User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
85 sonuçtan 77 ile 85 arası

Konu: kredi kartı kullanıcıları dikkatine ÖNEMLİ!

kadir jdm civic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapılmış bireyle tanıştım ilk önce banka vermemiş mahkeme sonucunda faizi ile 150 bın almış
    MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ

aviator35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel paylaşım, teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne oldu bu dilekçeyi gönderen arkadaşlar tuttumu mevzu nedir ne değildir durumunuz bizde yapalımmı yani ??
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi kartı kullanıcılarına müjde en son haber

10 yıla çıkardı geriye dönük..

TechTurkey SAYGIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bir de böyle dilekçe yollayıp sonucunda bankaya avukat ve diğer masrafları ödeyenler var..sonuçta alınan bir hizmet var bankadan çoğu banka kart aktif kullanıldığı zaman iadeyle ilgili yardımcı oluyor zaten.

cem36 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garanti bankasıyla görüştüm kesinlikle yok öyle birşey deniyor mahkeme vs açma hakkına sahipsiniz diyolar bide. Garantiden parasını kurtaran oldumu ?
    Aylık 2 faturayı otomatık ödemeye bagladıgınızda kart ucretı almıyoruz dıyolar. Ben otomatık odeme yapmıyorum hıc bıseyımı ılla odıcez mı yanı

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garanti bankasıyla görüştüm kesinlikle yok öyle birşey deniyor mahkeme vs açma hakkına sahipsiniz diyolar bide. Garantiden parasını kurtaran oldumu ?
    Aylık 2 faturayı otomatık ödemeye bagladıgınızda kart ucretı almıyoruz dıyolar. Ben otomatık odeme yapmıyorum hıc bıseyımı ılla odıcez mı yanı

Ben 1 tane yaptım hesap işletim ücreti almıyorlar Zaten öğrenci olduğum için 10 lira kesiyorlardı ama bahsedilen 6 aylık 30lu miktarlar çok fazla yahu.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yargıtay, vatandaşın 10 yıl geriye dönük olarak kredi kartı aidatını almasının yolunu açtı. buna göre, tek kartı olan bir kişinin bankadan alacağı tutar 500 lirayı bulacak.

kredi kartları konusunda yargıtay'ın aldığı son karar, tüketiciler için en az 500 liralık bir alacağı da beraberinde getirebilir.

yargıtay'ın son kararı ile artık tüketiciler kart aidatlarını 10 yıl geriye dönük olarak geri alabilecek. üstelik burada faiz işletilmesi de söz konusu olabilecek.

kabaca bir hesaplama ile tek kredi kartı olan bir kişinin ortalama 50 lira yıllık kart aidatı ödediği düşünülürse, bankadan alacağı tutar 500 lirayı bulabilecek.

vatandaşların birden çok kredi kartı olabileceği ve bir hanedeki kart sayısının 3-4 adedi bulabileceği dikkate alınırsa da, bir ailenin bankada biriken aidat parasının ortalama 2 bin tl'yi bulabilmesi söz konusu oluyor.

faiziyle geri alın

tüketici hakları derneği genel başkanı turhan çakar, yaptığı açıklamada, yargıtay'ın kararının emsal niteliğinde olduğunu belirterek, haklarını aramak isteyen tüm vatandaşlara yardım edileceğini ifade etti.

bankalardan kart aidatlarını geri alabilmek için öncelikle bankaya yazılı olarak müracaat etmek gerekiyor.

bankanın ödemeye yanaşmadığı durumlarda ise yargıtay'ın kararı emsal gösterilerek il ve ilçelerdeki hakem heyetlerine dava açmak mümkün oluyor.
    bankaların istediği kart aidatları da farklılık gösteriyor. kimi bankalar düşük ücret isterken, bazılarında rakam 150 lirayı buluyor. bankalar kartın niteliğine göre ücretini de yükseltiyor.

dosya masrafına iade kararı

konut kredisi kullananlara da yargıdan müjdeli haber geldi. kayseri'de tüketici mahkemesi, bir bankanın konut kredisi kullanan tüketiciden aldığı dosya masrafının tamamı ile ekspertiz ücretinin tüketiciye geri ödenmesine hükmetti.

mahkeme, müşteriye verilen sözleşmede yer almayan bin liralık dosya masrafı ile 330 liralık ekspertiz ücretinin tüketiciye iade edilmesi gerektiğini bildirdi.
    OEM+

semihco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garanti genel müdürlüğe dilekçe faxlamıştım olumsuz cevap verdiler sonra gittim kaymakamlıkta ki tüketici hakem heyetine dilekçe verdim 1 ay sonra garanti den mesaj geldi aidat ücretiniz geri yatırılmıştır gibisinden

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)