Madde 5-i
Tüm Türkiye'de böyledir.....
Bana bir taksi arkadan çarpmıştı, polis ilk olarak bu belgeyi sordu şöföre....
http://www.ibb.gov.tr/sites/TopluUla...RGES%C4%B0.pdf
Okumadan imzalamam.....
o belgenin yeni adı SRC eskiden şöför cemiyetleri ticari araç kullanım belgelerini bedava dağıtıyorlardı sonrdan işler değişti.
birde büyükşehirlerde taksinin kazancının en büyük etkeni durağı dır ki bazı duraklara girebilmek için ne paralar teklif ediliyor![]()
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
cok yakın bir arkadaşımda taksi plakası var yıllardan beridir hem taksicilik hem tamircilik yaparişin kurtlarından diyim. alıcağınz arabadan seçiceğiniz duraklara v.b. bilgiler verebilir bana pm atın telefonunu verrim isteyenleriniz görüşür.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Yani bende öyle düşündüm ama arkadaş tüm Türkiye deyince.. Dedim kendi kendime adam arabasını emanet etti yani böyle bi risk alır mı..
Kaldı ki şöyle bi olay geçti.. Ben taksiciyken park cezası yazdı polis bana.. hiç öyle bi belge falan sormamıştı.. Sadece ehliyetimi ve ruhsatımı istemişti..
Yeni src belgesi alan biri olarak bildiklerimi söyliyim,
Src belgesi 2004 yılından önce ehliyet alanlara hala sınavsız veriliyor. Mesela ben ehlıyetı yenı aldım. dolayısıyla src sınavına gırdım . ama ehlıyetı 2004 ten once alanlar başvuru yapınca dırek alabılıyor. Src belgesi yolcu ve yük taşıma için 2 ye yurt içi ve uluslar arası olmak içinde 2 ye ayrılıyor toplamda 4 tane var. ben src 1 aldım uluslar arası ve yurt içi yolcu taşıma belgesi ıkısının yerıne geçiyor. Src denetimi yapıldıgına hıc rastlamadım sadece şirkette işe girerken soruyorlar şimdilik. ama src belgesi olmadan çalıştığınız arabaya 5 milyar gibi cezası var kullanana daha az bi miktar ceza ödetiliyor.Bunun yanında birde piskoteknik muanesi var. 70 lira civarı birşeydi . Makinada similasyonla alınıyor ehliyet gibi bir belge veriyorlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)