan katkı payından %5-8 emeklilik firmasına göre değişmek üzere vicdansızca para kesiliyor!!! Bu çok ciddi bi rakam ve günlük 100 binde 3 ile 100.000 de 8 arası yine hesap işletim ücreti adı altında para kesiliyor.. Kesinlikle özel şirketleri seçmemek lazım bence. Benim Bes hesabım var ve kesilen paraların haddi hesabı yok , şu anda devlet bankasına transfer ediyorum ve kesinti oranı her yatırılan katkı yapı için %2 ve fon kesintisi günlük 100 binde 2 .. Bunlara mutlaka dikkat etmek gerekiyor, her yerde olduğu gibi BES sisteminde de malesef kandırılıyoruz. Ama Devlet buna mutlaka yakında bi düzenleme getiricek çünki bu sisteme insanları özendirmeye çalışıyorlar. Her ay altın alıp atabiliceğimi bilsem kesinlikle bu sisteme girmezdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ay bankaya para yatırma yada altın alıp koyma biraz keyfi olur. Mesela aman bu ay da altın koymayıverim kendime yeni bir telefon alim diyebilirsiniz (basit bir örnek olarak). Ama BES öyle değil. Bir nevi zorunlu tasarruf gibi düşünmek gerek.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Fusion35 siz hangi firmayı önerirsiniz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Fusion35 siz hangi firmayı önerirsiniz ?
    Firmadan çok finansal yatırım danışmanı önemlidir. O çalıştığı firmanın en uygun planını bilir. Yapar yapmaz orası artık o kişinin insafına ve ilişkinize bağlı

Giriş çıkış aidatı olmasın, aylık komisyon %1 olucak, aylık tahsilat makbuzlarınıda muhabeseciye verilip geri dönüş sağlanıcak.
    Fusion35 ------> OnurD.

CRX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bireysel emeklilik veya birikim ve risk planlarıyla alakalı sorularınız olursa seve seve cevaplarım, bu konular ile ilgili uzmanlık yapmaktayım
    CAN CEYLAN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de BES'liyim. Yapı Kredi'den. Ödediğim primin hangi vergi dilimindeysem o kısmını devlet bana geri ödüyor. Mesela 200 lira ödüyorum, %15 lik dilimdeyim şu anda, 30 lirayı alıyorum. Yani 200 yerine 170 ödüyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sistem olarak kısaca bahsetmek gerekirse doğru ve bilinçli olarak başlatılıp devam ettirilirse çok faydalı bir sistem. Önmeli olan burada sisteme giriş yapmak değil düzenli ödemeyle devam edebilmektir. Getiri bakımından firma kıyası yapmak çok doğru olmaz, önemli olan planınıza göre yapılan fon karması ve bunun belli aralıklarl apiyasa koşullarına göre değiştirilmesidi. Devlet yılda 6 defa fon değiştirme hakkı vermiştir, kişi bunu ister kendi internet üzerinden de değiştirebilir isterse danışmanının verdiği bilgilerlede değiştirebilir. Banka kaynaklı olan firmalar genelde daha doğrusu hiç danışmanlık hizmeti vermezler sadece kişiyi sisteme sokarlar bi fon karması oluştururlar kişi ödediği sürece bu fon karmasıyla getiri yada zarar sahibi olur. Sisteme 120 ay ödeme yapma zorunluluğu vardır ister bunu 30 senede yaparsınız isterseniz düzenli ödemeyle 10 senede yaparsınız, emekli olmak için bireysel emeklilikte 56 yaş kriteri vardır, kişi bu yaşı doldurmuşsa ve 120 ay ödemeyide tamamlamışsa herhangi bir stopaj ödemeden toplu para yada süreli veya süresiz maaş alabilir. Bireysel emeklilik devredilemez , kimin adına başlatılmışsa tüm hak sahibi o dur, 18 yaşından küçük ödeyeni başkası olsa dahi yine de başlatılamaz sadece varis olarak gösterilebilir.Sisteme ilk girişlerde askeri brüt ücretin yarısı kadar giriş aidatı alınır, kimi firma bunu başlangıçta alır kimi takside böler kimi de çıkışta alır ama giriş aidatı bizde yok diyen firma yada danışman yalan söyler çünkü bunu şirket değil devlet alır. 1 yılı doldurmadan başka bir firmaya aktarım yapılamaz, 3 seneden önce çıkıldığında ana paradan ciddi kayıplar olabilir. Kişi 60 ay katkı payı ödeyip çıkmak istediğinde herhangi bir kesinti yapılmadan sadece yüzde 15 stopaj kesintisiyle sistemden ayrılabilir. Biraz karışık olmuş olabilir ama biraz bilgi vermek istedim. Soruları ve sıkıntıları olan arkadaşlar özelden de soru sorabilirler, en iyi şekilde cevaplamaya çalışırım.
    CAN CEYLAN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BU arada bu sisteme dahil olan arkadaşlar eğer başladıklarından beri herhangi bir danışmanlık hizmeti almamışlarsa, ne kadar yatırdıklarını ve birikimlerinin şu an ne kadar olduğuna dair bir bilgileri yoksa çalıştıkları firmaların genel müdürlük telefonlarından tc kimlik numaralrı ile en azından bir sorgu yapsınlar, müdahale edilmesi gereken bişey varsa en azından zaman ilerlemeden telafisi yapılmış olur, bende yardımcı olabilirim
    CAN CEYLAN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kişi 60 ay katkı payı ödeyip çıkmak istediğinde herhangi bir kesinti yapılmadan sadece yüzde 15 stopaj kesintisiyle sistemden ayrılabilir. Biraz karışık olmuş olabilir ama biraz bilgi vermek istedim. Soruları ve sıkıntıları olan arkadaşlar özelden de soru sorabilirler, en iyi şekilde cevaplamaya çalışırım.
    Yani diyelimki ben 60 ay düzenli olarak primlerimi ödedim ve sistemden ayrılmak istiyorum. Benim sistemdeki tasarrufuma getiri uygulanmış halindenmi %15 kesinti yapılacak yoksa herhangi bir getiri uygulanmadan sadece yatırdığım miktardanmı %15 düşülecek? Cevaplarsan sevinirim. Teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani diyelimki ben 60 ay düzenli olarak primlerimi ödedim ve sistemden ayrılmak istiyorum. Benim sistemdeki tasarrufuma getiri uygulanmış halindenmi %15 kesinti yapılacak yoksa herhangi bir getiri uygulanmadan sadece yatırdığım miktardanmı %15 düşülecek? Cevaplarsan sevinirim. Teşekkürler
    şu an için toplam birikim üzerinden yani ana para + fonlardan kazanılmış getirinin toplamından yüzde 15 stopaj kesintisi yapılarak sistemden çıkış yapabilirsin. Rica ederim
    CAN CEYLAN

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)