User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
73 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Soğuk DİZEL motor kullanımı hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel motorda kaç devir çeviriyosunki zaten?

dizelde en fazla devir 4000 - 4500, bu bir çok benzinli arabada normal kabul edilebilecek vites değiştirme aralığı..

ama hemen çalışır çalışmaz motoru yüke bindirmek eziyettir. Dizel arabada yola çıkıp 1 dk sakin gittikten sonra normal seyrinde kullanılabilir. Su 90 dereceye gelmesi çok uzun sürebiliyor dizellerde. Ama en azından 50-60 dereceye çıkan yağ yağlama görevini yapmaya başlıyor zaten 1 dk sonra.

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben rc de afr normale gelene kadar bekliyordum. Şimdi dizelde astrada aynı şekilde bi 30 sn ye kadar bekleyip hareket edip 4-5 km sakin sakin gidiyorum ve stop etmeden önce 30 sn ye kadar çok kısada gitmiş olsam bekliyorum. Hatta yakın zamanda turbo timer da bağlıcam.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ş.içi ben zaten 2500 devri geçmiyorum

evden işe gidene kadar motor ısınmıyor bile.ama soğuksa hiç gaza gelmem yanımda scooter bile gazlasa bana hava yapıp.

stop etmeden öncede bahçe kapısını inip açarken rolantide kaldığı için gerek duymuyorum daha fazla beklemeye.zaten çok sıkıştırmadığım için.

ama 2 gazladıysam falan bahçe kapısını açarken rolantide bekliyor,binip parkediyorum,kapıyı kapatırkende rolantide bekliyor ve stop ediyorum.
    ----
    motor haricinde en çok yapılan yanlışlardan biride frenleri çok sıcak bırakmak.geçen gün gazladık biraz,rampa aşağı ışıklarda falan sert frenler yaptım.parkettim aracı bayaa bir sıcak vuruyor alttan alttan.geceydi,telefonun fenerini yaktım baktım jantların arasından dumanlar geliyor,çıktım biraz gezindim 1-2 km kadar fren kullanmadan düz yolda,geldim öyle bıraktım,indiğimde jantın içine elimi uzattığımda gelen sıcaklıktan başka birşey yoktu.

heleki yağmurlu havada frenleri okadar ısıtacak şekilde kullanmamak gerek diye düşünüyorum.ondan sonra başlıyor insanlar yok benim araba fren yaparken titriyor,yok daha yeni aldım balatayı hemen bitmiş,yok ses yapıyor vs vs..
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Aynen frenlerde önemli bir mevzu mesela arabayı yıkatmadan öncede frenleriniz çok sıcaksa su vurdurmamak lazım yamulma vs. olabiliyor.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suankı aracım ibiza 1.9Tdi arabaya bınmeden once 30 sn gıbı once beklerım.. sonra 2500 dvrı gecmeden gıderım 80dereceye gelene kadar beklerım hıc zorlamam basmam aracı aldıgım kısıde

ılk sahıbı oda bana bu ogutlerı verdı 145.000 bınde olmasına ragmen masallah tas gıbı..
    Kapatırkende mınımum 1 dk beklerım turbo ıcın halen orjınal turbosu..

Bu yaptıklarımız arabaya deger verdıgımıızı gosterıyor aslında araba degılde kendımızde hıc bırımızn parayı kolay kazandıgını dusunmuyorum alt tarafı turbo dıyıp gecmemk lazım hem motor hemde dıger aksamlar ıcın..
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Megane 3 DCİ kullanım kataloğunda yazan ibare şeydi,aracı ilk çalıştırmada olduğu yerde rölantide bekleyip ısıtmaya gerek yok, belirli bir sıcaklık olana kadar motorda 2500-3000 devri geçmeyin diyordu...O yüzden durduğu yerde bekleme felan yapmaya gerek görmüyorum bende
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel konu olmuş, dizel motorların en büyük düşmanıdır çalıştırır çalıştırmaz tapa gaz gitmek. Ben de mutlaka çalıştırdıktan sonra ve stop etmeden önce 30 saniye kadar beklerim rölantide.
    Dizel arabaya biner binmez yardıracaksın diyen servis elemanı gördükten sonra bu tip insanları pek kaale almamaya başladım.
    İnsanların geneli dizel motorlu araç kullanmayı bilmiyor, sonra turbosu arıza yaptığı zaman işte dizel motor dayanıksız, bir daha dizel araç alınmaz diyorlar.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı efe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Megane 3 DCİ kullanım kataloğunda yazan ibare şeydi,aracı ilk çalıştırmada olduğu yerde rölantide bekleyip ısıtmaya gerek yok, belirli bir sıcaklık olana kadar motorda 2500-3000 devri geçmeyin diyordu...O yüzden durduğu yerde bekleme felan yapmaya gerek görmüyorum bende
    bende olduğu yerde ısınmasını beklemem,ısınmıyorda zaten

çalıştırıp direk giderim ama devirsiz tabi
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmwlerde hareratte yok psikolojik anliorum isinip isinmadigni.sabahları 1 dakka,dururkende gelicegim yere gelmeden basincsiz kullanım ve 30 sn bekleme ile şimdiye kadar sknti yasamadım.

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabahları çok soğuk varsa arabayı çalıştırıp , 1 sigara içme süresince bekliyorum

30km'nin altında dolaştıysamda direk stop ediyorum , üstündeyse 1-2dk bekliyorum..Araç 230bin km'de tık yok

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende marsa basmadan once oil check yapana kadar bekleyip marsa basiyorum, sonra 1 dakika daha bekliyorum oyle hareket ediyorum. motor sicakligi normal seviyeye gelene kadar 3000 deviri gecmiyorum.

motoru stop ederken yine rolantide 1 dk bekleyip stop ediyorum. tamamen arastirmalarima dayanarak hareket ediyorum.

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her zaman ilk marsa bastigimda 40-50 saniye belki daha fazla mutlaka beklerim..

ulus vadide oturuyorum; bu yuzden ise gittigim guzergah garajdan cikar cikmaz 500 metre boyunca tamamen yokus.

turbonun 0,3 bari ve devirin 2000'i gecmemesine dikkat ediyorum; hatta arkamda arac yoksa 1. vites 1500 devir ve 0 basinc ile cikiyorum yokusu.
    o kadar dikkat ediyorum yani.

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaTu-Rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben rc de afr normale gelene kadar bekliyordum. Şimdi dizelde astrada aynı şekilde bi 30 sn ye kadar bekleyip hareket edip 4-5 km sakin sakin gidiyorum ve stop etmeden önce 30 sn ye kadar çok kısada gitmiş olsam bekliyorum. Hatta yakın zamanda turbo timer da bağlıcam.
    Batucum Astra'n hayırlı olsun,

aman ısınmadan sıkıştırma

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pejoyu her sabah 3-4 dakika ısıtıp kıvama getiriyordum simdi aynı şeyi alfayada yapmaya calısıyorum özellikle soguk havalarda apartmanda calıstırıp o traktör sesini bütün komsulara duyurmaya bayılıyorum

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    YOk yanlış anlamışsınız ben aracı rölantide çalıştırmıyorum. Çalıştırır çalıştırmaz yola çıkıyorum zaten kitapçıkta öle yazıyor yolda giderken 90 dereceye gelene kadar motor sıcaklığı 2500 deviri geçmiyorum yani motor ısınmadan devirli kullanmıyorum.

Çoğu servisin sölediği sözlere itimat etmiyorum şahsen çoğu bilgisiz bu tarz konularda. 30sn normal kullanım 1.5dk da performanslı kullanım sonrasında aracı stop etmeden bekletiyorum istisnasız her sefer.
    bende okumuştum dediğinizi. hatta volvo nun servis kitapçığında 1 den 3 atabilirsiniz diye bir ibarede vardı. otoparktan arabyı çıkardıktan sonra 1 den direk 3 atardım.

arabayı çalıştırırkende tüm bilgi ışıklarının sönmesini bekleyip öyle çalıştırıyorum

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben zaten günlük kullanımda 2500 deviri geçirmem dizel araçlar zaten o devirlerde doyuyor eğer gazlamıyorsanız. şirket araçları oluyor genelde bahsettiğiniz araçlar ve ***** çoğu turbo patlatıyor

megane 2 dci aracım 195 bin km de bu güne kadar tedbir amaçlı 180 binde enjektör tamir seti değiştirttim. saat gibi çalışıyor maşallah. şu an valide hanım kullanıyor aracı oda çok fazla zorlamaz en fazla debriyajı bitirir

Mert- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Start stop açıkken kendisi banamısın demiyor ama. 100-200 km yapsanda sıkıştırarak kullansanda ışıklara gelip yavaşlayıp durduğunda şak diye kapatıyor motoru.

Bu arada Almanya'da sabah aracı çalıştırdığınız anda yürümeniz lazım olduğun yerde uzun uzun beklemek yasakmış Karbonmonoksit salınımından ötürü sanırım.

Bir önceki aracım Mazda 3'tü onun kullanım kitapçığında çok soğuk havalarda motoru çalıştırdıktan sonra hemen hareket etmeyin. Eğer Almanya'da yaşıyorsanız hareket edin fakat 3000 devri geçmeyin yazıyordu.

otto985 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin yaptıklarını aynen bende yapıyorum bazen bende düşünüyorum hata bendemi acaba diye

Ama o sabahları genelde gördüğümüz şirket arabaları olduğu için pek dikkat edilmiyo diye düşünüyorum.

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sabah calisinca 10 sn kadar bekler yola cikarim devir donmeden 0,3 bari gecmeden ilerlerim 63 c gelince isim kullanim normallesir ama mecbur kalmadikca dip gaz yapmam 10 km yol gitmeden kapatirkende zaten timer var gerekeni yapiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)