neye dayanarak bunları soyleyebılıyorsun ?
ben dovme yaptırmadan önce gittim edirne müftüsüyle konustum senın soyledıklerınle alakası bile yok !
neye dayanarak bunları soyleyebılıyorsun ?
ben dovme yaptırmadan önce gittim edirne müftüsüyle konustum senın soyledıklerınle alakası bile yok !
@ilovedrifting
bu konuyla ilgili yazılı kaynakları paylaşırmısın ?
şu diyor bu demiş şoyle boyle istemiyorum resmi duzgun yazılı kaynak bilgisi istiyorum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
sahih hadis lere gore eğer tüm kadınlar sürekli günah işliyor tüy aldırmak kaş aldırmakta var ?
bu konu sonu olmayan bir konu tartışmak kesin konuşmak zor diye düşünüyorum
edit :
bu yüzden herkes istediğini yapmakta ozgur bunu burda tartışmak yersiz konu dovmenın günah olup olmaması değil
135
├┼┼╕
246R
diyanet.gov.tr den alıntı ;
İnsan cildinde boya maddesiyle yapılan kalıcı şekillere dövme denir. Ana hatlarıyla dövme, deride yan yana küçük delikler açılıp içine boyalı maddeler doldurmak sûretiyle yapılır. Günümüzde ise, özel olarak imal edilmiş elektrikli dövme kalemleri kullanılır.
Arapça'da veşm kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber tarafından yasaklanmış; dövme yapan ve yaptırana Allâh'ın lanet ettiği bildirilmiştir (Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120). Hadiste sadece kadınlardan bahsedilmesi, o dönemde Arap toplumunda dövmenin kadınlar arasında yaygın olmasındandır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından erkek ile kadın arasında fark yoktur; her ikisi için de haramdır. Sağlık bakımından zarar vermemesi ve çirkin bir manzara bırakmaması durumunda dövmenin vücuttan giderilmesi gerekir. (İ.P.)
benim bildiğim kadarı ile sadece dövme yaptırırken acı verdği için günahı olduğunu biliyorum.onunda sebebi ALLAH'ın yarattığı vucuda acı verdiğimiz içinmiş ben böyle duydum valla ne derecede doğru bilmiyorum valla ama şöyle birşeyde var en çok sevdiğim şeylerden biridir dövme![]()
61 DF 161 TOLEDO
61 EL 206 206 GTl ( SOLD )
61 VL 090 LEON T.SPORT (SOLD)
61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
61 VL 700 106 GTİ (SOLD)
webdeki kaynakları biliyorum
dovmenin yapılmaması gerek denmesinin sebebi vucudunu beğenmiyormusunda yaptırıyorsun bakış acısı ki çokta doğru bir bakış açısı
ben beğeniyorum şukrediyorum ama belki benim için manevi değeri olan birşeyi vucudumda taşımak istiyorum diye düşündüğünde ucu açık oluyor bana gore ki bende dovme yok bu arada
gunah haram sevap olması bu yuzden allaha kul arasındadır diyorum boşuna bu konuyu tartışarak kirletmemize gerek yok
135
├┼┼╕
246R
o değil de ben dövme yaptırmayı düşünüyorum amcak bana özel bir şey arıyorum ve öyle bir şekil vs. bulamadım... birkaç kere gidebileceğim bana vakit ayırarak ve beni tanıyarak bana özel bir dövme yaratabilecek bildiğiniz bri yer var mı acaba?
Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklik meydana getirdiği için câiz görülmemiştir.Her Caiz olmayan şey haram değildir.Dövme mekruhtur...
İsteyen istediğini yapar elbet. Fakat helale harama önem verip de yanlış bilgi sahibi olan arkadaşlar olabilir. Dövmenin haram olduğunu bilip de yaptırmayacak fakat bilmediği için yaptıran çok insan var.
Eğer burası bir bilgi paylaşım platformuysa bir konunun her yönüyle tartışılması daha doğru olmaz mı?
bu devirde dövme&haram konusunu duymayan adam mağaradan çıkmış demektir.
kendi kendinize vazife çıkarmayın.. yaptıran yaptırır size ne onların günahı size mi geliyor ne bu panik haliniz ben de bunu anlamıyorum.
Bu dovme gunahtır mantıgı hepten sacma bos bı muhabbet. Herkesin dini kendine. Bildim bileli bırı cıkar gunah der.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)