2009 Titanium _ X paket 65.000km _ gümüş gri _ sedan (sıfır alınırken sedanlar hb lerden 3.500 Tl pahalı)
sadece sol arka kapının alt kısmı boyalı düşünürsen arayabilirsin ;)
Printable View
2009 Titanium _ X paket 65.000km _ gümüş gri _ sedan (sıfır alınırken sedanlar hb lerden 3.500 Tl pahalı)
sadece sol arka kapının alt kısmı boyalı düşünürsen arayabilirsin ;)
dizel yakiti sbt hizda 3.5 4 arasi gider..
x e bence gerek yok..
yumusak lastikle ses yalitimi iyi aslinda toyolarla 2009 jettayla ayni hemen hemen..
alt takimi sessiz,iscilik kokpit oldukca kaliteli, ses sistemi olagan ustu, \
ben super memnunum. direksion tepkisi yol tutusuda muazzamdir
hatcback tavsiye ederim bu arada biraz basma vs oldukca sportif duracaktir, sedan biraz aile isi:D
aracta espye gerek yok bu arada bende alirken tirsmistim ama espye bu kadar az ihtiyac duyan cok az araba vardir kopsa bile aracin kontrolu surekli sizde abartili tepki kesinlikle vermiyor..
Ezelden beridir fordcuym fakat focus 2 nin vw golf ve jettayla ses yalitimi yol konforu,malzeme kalitesi konusunda asik atamayacagina iddiaya girerim :) Golf 6 ve jettanin muadili focus 3 tur.Oda testlerde (golf astra f3) golfun gerisinde kaliyor hep.Hatta yeni golf ve jettanin surus kalitesi konforu olarak audi a3 le farki olmadiginida soyleyebilirim.(zaten sase motor sanziman ayni)
Yalniz yakit tuketimi olarak ford psa grubu kesinlikle vw 1.6 tdi lardan 1 litre daha az yakiyor.1 litre diyipte gecmeyin 1000 kmde 10 litre yapar depo basina neredeyse 40 lira farkettiriyor.
Vw sahipleri bu durumun farkinda degil 5 litre yakinca az yakiyor saniyorlar fakat ford dizel motordan (volvo c30) inip vw dizele binen biri olarak su an kendimi enayi gibi hissediyorum :)
Bu arada ben focus 2 tercih etmedim golf tercih ettim neden ? Cunku focus 2 ler agzina gozune kadar dolu olsa bile dizayn olarak eskidiler ve sirket arabasi konumundalar.Deri koltuk adaptif xenon far sunroof olsa bile bir vw golf prestiji imaji yok :)
Kisisel tavsiyem volvo s40 dizeller butceniz yetiyorsa gidin alin.Bakimlari ford gibi 150 liraya cikacaktir (ozel servis orj ford parcalari).On takim motor vs hersey ayni elektronik kaporta ve ic aksam volvo oda zaten sorunsuz kusursuz kronik hatalara sahip olmayan arac olduklarindan dert degil.
bence de sence kardeşim. X'e gerek yok aşırı pahalı.. o aradaki tutarı haketmiyor bence.. şişirilmiş rakamlar.. standart titanyum alırım o bana yeter.. 2009 düşünmüyorum.. 2010 - 2011 ve tek parça dahi boyalı istemiyorum.. 40 küsür lira para veriyorsam boyasız kazasız aramak hakkım sanırım ;)
yeni golf jettalar tabikide focus 2.5 yani makyajli focuslardan ustun, ancak bi onceki golf jettayla cok benzer. lastik cok farkediyor focusta yol sesi acisindan..
malzeme kalitesi ve is mekan gosterisi acisindan titanyum focus 2.5 golf jettadan daha iyi, icerisine filan baya ozenilmis, titanyumlar iyi ama fark var trendlerle arada..
hatcback beyaz yada siyah olursa sirket arabasiyla alakasi bile yok golflerden filan cook daha guzel hatta golf 6 dan bile guzel bence.. yoksa golf 6 aliodum ancak focus daha sportif geldi yanlis anlama benim tercihim tabi..
Serkan chip yaptırmadın mı?
chip sonrası 130-140 hp arasında olur değil mi?
alır almaz 308 HDi ile deneyeceğim :D :D 308 ile focus geçen arkadş vardı :D
benimki benzinli:D na rulez
dizelleri rahat geciorum ama:) memnunum. chipli dizel guzel gideri olur:FD
len bu devirde benzinli arabaya binilir mi :D :D :D
Tabiki sonucta sinifta en cok satan araclar bunlar.Sirketlerin ford tercihi zaten ucuz ve sorunsuz olmasindan kaynaklaniyor.Yoksa su anda hangi filo gider sifiri 55 lira olan golf dizeli fiosuna koyar ki fluence varken ya da elde kalan kelepir f2.5 dizeller varken :)
Etrafima 3 tane focus aldirdim :) 4 senede fiestaya bindim.Ama yinede kabul etmem gerek kalite konusunda ford cok geride.Ic mekanin sagini solunu allayip pullayinca olmuyor bu isler maalesef :) Yeni kasa golfle uzun yola ciktinmi bilmiyorum ama dizel oldugunu anlayamazsin bile..F3 ten bile ustun oldugunu su an raflardaki dergiler soyluyor ki f2 2,5 2,75 titanyum xyz ler maalesef biyere kadar yasatti o kasayi.Eski kasa golflerle yeni kasa ile arasinda inanilmaz fark var.Eskilerde kesinlikle f2 golfu ezer gecerdi..golf 6 da isler biraz degismis.Vw kaliteli is cikarmis.
Ama dedigim gibi ford candir.Surus keyfi yol tutusu vw e falan basar.Yakitida ayni sekilde psa ford motoru cok daha basarili ki dizelde temel amac bu.Yoksa yol sesini birazcik daha alsin biraz daha sert olsun ama ekonomik olsun yani..
Sadece benim gozumde soyle bir olay var sirket arabasi focus olayi cok yapistigi icin titanyum x gibi dolu paketlerlede o imajdan kurtulamadigidir.YAni kapak janti at ic mekana deri koltuk koy arac degismiyor kasa ayni motor ayni :)
YEY-R dostum ama VW de yıllarca türk halkına donanımı ve motoru avrupadaki muadillerine göre zayıf arabaları kakalayarak sırtımızdan trilyonları kazandı..
şimdi bomboş polo TDi mesela.. 41 milyarı hakediyor mu?
artı VW lerin yetkili servisleri aşırı kazık fiyatlı..
foruma üye olan exca_deniz isimli arkadaşımda 1.4 TSi 140 lık Golf var. servis faturasını gösterdi basit şeylere 1500 lira para almışlar.. yazıktır günahtır..
Yok daha neler bendede fatura var yahu bakim 2011 yaz 45 bin bakim 300 kusur lira.Bazi seylerden gecirmeleri normal cunku git bir tamas servisine gor ford opel fiat markalarindan farki :)
Bende vw sahibi olmama ragmen vw politikalarini sevmem ama mini asigi olmama ragmen borusanida sevmem mesela durum boyle :) Ister kabullen ister kabullenme vw orta sinifin premium markasi olmustur artik :)
Soner abi isterse fordda geçiriyor.Mesela silecek suyu tamamlama 7 lira.Bildiğin camsil+musluk suyu.Bunları bile yazabilirler.
Ben Renaulta senelerce binlerce liralık servis faturaları verdim Laguanaya. Golf daha ucuz vallahi :D
Tabi bimden aldıkları cam sili koyuyorlar hatta. Antifirizli cam temizleme sabunları var würth ve benzeri markaların onlardan koyulur duruma göre 1 veya 2 şişe kalanı su ile tamamlar teki 4 tl+kdv en ucuz fiyatlarıda. Bütün donanım, ampüller vs kontrol edilir tek tek vs. Yetkili servisler fiyatının hakkını çoğu zaman verirler.
Toplamda servis biraz daha fazla para alabilir. Sanayide sürünmekten iyidir.
Yahu gözümle gördüm bildiğiniz camsil şişesi.
tüm donanım kontrol edilir dimi? 1999'dan(12 yıldır) beri ford sahibiyiz istanbulda en az 10 farklı servise gittik hiçbiri yapmadı nedense ? siz nerede yaptırıyorsunuz bende oraya gidecem.hani tr'nin en büyük ford forumunda 3 yıl gibi bir uzun bir zaman geçirmemiş olmasam dediklerinize inanacağım ama...
Arabanın başında duracaksınız.Tanıdığınız olacak o zaman çok ucuza bakım yaptırabilirsiniz.Ben durdum arabanın başında(yasak olmasına rağmen) far kontrolü diye yazmışlar faturaya ulan adamın arabanın içine sokmadım nasıl farları yaktıda kontrol etti.evet würthde koyuyorlar ama arabanın yanında durunca yada böyle konulara dikkat edince.Yoksa anahtarı verip bakım yapın diyip geçip içerde oturursanız oraya musluk suyuda koyarlar.