gss primini ödemezsek ne olur ? haciz v.b gibi şeylerle karşılaşırmıyız ödeyecek durumum yok çünkü.
mutlu haber ödemeyene haciz geliyormuş.üstüme sadece araba kayıtlı bunu devretsem başka birine neyi haciz edecek ?
bugun adresime sgk dan bir ihbarname ulasti, yazan aynen soyle;
01/01/2012 tarihinde Çankaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanişma Vakfı tarafindan adrese dayali nüfüs kayit sistemi (ADNKS) kayitlarina gore ayni adresde ikmaet eden aileniz de dikkate alinarak yapilan gelir testi sonucuna göre aile içinde kişi başina düşen gelirin aylik tutari ( g2 ) olarak tespit edilmiş olup, kanunun 60 maddesi birinci fikrasinin (g) bendi kapsaminda Genel Saglık Sigortalisi olarak 01/01/2012 tarihinden itibaren tescil edilmiş bulunmaktasiniz.
Ödeyeceginiz pirim miktarini T.C ZİRAAT BANKASI şubelerine T.C numaraniz ile birlikte Genel Saglık Sigortasi primi olarak yatirmaniz gerekmektedir. Ödemeniz gereken prim tutariniz gelir durumunuza göre ve asgari ücrette meydana gelen degişikliklere göre degişecektir.
Belirlenen gelir durumunuza göre primlerinizi T.C ZİRAAT BANKASI'na yatirmaniz halinde 5510 sayili Sosyal Sigortalar ve Genel Saglık Sigortası kanununun
3. maddesinin 10 numarali alt bendinde belirtilen bakmakla yükümlü oldugunuz kişiler de saglik yardimlarindan faydalanacaktir.
sonuc olarak bizim gelir araligimiz 886,50-1.773 TL arasin gozukuyor ve G2 kapsamina girmisim, aylik olarak da odenecek prim tutarı: 886,50 x %12= 106,38 TL
fordfocus2st-diesel edition-
suzuki swift GL
106*5 olarak vericeksin bide ilk başta ocaktan itibaren sgklısın çünkü ..
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
bide mayıs geldi zaten ondan 5 dedim , bi yandan iyi bi yandan kötü bişey aslında, doktora sık giden bi adam değilim boşa para veriyorum diyorum , diğer yandan diş çektircem çene cerrahisinden min. 250 lira istiyor özel ..
verdiğini geri almak bence baya zor bi prosedür gerektirirsgk ya sorman lazım ama pek sonuç çıkmaz gibi ..
konuyu okumadım, ama sistem kayıtsız-vergisiz-sigortasız çalışmanın önüne geçiyor..
Ayrıca işsiz olan adam iş bulma kurumuna başvurmuşsa vergi alınmıyor, Bilmeyenler araştırırlarsa bulabilirler doğru bilgileri...
Kesinlikle çok geç kalınmış bir sistem.. Bütün dünya bu sistemle çalışıyor..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Burdan sorgulama yapılıyor ve bana 8 aydır işsizlik maaaşı almama rağmen 600 küsür lira borç çıkarmışlar. Yav bu nasıl adalet zaten işsizim diye para veriyorsun daha neyi geri alıcan ki.
geçen sene mayıs'da işten çıktım. böyle bişeyin varlığını bilmiyordum eve gelen sgk kağıdıyla öğrendim. gidip sgk'ya sordum artık işsizsen sağlık'dan yararlanmak istiyorsan gelir testi yaptırıp ücret ödeyeceksin dediler. sosyal yardımlaşmaya gittim gelir testi yaptırdım sonra sgk'ya gittim 3 aylık borcun var öde öyle gel dediler ziraat bankasına 345tl ödedim tekrar sgk'ya gittim aylık 115tl ödersen hastanelerden yararlanırsın dediler. ödemezsem dedim? icra takibi başlar o parayı senden faizli olarak alırlar dediler. ohh dedim gittim sigortalı işe girdim![]()
Web tasarım ve SEO çalışmaları yapılır, Anzer balı bulunur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)