Eğer düşünüyorsan Baran hala ? Prada da mankenlik yapmış (ilk türk) çok yakın bir arkadaşım var, sorabilirim ona orjinal olup olmadıgını ?
Printable View
Eğer düşünüyorsan Baran hala ? Prada da mankenlik yapmış (ilk türk) çok yakın bir arkadaşım var, sorabilirim ona orjinal olup olmadıgını ?
Gerçeğini aratmayan çakmalar var. Özellikle bot ve normal ayakkabıda, çok bi özellikleri olmadığı için bire bir aynısını yapıyorlar. Çok deli kaliteli ve sağlam olanlarıda oluyor. Gözlük muhabbetine döndü yani ondan bu kadar para bağlamak risk:) Artık mağazalar bile replika satıyor.
italyadan aldıgım armani tshirtte made in turkey yazıyor :D ama biz burdan almıyoruz ordan alınca daha kaliteli oluyor
Armani gucci ayakkabım oldu 1 sezonda pert oldu yapışkanı attı dikişi attı yamuldu.2 prada eskittim 1 tane hiç kullanılmamış 2 tanede halihazırda giydiğim var yaz kış giyiyorum birini camasır makinesinde yıkadım hatta banamısın demedi.Türklerin tekstil işinde super olduğu bir gercek ama prada burda yapılmıyor ona emınım.
ahhaa
Evet Türkiyede yapılıyor,
çinde yapılan var çinde yapılan var apple ürünler ve iphonelar california patentli ama çinde yapılıyor yani kalitesiz mi oluyor... Türkiyede üretilen türk malı giyecekleri almıyorum giymiyorum burberry olsun armani olsun yurtdışından kendim getiritip giyiyorum, armani tshirtüm var alalı heralde 10 sene olmuştur bugun yıkayıp ütüleyim sıfır zannedersin ;) ama gelin görün ki birde icinde made in turkey yazan burberry var italyadan aldıgım tshırtum 3 kere giymedim...... bitik
bu birazda firmaların para hırsından kaynaklanıyor
mesela adidasın tüm formaları ve birçok tekstil ürünü türkiyede ikitelli de üretiliyor
ve dünyaya ithal ediliyor
hatta puma fransa vs birçok ülke takım formalarıda bizden gidiyor ama kalite konusunda bu işi onlara biz oğrettik diyebiliyorlar
Evet ama nike adidas geliyor formanın kumaşı bu dikişi bununla yapıcaksın su ıpı kullanacaksın bu makınayla dıyor..
o yuzden nerede yapıldıgının pek onemı yok :) Yani türkiyede yapılıyuor çinde yapılıyor kaliteli kalitesiz diye bişey yok markanın kalitesi daha önemli
kemal tancadan ayakkabıya 150 verip 1 sene icinde 1 tane daha alacagıma üzerine biraz daha koyar prada giyerim 1 sene boyunca yep yeni gezerim
gerçi kemal tancanın ilk ayakkabılarıyla şimdiki ayakkabıları arasında gozle gorulur bi kalite gelişimi var ama dediğin doğru olabiliyor
ayrıca şoyle bi detayda var
hakkıyla her gün giyilen bir ayakkabının omru ortalama 6 ay kadar 6 aydan sonra ozelliklerini yitirmeye başlıyor
gün aşırı giyildiğinde ortalama 1.5 yıl en fazla oda normal kabul edilebilir :D
ya bizim birader almış bundan geçen hafta napoliden.. inidirimle beraber 80 euro ödemişler.. orijinal magazasından almış hatta.. kıllandım şimdi replika mı diye :)
Geçen ay new york 5. caddedeki pradanın magazasından aldım başka bir model,700 liraydı burdada baktım aynı para hoş o model yok ama fiyatlar aynı.napolide 80 euro cakma olma olasılığı yuksek
Valla benim müşterilerimde üretiyor 1inci sınıf imitasyon ürünleri. :) Hatta bazen orjinalinde olan üretim kusurları imitasyonda düzeltilmiş oluyor.