crx i 11 sene önce 7bin tl ye aldım hala 7-8 bin tl :D
Printable View
crx i 11 sene önce 7bin tl ye aldım hala 7-8 bin tl :D
güncel olarak son 6 ay içerisinde tüm arabalar ötv ve euro artışı ile zamlandı, yerli olsun ötv'ye takılmasın tüm piyasa genel artıştan etkilendi...
1.6 iesler iyi prim yaptı
2004 yılında 2003 model 2.el 307 yi 29 Bin tl ye almıştık
Şimdiki piyasası 18-20 civarı :)
Bence kesinlikle bu piyasada honda acık ara lider
97-2001 arası civicler
2004-2006 arası makyajlı kasa civicler
vti -s2000 -typer zaten değeri düşeceği yere tam tersi üste 10bin kazanan arabalardır
2008 senesinde anahtar teslim 74 olan s2000 in suan 2006-2007 leri o paralarda
vti zaten yazmıyorum bile direk 2 ye katlanmış
gecen senelerde daha en kralı 35 olan typerlar suanlarda 44-45 den gidiyor
hyundai accent eraların piyasası çok iyidir. talibi çoktur. özellikle hafif kazalı ucuz bir accent bulursanız alın toplayın ardından hemen satarsınız, güzel de para bırakır. alım satım işi yaptım bir ara, 4000 Tl 5000 TL kar bırakan accent eralar oldu. daha ne olsun yani :D
reno tofaş/fiat hyundai esnaf arabası peynir ekmek resmen al satda çok iyi ne elde kalır ne sıkıntı yapar..
lüksde mercedes derim tek geçerim.. ne audi ne bmw..
orta sınıfda vw derim tek geçerim..
VW'lerin piyasası hep iyiydi...
Hondalar acayip prim yaptı..
scirocco ve s2k prim yapan araçlardan.. bide şu eski corollalar var tutulan kasası 98 falan hiç ucuzlamıyor :D
Değeri düşenlerdense, almak istedigim 159 2 sene önceki sıfır fiyatından yarı fiyatına bulunabiliyor. Giuilettada tutulunca biraz prim yaptı gibi..
benim getzin piyasası çok güzel hep aynı hiç zarar ettirmiyor :D
genelde herkes kendi markasını yazıyor :))
haketmediği değerde satılan bence türkyiedeki nadir araçlardan biri alfalardır değerinin çok altında satılan araçlar.. bu gün bir 156 159 lar değerlerinin kat ve kat altında satılmakda akranları olan bmw mercedes audi den bence hiç birde eksiği yokdur..
Honda piyasasıyla 1-2 senedir yakından ilgileniyorum. 33-35 arası 2007 model elegance fd6 km 50.000 civarı. 2005 vtec es, 27-28 km 70.000 civarı. 17-19 arası 1.6 ies kazasız 100.000 civarı bu araçlar dediğim fiyatlardan sahibindene koyuluyor ve en fazla 2 gün içinde satılıyor.
Galerinin verdiği alış fiyatları: 2007 elegance için 27-28 arası. vtec için 22-23 ies için 14- 15.
alman arabaları her dönemde her modelde fiyatları iyi. özellikle mercedesin 200e modelleri yaşına ragmen temiz olanları bircok yeni nesil aractan pahalıya satılıyor.
misal 2 aydır 97model mondeo ghia satamadım kazasız boyasız 55.bin km iken,babamın 91 model mercedes 200e. 10gündür garajda durmasına ragmen 2talip hayli yüksek fiyatla site güvenligine haber bırakmış :) biri galeride sıfır talible beklerken digerine satılık olmamasına ragmen talibi cıkıyor :)
2004 martta 15.500tl'ye polo classic aldık, neredeyse 8 yıl oldu, şu anda satılık ilanım var ve 15.000 yazdım, çok çok az bir pazarlık yapar veririm ama muadillerine göre aşırı temiz, kilometresi daha 100binde vs. veremezsem de kalsın anasını satayım:)
yani lafın özü, temiz kalan araba, çok paraya alınsa da çok paraya satılır:)
Vw herzaman prim yapiyor yada degeri rakiplerine gore az dusuyor.tabi donanim motor secenegine bagli olarak
euro dolar kuru, ötv artışı dolayısı ile 2011 in son çeyreği bütün araçların fiyatları arttı. önceden alanlar karda tl bazında
Seat Leon 2.0 tdi 170 hp dsg geçen sene bu aylarda 54 k idi , şimdi 80 k :)