arkadaşlar anladık arka sis açmak mantıksız evet o yoğun kırmızı ışık göz alıyor haklısınız lakin bazı arkadaşların terbiyesiz terbiyesiz konuşmasını gerektirecek bişi değil ön arka açanların hepsine sövüyorum falan filan benim avensisimin ön sisleri devamlı açık kime sövüyorsunuz tamam konuşun ama boş boş düşünmeden konuşmayın...önceki beyaz Sİ'ımda sarı sisler vardı yazın güneşinde dahi önleri açıyordum sarı sisleri kimsenin gözünü falan almıyordu evet neden açıyordum hakikaten bana göre ve çoğu arkadaşa göre güzel durduğu için şimdi onun bunun anasına bacısına küfür sallarken azınızın ayarını iyi yapında ona göre konuşun....
Arka sise,sislere xenon takmaya,karşıyım ama ön sisini açana değilim uzunları yakmasın yeter......
arka sis o kadar değilde. sis olmayıpta sisler açık dolaşana çok pis sinir oluyorum. birde sis yetmez gibi onada xenon taktırıyolar göz falan kalmıyo. şekilden şekile giriyom direksiyonda gözüme gelmesin diye aynayı bozuyom geçince düzeltiyom. birde lüks araçlara takıyolar sanki onlara takınca apaçi olmuyosun. apaçinin kralı sensin asıl . off hatırladımda gene sövdüm baya baya.
O kadar abartılı bir durum yok aslında,fazlada göz almıyor arka sisler açık olunca ama bazen akşamları ön sis farlar xenonluysa fazlasıyla göz alıyor..
ön sis farların xenonluysa gündüz açılması taraftarıyım hem daha tatlı görünüyor![]()
imzasız..
Burdaki tüm tepki göz alan herhangi ışık kaynağına yönelik. Ayarsız ön sisler, ayarsız ön farlar, merceksiz xenonlu farlar ve en sinir olanı arka sisler. Eğer sizinki göz almıyorsa zaten hiç kimsenin dikkatini çekmez, sövülen gruba asla girmez. Her sis açan derken sadece öndeki araçların içini aydınlatmayı iş sanan ve arka sisleri aracının harika göründüğünü sanıp yakıp, tüm sülalesine haksız yere sövdüren insanlardan bahsediyoruz![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
anladımda arkadaşım ne iş bu fütursuzca konuşma onu çözemedim bana kimse sövemez zaten o ayrı konu...milletin anasına sövmek ne demek onu idrak edemedim anası doğururken bu çocuk far ayarını yaptırmasında bana harkez sövsün diye doğurmadı heralde boş konuşma bunlar boş....anaya bacıya karıya kıza sövmek ne kadar ucuzlaştı...
Arka sis lambasına uyuz olanlardan biride benim. gündünüz gün vakti bile yakanlar var pes diyorum artık. Neyi kanıtlmaya çalışıyorlarsa.. Ön sislere karşı değilim yeterki göz almasın.. Bazı arkadaşlarında dediği gibi gündüzleri park-sis açık bende o şekilde geziyorum gündüz farı niyetine..
![]()
Forester'ın ön tamponuna piaa1400x (PIAA 1400X Black Housing Ion Crystal Fog Light|PIAA Lighting System|PIAA Lamp Kit|PIAA Japan) taktırmıştım, aslında amacım yoğun siste kullanmaktı ama asıl görevini durduk yere arka sis lambalarını yakıp retinamı yakanlara karşı yapmıştı.
Bir keresinde önümde disko gibi giden focus vardı, aracın orijinal sislerini yakıp söndürdüm elemanda tık yok, uzunları yaktım tık yok. Çekilsin diye sellektör yaptım yol vermedi, o zaman bende son kozumu oynarım diyerek, uzunlar, orijinal sisler ve piaa'ları yakmıştım, herif korkusundan ne var ne yok söndürmüştü, 4'lülerini yakmıştı birde yol vermişti.
Gündüz görülmek ve fark edilmek adına daylight gibi sadece ön sisleri (ama xenonsuz ve orijinal olan) yakana birşey demem, gündüz göz almıyor.
Ama hava karardığı anda normal farları yerine sislerini de yakanlara hakikaten güzel dileklerimi anında iletiyorum. Artık eskisi gibi uğraşmıyorum ve hiçbirşeyde yapmıyorum, çünkü anlamıyorlar, zaten anlasar biraz empati kursalar hava şartları normalken ve gece sislerini yakmazlar.
Ama tabi şeytan arada bir rahatsız ediyor ve diyorki arkanda ve önünde gece gece durduk yere sis farlarını yakarak dolaşanlar içinde arka camın içine iki tane hareketli bixenon koy geç o akıllının önüne yak bixenonları kör olmak nasıl bir duygu anlasınlar. Ama bunu sadece şeytan söylüyor, henüz kendisini dinlemedim.
Bu konuda haklısınız. Çok basitçe küfür ediyoruz. Ama sövmek demek illa aile ve yakınlara bulaşan küfür demek değil. Ben de sövüyorum ama Allah belasını versin derim en fazla. En düzgünü yakanı ilk önce düzgünce uyarıp durumu anlatmak, anlamazsa aracından aşağı indirmektir. Başka türlü anlamıyoruz. Yalnız işin bir de şu yanı var, bizim milletimiz küfür edip deşarj olmazsa cinayete kadar gidebiliyor durum![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
ön sisleri genelde arabayı yıkamış güzel güzel parlarken bi tur atayım şu haliyle dediğim zamanlarda yakıyorum yola çıktığımda hele ki uzun yolda sis olmazsa asla yakmam arka sis zaten hoş görünmüyor bi tarafta var bi tarafta yok simetrik değil bi kere açanlara fena kızıyorum uzunları açıp arkasında gittiğimde 4'lüleri yakıyorlar genelde ne *** yediğinin farkında olmuyorlar
Bence araçtan inmemek en iyisi, kim ne taşıyor belli değil. Hatta akıl sağlığının yerinde olup olmadığı da belli değil. Serseri gibi gezenler var, sen küfür ederken karşı tarafta şarjörü boşaltarak veya bıçaklayarak deşarj olabilir. Bir sis farından öteki tarafa gitmekte hoş olmaz.
Bir laf vardır, öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır. Bu laf hepimiz için geçerli.
Aracından inmen için adamı durdurman lazım, karşı taraf bunu tehdit anlayabilir, al başına bela.
Misal, geçen gün soldan akıllının biri önüme atlamaya kalkıştı ben kornaya bastım , bu seferde sağ çaprazımda kalan adam açtı camı bana bağırmaya başladı, yemin ediyorum 30 sn boyunca adam beni dinlemedi, birader sana değil diyorum halen bağırıyor, neden sonra çaktı davayı da sakinleyip özür diledi.
Bizim insanımız dinlemeyi de sevmez, okumayı da sevmez, empati kurmayı da sevmez, trafikte giderken etrafında neler olup bittiğine hiç bakmaz, o yüzden sis farınıda yakar, yerli yersiz kornaya da basar, yavaş gitmesine rağmen soldan da ayrılmaz, sinyal verdiği an yön değiştirebilir.
Ben mesela şunu tespit ettim, kötü bir alışkanlıkda olsa Türk milleti sigara içerken karşısındakine içsede içmesede sigara ikram etmeye kalkışır, ama trafikte yol isteyene yol vermez, her türlü dengesizliği yapar, hatalıda olsa kendisini uyarana ana avrat küfür eder...vs vs vs
Özetle, azıcık okusa, bilgi sahibi olsa, empati kursa, sis farının saçılarak ışık verdiğini bilse bence bir daha yersiz sis farını açmaz.
Bende açıkcası eskıden yakardım ama bı dusununce ınsan haklarına aykırı oldugunu anladım bırde şu dar yolda rampa yol verdıgım ınsanlar farları kapatıp geçse..
bilgisiz cahil adam çok aldıgım her aracımın ilk önce far ayarını yaptırırım xenon far zaten sevmiyorum kullanmam, gündüzleri amerikan park + ön sis ile dolaşırım.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI
bence arka sisleri ayırsınlar ön sislerden ayrı düğme koysunlar ön sisler ayarlıysa güzel oluyor ama arka sisler hiç bi şekilde güzel olmuyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)