V-storm nispeten riskten uzak çokda kullanışlı bir motor, ama eğer enduro ya binecekseniz hayat tarzı olarakda ona yatkın olmanız gerek diye düşünüyorum. Uzun yolculuklara hazırlanın, balkanları dolanıp gelmek var.
Honda gebze fabrikadaki eğitim temel bir eğitim , sanırım 3 gün sürüyor
asıl eğitim ;
OMM - One More Mile Riders
ha bu bahsettiğim temel eğitim çok önemli ve hayati bir eğitim , yeni başlayanların mutlka alması lazım. Hondada yer bulmak zor,Bmw rider academy, yamaha academy gibi kuruluşlar var, veya çok iyi bilen özel ders veren hocalarda var.. birini yakınen tanırım, 10'ar kişilik gruplara sabahtan akşamaeğitim veriyor..
GS2 kuruna (güvenli sürüş 2) girdiğimde motor kullanmadığımı bizzat görmüş oldum
(5 yıldır göya motor kullandığımı sanıyormuşum). virajda ne yapacağımı bırakın , daha doğru düzgün 2 kukanın arasından 8 çizemiyıordum
hatta iyi fren bile yapamadığımı gördüm
eğitim motor için cidden bir şart
.....Human At Sight , Monster At Heart.....
motor sakat iş ızmırde 3 ayda 5 kısı motordan öldu motorcu gurubundan 5 kişi hepsıde proftu ama bıanlık hata ölume sebebıyet verıyr
www.honda-tech.com
1000cc lik motor ile 250km hızla giderken karşıdan karşıya uuyuz uyuz geçen bir astraya çarptı.
mobese kayıtları elmizde var .
Kaza alanından 60 metre ilersine düşmüş
uçarken kask ta uçmuş.
bütün parmakları kırık şuan 2 elindede parmak yok sağ gözü yok , kask olmadığı için yere düşüp yüzünün sağ tarafından sürte sürte durduğu için gözü çıkmış.
bütün kemikleri kırılmıştı.
psikolojim bozuldu resmen öyle gördükten sonra bundan sonra motora tövbe.
34 TE 3516
Para için değil , mutluluk için çalış
bende iki haftadır arastırıyorum.. ama eğitim değil direk racing![]()
scooter harici tecrübem yok ve scooter'la da oyle uzun suren bir tecrübem de olmadı..
sanırm ülkemizde en mantıklı 600 lük racing hondanın ? bakım, ikinci el, kullanım rahatlığı vs. bakımından ?
sıkıntı yok, o da bizim aracımız
öteki mi? o da bizim
diğeride bizim
evet 600rr kullanımı kolaydır ama bilen insana kolaydır bilmeyen adama o da yeterince zordur trafik gerçekten şakaya gelmez bi arabaya çarpıp düşersiniz size bişey olmaz arkanızdan gelen araba ezer ölürsünüz haybeye o adamında başını yakarsınız.. o yüzden boşyere ben 600lükle hertürlü giderim bağa bişey olmaz demeyin ben bile kullandığım halde bazen korkuyorum motordan denemek isteyen kiralasın en ucuz yolu bu kullanıp kullanamıyıcağınızı öğrenmenin![]()
150 lik scooter ile motor sürmeye başladım. Her gün motor ile işime gidip geliyorum. Şuan için de motor üstünde iyice pişene kadar daha üst bir hacime geçmeyi düşünmüyorum. Bence en mantıklısı motor sürmeye böyle başlamak. Trafikte şöyle bir durum var, sürücüler etraflarında giden veya sağından solundan sokak içinden cıkabilecek olan motorları pek hesaba katmıyorlar. Hatta çoğu zaman görmüyorlar.Motorların fren mesafesinin uzunlugunu ve frene bastıgındaki denge kaybınıda hesaba katmıyorlar. Aniden önünüze atlayabiliyorlar. yani lafın kısası trafikte motor sürücüleri için çok fazla risk var. Scooter bile hafifliği ile yüksek manevra kabiliyeti sağlayamazken büyük motorlar ile motor sürmeye başlayıp ne kadar yavaş gitseniz de dengeli ve güvenli bir sürüş yapabileceğinizi sanmayın. Ne kendi canınızı riske atın nede trafiği....![]()
Benimde ailem karşı idi , bi 3-5 sene geçsin 30 larına yaklaş/gel kimse bişey demiyor emin olO zamanda işte yanlış anlamada daha mantıklı daha akıllıca dusunebiliyorsun ve abi sakat diyosun.Gençken onu düşünemiyorsun.Şu anki dururumum 23 lü yaşlarda olsaydı (izin vermeleri vs) ben çoktan almıştım.Şimdide almak istiyorum ama bir yandan da dur olm yerinde diyorum.
benim arkadaşım direk racing ile başladı. 750 lik motoru vardı suzukinin gsxr. kaza vs yapmadı gayette keyifli öğrendi şimdi draglara falan katılıyor. bende 250 lik çin malı chopper ile başladım 2 defa kaza yaptım tezatlığa bak![]()
![]()
bu motor işinde kişilerin kabullenemediği bi olay var. herkes her motoru kullanır ama hakkını veremez. mesela babam choppercıdır. aakar yolda giderken ama n zaman vn800 ü sattık vfr800 aaldık adam diken üstünde. chopperdaki verm yok yani. bense n zaman vfr ye bindim o zaman çözdüm işi.
bu işte motor almadan önce eğitim alın. Zaten eğitim esnasında size bi çok farklı mtooru vererek hangisine yatkınsnız öğreniceksiniz.ondan sonra mevzu hangi motoru alıcağınıza gelicek.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)