Önce sgk dan sorgulatin ya da bir sıkıntı varsa duzeltsinler sonra kaymakamlikta gelir testi yaptirin yoksa en yuksek dilimden acimadan iteliyorlar . Ben ogrenci oldugum zamanda bile yazmislardi ogrenci belgesi ile sildirmistim .
Önce sgk dan sorgulatin ya da bir sıkıntı varsa duzeltsinler sonra kaymakamlikta gelir testi yaptirin yoksa en yuksek dilimden acimadan iteliyorlar . Ben ogrenci oldugum zamanda bile yazmislardi ogrenci belgesi ile sildirmistim .
Şu konuyu canlandıralım biraz.
Ve bir soru sorayım. Kız kardeşim 19 yaşında ve öğrenci. Üniversiteye hazırlanıyor.
Bugün baktığımda 19 dönem borçlu gözüküyor.
Bunun için nasıl bir yol izlememiz lazım ? Öğrenci belgesi ile gidip sildirilebileceğini yazmış arkadaşlar. Yaptıran var mı aramızda ?
var ben,öğrenci belgesini alsın sgk ya gitsin orda siliniyor borçlar
abi o konuda bi bilgim yok ama pendik sgknın telini aldım netten ararsanız bilgilendirirler
Pendik SGK telefon numarası ;
0216 491 90 47 - 0216 491 89 45
24 yas altı öğrencilerin borçlarını ibraz edince siliyorlar 31 mart olması lazım son süre
diğğer borçlular da bu tarihe kadar gelir beyanı yaptıgında total borç düşebiliyor ve sonrasında yapılandırabiliyorsunuz
Just Avoiding
170 çağrı hattını aradım. Silinir diye net bir bilgi veremiyoruz diyor.
İkametinizin bulunduğu SGK'ya dilekçenizi iletirsiniz onlar araştırdıktan sonra size bilgi verirler dedi. Duruma göre Kaymakamlıktan gelir testi de istenebiliyormuş..
kaymakamlıktan işlem yapılıyor bulundugunuz semtteki beyanda bulunulduktan 15 gün sonra bildirimde bulunuyorlar işlemlerle ilgili
Just Avoiding
Bak konuyu görünce canım sıkıldı yine.
Geçen hafta eve tebligat geldi adıma, açtım baktım SGK 1600 TL borç çıkartmış, takibe koymuş işlemi.
Nedir, ne değildir sorguladım. Üniversite de öğrenci olduğum yıllarda GSS işletmişler bana, üstüne birde mezun olduktan itibaren işletmişler, halbuki bizim sigortalar staja başlayınca Türk Barolar Birliği tarafında yapılıyor.
Gittim SGK'ya öğrenci olduğumu belirttiğim dönem ki borçlarımı sildiler. Ama mezun olduktan sonra herhangi bir giriş yok dediler.
Baroya gittim, TBB'ye yazı yazalım dediler.
Şimdi sorguladım, staja başladıktan sonraki borçları da silmişler. Şu anda 335 lira borç kalmış. Oda mezun olduktan sonra staja 2 ay geç başladığımdan dolayı, o dönem aralığının borçları.
Yarın da gidip gelir testi yaptıracağım, 45 liradan hesaplarlar ise 100 liraya kapatacağım bu defteri.
Ulan 1600 TL neree, 100 TL nere.
Eklemeyi unuttum, Allahtan ben küçük bir şehirde yaşıyorum. Kısa bir zaman aralığında halletim bu işlemleri.
İstanbul'da felan bu işleri yapmak zulüm, en az 1 haftamı alırdı, oraya git buraya git.
Bayanlar için durum biraz farklı, öğrenciliği bitse dahi aile üzerinden sağlık hizmeti almaya devam ediyor. Eğer şuan öğrenci ise öğrenci belgesi ile birlikte sgk ya gidip sildirebilirsiniz gelir testi isteme ihtimalleri de var bu yüzden ilk olarak bağlı bulunduğunuz ilçenin Aile ve sosyal dayanışma vakfına gidip gelir testi yaptırıp gitmek daha garanti olur kanaatindeyim .benzer durumla karşılaştık ve sildirdik.
Bu nasl iş ya devlet haraç kesiyo resmen kesin benimde vardır ama bakmadım
Üniversiteye hazırlanıyor ama lise bitti mi ? Eger lise bittiyse dershaneden alınan ögrenci belgesini kabul etmiyorlardı.. yok liseye devamsa öğrenci belgesiyle hallediliyor..
Çocuk liseyi bitirmiş üniversiteyi kazanamamış haliyle tekrar hazırlanacak.. Şimdi bu adam napsın borçlu gözükmemek için gidip bi işte mi çalışsın..Böyle bi beyinsizlik böyle ..................... olamaz.
Erkeklerde ogrenci oldugu muddetce 25 yasina kadar gss borclanmasi cikmissa o donemlerde ogrenci ise ogrenci belgesi alip sgkda sildirebilirler. 25yasina girdikten sonra ogrenci olsalarda babasinin sgk sindan yararlanamadigi icin calismiyorlarsa otomatik gss primi kitleme soz konusu.
Okumadan imzalamam.....
Konuyu canlandıralım tekrar. Arkadaşlarla konuşurken içime kurt düştü bi bakayım dedim. Bakmaz olaydım.
Durduk yere 1144TL borç çıktı.
1 senedir TR'de ikamet etmiyorum. Bu borcu bana nasıl çıkartıyorlar ? Detaylı bilgi verebilecek olan var mı ?
" Sosyal güvenlik kapsamında çalışmadığınız, isteğe bağlı sigortalı olmadığınız, gelir ya da aylık almadığınız veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişisi olmadığınız tespit edilmiştir. " nedir bunun tam açıklaması ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)