diyanet bu sene ıcınde acıklama yaptı dıye bılıyorum.
gecıcı olanların bozdugu kalıcı olanların bozmadıgı seklınde. sonucta vucudun mesh edılmesını engellemedıgı bıla bıla seklınde...
diyanet bu sene ıcınde acıklama yaptı dıye bılıyorum.
gecıcı olanların bozdugu kalıcı olanların bozmadıgı seklınde. sonucta vucudun mesh edılmesını engellemedıgı bıla bıla seklınde...
c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
cbr250/tricity/x10/duke390
meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo
Biraz vucudumu sekle sokup yaptirmak istiyorum ama kafamda belirli hic bir sey yok, bakabilecegim en azindan fikir alabilecegim bir site var midir ? Bocek, kartal , kus falan istemiyorum, basit anlamli ve sade olmasi tercihim..
Müslüman olmadan önce bir sürü dövme yaptırıp, Müslümanlığı tercih etmiş insanlar var..
Abdest kabul olmaz gibi bi durum ASLA olamaz..
Yapmak ve yaptırmak yasaklanmış Müslümanlar için(her meshepte), müslüman olmayanlar için mesele yok..
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
sallamadım da yanlıs hatırladım dıyelım.lakın bılmeden konusmamak herkes ıcın gecerlı olması lazım
bknz.zekerıya hocamdan
Kalıcı dövme yaptırma ise, ileriden beri ilim adamları tarafından hoş görülmemiştir. Hatta bu yolda, hadisler de rivayet edilmiştir. Ama Arap hanımları da hep yaptıra gelmişlerdir. Sonuç olarak söyleyelim, kalıcı dövme mekruhdur, cana cezadır, doğru değildir. Ama büyük günahlardan da değildir. "Haram" diyebilmek için yasaklayıcı ayet bulunması gerekir. Böyle bir ayet yoktur. Olmasa daha iyi. Çünkü sağlık açısından da zararlı olabilir. Cilt hastalığına yol açabilir.
Özellikle gusül abdesti bazı kimselerde bir takıntı haline geliyor. "Gusülüm oldu mu, olmadı mı?" diye şüpheye düşüyorlar. Buna gerek yoktur. "Gusül" yıkanmak demektir. Yani normal bir banyo yapmaktır. Gusülün duası yoktur. Niyet ise, ne yaptığını bilip karar vermektir. Banyo yapan kişi elbette ne yaptığını biliyor. Sonuç olarak gusülü bir vesvese ve şüphe haline getirmemek gerekir. Normal banyodur.
Kaynak : Zekeriya Beyaz açıklıyor; kalıcı döğme günah mı ? - GÜNCEL
yani bilmeden konuşmamak lazım herles için
zekeriya felsefecidir yazdığını okumam bile kusura bakma, öğrenmek istiyen zaten öğrenir illa , yaptırmaya kafaya koyanda hocaların dediğini öle böle evir çevir derken kendi kafasına uydurur bunda yapcak bişey yok
![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
gunumuzde herkesin kafasına gore yorumladıgı bır kıtapta (zıra harfler-anlamlar vs ler uymadıgı ıcın mealler arasında fark olabılıyor.) , artnıyet aradıktan sonra ılla kı yassah gardasım ıbaresı cıkarılabılır de dıyebılırız o halde![]()
cümlene katılmamakla beraber burda günahdır , lanetlenmiştir diyen arkadaşlarda o yaptırmayı düşünen arkadaşların iyiliği için sölediğini biliyorum , düşünüyorum , burası dini bi platformda değil , uzatmakda bazı arkadaşları rahatsız ettiğinden dolayı son mesajımı yazdım![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Anlamadigim sey su niye uzuyo bu mevzu? Yaptiran yaptirir yaptirmayan yaptirmaz abi. Cok kafasina takilan varsa da gider diyanetin sitesinden bakar, muftuye, imama sorar bi sekilde bilgilenir. Konu yapilacak olan ( ki yapilmis ) dovme ile ilgili yardim konusu, sevap midir gunah midir caiz midir o mudur bu mudur falan diil.
Kaldi ki benim gunahim da sevabim da Allah'la kul arasindadir, baska hic kimseyi de baglamaz, enterese etmez. Yok dovme yaptiran lanetlenir, yok odur yok budur yok diye uzatmaya hic mi hic gerek yok burda.
,
Bastan soyluyorum amacim tartismak falan diil, 18 sayfanin icinden cikanlari konusuyorum;
Iyi hos kolu bacagi dovdurduk gunaha girdik falan diyelim, sizden bilmemkac yas buyuk adama burda kufrediyosunuz, gelip dovme konusunda bize yok lanetlendiniz odur budur diyosunuz - ki hos vucudumda dovme falan yok o ayri. - Ha bizim yaptigimiz buyuk gunahtir lanetlendik ama saygida kusur eden kisi - ki dinde saygida kusurun nasil karsilandigini da biliyosundur - bizi bilgilendirdi diye sevaba mi girdiniz simdi ?Madem oyle bu acidan da boyle dusunmekte yarar var.
Don't believe everything you hear,
Real eyes, realize. real lies.2Pac Shakur
İlahiyat profesorunu de felsefeci yaptiniz ya...
Dovme yaptirmada bir sakinca yoktur arkadaslar, gunah degil mekruhtur sadece. Yapilmamasi onerilir. Bundan 1400 sene onceki dovme yapim tekniklerini dusunurseniz hadislerde neden mekruh oldugu kafanizda canlanacaktir zaten. Pazardan aldiginiz gdo lu domatesten daha az zarari vardir vucuda, tabi duzgun kosullarda yaptirip ilk yapildiginda birkac gun dikkat ederseniz.
İlahiyat profesorlerinin sozlerini esas alin siz, şeyhlere şıhlara soracak degilsiniz.
son hali böyle bakalım kışa girelim kasım gibi renk düşünüyorum iç tarafada koi geyşa kaval kemiğinede güzel bir yazı ile bacagı kapatıcam kısmetse
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater
![]()
way arkadaş. konu nerden nerelere gelmiş![]()
bende soyadımı yaptırmaya karar verdim. kolumun arkasına. dirseğimin üstüne düşünüyorum
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
vay anasını ekranda yoktuk neler neler olmuş
Bak şimdi benim MÜSLÜMAN kardeşim.
Sen şu dövme konularından önce EDEP nedir onu bir öğren.. Anan baban öğretemediyse bir daha sor büyüklerine tekrar dinle.. EDEP nedir önce şunu bi sindir..
Küfürü bas, beynimi sik, sonra kusura bakma Quantum abi.. Yok öyleee
Bak şimdi..
aslan parçası..
erkek..
bana öyle lazlık karadenizlik kanının deli akması falan sökmez.. Kim olduğun ne olduğun da beni zerre kadar ilgilendirmiyor, ne olduğun da hadsizce konuşmanı gerektirmiyor.. Bir kere bunu öğren bu bir..
İkincisi,
klavyeden yazmakla olmaz o işler.. Ah şunu yüzüme söyleyebilecek yüreğin de olabilse..
sen müslümansın ya hani.. sen herkesten sofusun ya.. öyle küfür etmeyeceksin.. müslüman adamın ağzında küfür olmaz.. Geç bunları sen..
Sana küfürlerin en sansürsüzünü öyle noktalama yapmadan da yazarım, ama burada bir ton kişi okuyor, ayıp..
KENDİNE GEL, HADDİNİ BİL, TERBİYESİZLİK YAPMA, EŞŞEKLİK HİÇ YAPMA..
Kufur hakaret yada ima kullanarak tehtit forumumuzda cezalandirilmaktadir dostlar.
Tartismayi bilmeyen var ise kapasin forumu gitsin gelmesin geriye bizide ugrastirmasin ....
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Bilimsel olarak deri su almaz ise ve terlemez ise çürür bunun küçük bir örneği kangrendir.Kısacası su girmeyen deri terleme yapmaz , tüy çıkmaz ve cürür.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)