SErhat. Nickli Üyeden Alıntı
Savunduğumdan değil de; ucuz işçilik yapanı da görmedim ki.. Kendimiz de babadan bu otomotiv işinin içindeyiz. Neyin ne kadar olduğunu az çok biliyoruz. Lâkin İstanbul'da fiyatlar kol gibi mübarek!
Arabaya 3 sefer egzos taktırıp söktürdüm. 3'ünde de Şirinevler civarı egzosculara gittim. 2'si 20 TL aldı; biri 30 TL! Alt tarafı orijinal egzosu saplamalarıyla söküp; yerine yeni aldığım egzosu saplamalarıyla bağladılar!
Kendim zaten yapardım ama aletim edevatım yok burada; mecbur gittim ellerine.. Soruyorsun ne bu fiyat; biz de iş yaptırıyoruz diyoruz. Adam başlıyor sıralamaya dükkan kirası-elektrik vs vs.
Sanki bir İstanbul'da var bu giderler! Tamam gider fazla da; 2 saplama söküp takmaya da 20 TL-30 TL istenmez!
Sonra Şirinevler'de yine dandik tuningçinin birisine girdim; beyaz park ampulu almak için. Kalitesiz çin malı led ampule tam 25 TL fiyat çekti. Neymiş; karub özelliği varmış ta; sönmezmiş..Yuhh dedim artık ya! Babam parayı sokaktan toplamıyor abi dedim, çıktım. Anladıysa ne âlâ..
Netten 4 ledli dipsiz park lambalarını 5 TL'ye almıştım. Üstelik yanında başka şeyler de aldım ve 30 TL'yi geçtiği için de kapıma kadar ücretsiz kargo yapmışlardı..
Demem o ki adı geçen firmayı tanımam etmem ama İstanbul'da özellikle de bu araba işinde millet diğerini yontmak için uğraşıyor..
Düzgün esnaf neredeyse yok bu şehirde!
Çok tavsiye edilen Özel bir Honda Servisine gittim. Adam yağ filtresini sıkmayı unutmuş! Kendim sıktım fark edip te.. Düşünün artık. Tavsiye edilen yerler bile böyle. Çoğu esnaf; bana gücenmeyin de kızmayın da; laylaylom iş yapıyor burda..
Hakikaten "esnaf-usta" bir elin parmaklarını geçmez bana göre bu şehirde..