User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
96 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Şiddetle İlgili Neler Düşünüyorsunuz

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şiddetle İlgili Neler Düşünüyorsunuz

Şiddet dediğimiz olğu sadece Erkeğin bayana uyguladığı bir şey değil,
    Şiddet ne yazık ki hayatımızın bir çok yerinde var,
    geçenlerde haberlerde gördüm;
    Bir kadın kocasını önce öldürmüş, sonra doğramış ve gömmüş,

son günlerde Kadına yönelik şiddetle ilgili ciddi kampanyalar başladı,
    ancak şiddet olgusu sadece Kadınlara yönelik değil,

Erkeğin erkeğe uyguladığı şiddet, Kadının kadına uyguladığı şiddet,
    Annenin çocuklarına uyguladığı şiddet, babanın çocuklarına uyguladığı şiddet,
    öğretmenin öğrenciye uyguladığı şiddet,
    Kısacası İnsanın insana uyguladığı şiddet diye bütün bunları genelleye biliriz,

Şiddet bununlada sınırlı değil,
    Hayvanlara yönelik şiddet, böceklere, bitkilere, kısacası Doğaya yönelik şiddet,

Şiddet hayatımızın heryerinde malesef ki varolan bir olgu,

23 yaşını doldurmuş biri olarak konuşuyorum,
    eskiden sanki daha azdı, günümüzde şiddet eyilimi çok fazla gibi geliyor bana,

Sizlerin Şiddet konusuyla ilgili düşünceleri nelerdir?

Not: Burada tartışmamız tabikide şiddeti engellemeyecek, lakin böyle bir konuda fikir alış-verişinin faydalı olacağını düşünüyorum

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kadına olan şiddet farklı birşey olmaması gerekiyor ama insanlar sanırım soğukkanlılığını koruyamyor

bazı durumlar için ise dayak cennetten çıkmadır sözü çok geçerli, konuşarak yada bazı şeyleri farklı şekilde düzeltmeye çalışarak bir yere varılamayabiliyor
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kadına olan şiddet farklı birşey olmaması gerekiyor ama insanlar sanırım soğukkanlılığını koruyamyor

bazı durumlar için ise dayak cennetten çıkmadır sözü çok geçerli, konuşarak yada bazı şeyleri farklı şekilde düzeltmeye çalışarak bir yere varılamayabiliyor
    abi istisnalar hariç, ufak tefek şeyler olabilir, bir annenin laf anlamayan çocuğuna ufak bir Tokat atması gibi,

böyle bir deyim var
    "laf ile uslanmayana etmeli tekdir, tekdir ile de uslanmayanın hakkı kötektir"

Doğadan örnek vereyim abi,

mesela bazıları var adam kayısı ağacından kayısıyı tek tek almıyor,
    Dallarını kopararak alıyor, bu adam şiddet uyguluyor ağaca,

bu ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir, İnsan insana, insanların hayvana uyguladığı şiddet gibi gibi..

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kadına şiddet deniyor ama burda şu yatıyor. Erkeğin silahı tokat yumruk, kadının çene, sinsilik.

Erkek olarak toplumsal yada evrensel şiddet, savaş, çatışma, kavga yüksek çoğunlukla erkekte, böyle bir dünya böyle bir algı var sonuçta.Erkeği zıvanadan çıkaratan kadının çenesidir. kadın kısmıda biraz çenesini tuttsun arkadaş,

Bence 'erkeğe dırdıra hayır' kampanyası başlatmalıyız

Babam yıllar önce 'kadına gücü yeten erkek, erkek değildir' demişti. Benimde düşüncem kadına uygulanan şiddet kabul edilemez, fakat arada gerekli olabilir

merve
    Misafir
    ben paso haberlerde, sürekli dayak yediği için eşinden ayrılıp ailesinin yanına sığınmış kadınların, sonradan eşleri tarafından öldürüldüğünü, ve o pislik heriflerin pişman değilim beyanlarını izliyorum. nasılsa hapishanede yan gelip yatacaklar.

şunu söyleyebilirim, hayatta en önemli şey insan hayatıysa kimsenin buna müdahale etmeye hakkı yoktur. illaki öldürmek değil kimse kimseye tokat dahi atamaz bana göre.. kimin ne haddine.. insanları anlamıyorum, ben çok sinirli biriyimdir ama hayatta aklıma gelecek en son şeydir birine şiddet uygulayarak zarar vermek.

insanların içindeki bu hırsı bu şekilde dışarı yansıtmalarına asla anlam veremedim veremicemde.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi tabiiki farklı şeyler söz konusu olabilir ama sözle yapılan birşeyin karşılığı şiddet olmaması lazım

bırak kadını erkeği şu an normal insan ilişkilerine baktığında bile sinsilik fesatlık vs genel bir kural olmuş zaten
    körler sağırlar

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güçsüz durumdayken ezilenin güçlü durumda iken güçsüzü ezmesi.Kadına şiddet uygulayan topların hepsi illa bir yerde ezilmiştir onun acısını çıkarırlar.Maça sıkıyorsa git kahvede gider yap bakayım birine

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde silah taşıyıp artislik yapanları anlamam adamsan belindekine güvenmezsin silahı olup olmadık yerde gösteren adam değil anca madam olur

KSE71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence şiddet en son çözüm olmalı, hatta çok istisna bir durum olmadığı sürece şiddete başvurulmamalı. insanlar bir birlerine karşı soğuk kanlılıklarını her zaman korumalıdır. sonuçta o kavga ettiğimiz kişiyle bir gün bir yerde yüz yüze gelme ihtimalimiz de var.mesela kavga eden bir öğretmenle bir öğrencisi, kavga ettiğimiz bir komşumuz olabilir. her şeyi konuşarak halletmeye çalışmalıyız diye düşünüyorum.
    ( istisnalar hariç tabiki). ben lise de okuyorum, bizim okulda bile saçma sapan sebeplerden kavga çıkabiliyor, insanlar bir birlerini boş yere kırabiliyor. ve kavga ederken, bir insanın şiddetle, veya kötü sözle kalbini kırdığımızda ondan ertesi gün özür dileyememe ihtimalini de düşünüp ona göre hareket etmeliyiz bence.

merve
    Misafir
    istisnalar hariç lafıdır almış gidiyo, merak ediyorum bu durumun nasıl bir istisnası oalbilir ya az kendinize gelin. insan hayatı en değerli şeydir allah katında da sosyal yaşamda da, kimsenin başkasının hayatına bu şekilde müdahale etmeye hakkı olamaz.

YsfTzcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şiddet Hiç Birşeyin Çözümü Değil Tek Gerçek Bu, İnsanlar Konuşarak Çözmelidir Bütün Sorunları Yaradılışın Verdiği Özellikte Bunu Gerektirir ...
    Renault Sport

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etcil yaratık et yer otcul yaratık ot yer

hem et yiyebilen hem ot yiyebilen olmadı eti yiyeni de , otu yiyeni de yiyebilen varlığa insan denir

şiddet buradan başlıyor zaten .yani diyor ki bu dünya benim için yaratıldı ... tüketirim sadece tüketirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    YsfTzcn avatarındaki mahlukat ne o nu bilemiyorum ama )

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şiddet aldı başını gidiyor erkekde var kadında şiddet gören insanların artık sabrı kalmamıs birbirini idare edemez duruma gelmiş.
    yanlız aldatma v.s. durumundada kimse kusura bakmasın lafla insanlar ayp etmssin diyip geçmesini beklemeyin illaki bi şiddet olur biz insanız robot değiliz.
    geçen gelen bi karikatür komik acıdan baksan komik ciddi baksan trajik
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

KSE71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstisna kendimizi gelecek saldırılardan ( hırsızlık gibi, gasp gibi şeylerden korumak ), polislerin suçlulara mecbur olarak kullanması gereken yöntemler olabilir mesela. kocası bir kadını döverken kadının o anda yapcak bir şeyi olmadığı için kendini koruması. bunları kastetmiştim.
    tabiki kadın çok büyük bir suç işlediği için erkeğin ona şiddet uygulaması istisna olamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istisnalar hariç lafıdır almış gidiyo, merak ediyorum bu durumun nasıl bir istisnası oalbilir ya az kendinize gelin. insan hayatı en değerli şeydir allah katında da sosyal yaşamda da, kimsenin başkasının hayatına bu şekilde müdahale etmeye hakkı olamaz.
    haklısın, ama benim dediğim istisna anne çocuk, baba çocuk arasındaki istisna,
    bizlerde gelcekte inşallah çoluk çocuk sahibi olacağız,

O zaman daha iyi anlarız, gerçekten bazı durumlarda Ufak bir tokat,
    çocuğun gelecekte yapacağı büyük bir hatayı engeller,

Benim asıl tartışalım dediğim şiddet bu değil,

Şiddet her geçen gün artıyor, insanların biririne olan saygısı azalıyor,
    Doğaya olan saygısı azalıyor,

ve canilerin sayısı, cinnet geçirenlerin sayısı artıyor

K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kadını dövmek öldürmek yaralamak hayvanlık bence.fakat yukarda yazıldıgı gibi aldatma vs varsa ... ceske olmasa ama sabırda bi yere kadar çalişiyor.ayrica günümüzde erkekler kadar cok fena bayanlarda var... o yüzden kesin analiz etmek biraz zor gibi.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Toplumun dinamikleri insanın içinde var olan cinsellik , saldırganlık dürtüsünü tetikliyor. Süperego yu mümkün mertete geliştirip , bunları toplumun dinamikleri diye dayattırılan saçmalıkların önüne yerleştirdigimiz anda insanın direk olarak öz bilinç seviyesi toplumun dinamikleirini etkiler oluyor hatta onları şekillendirip oluşturuyor. Bu yüzdendir ki, eğitim yine bir çok şeyin şekilleyicisi oluyor, tabi bunların yanında çevresel , ahlaki değerleri de gözardı etmemeli. Yukarıda verdigim resimde freud abinin buzdağı benzetmesi.

Not : Olaya sadece kadınlar yönünden degil, genel olarak ''şiddet'' kavramını ele alıp eleştirmeliyiz, aslolan olgunun kendisidir, kime yapıldıgı degil.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dayak atan kişi şaresiz kalmıştır tek sığınacagı yer sıktıgı yumruktur, karşısındaki ister karısı olsun ister çocugu,ister annesi ister babası çaresiz ezik zeka özürlü insanlar anca eşini ve çocuklarını yada ailesini döver,konuşamayan dertden anlamayan suçunu ört bas etmek isterken yaptığı iştir dayak.

Dayak cennetden çıkma sözüne karşı,iyi birşey olsaydı zaten cennetden çıkmazdı

Dayak hiçbirşeyi çözmez siz birey olarak çocugunuzu dövüyorsanız yada dövmek için sbeplerini varsa,aynaya iyi bakmanız gerekiyor,o sizin eseriniz yaptıgınız çocukda hata varsa bu sizin hatanızdan başka birşey değildir.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)