Bence bu konu up olsun cunku 18 yaşını doldurmuş işsiz arkadaşlar bilgilensin cogu kişinin haberi yok boşyere 212 tl ödemesinler
Printable View
Bence bu konu up olsun cunku 18 yaşını doldurmuş işsiz arkadaşlar bilgilensin cogu kişinin haberi yok boşyere 212 tl ödemesinler
ben işsizim ama üstüme araba kayıtlı bir sorun olurmu acaba
Çalışmıyor veya okumuyorsan yani sigortan yoksa gelir testi yaptırıcaksın ben bugun gidicem bu işlere bakıcam neymiş nasıl oluyomus
m.milliyet.com.tr
babam krizden dolayı dükkanı kapattıgında şirket üzerinde vergi ve sigorta borcu vardı oda bağkurluydu primleri af çıkınca bir zaman ödemiş şimdi öyle birikip gidiyor bu borç babama birşey olursa bana yansırmı illa bişekilde alıcaklarda annemin üzerinde olan mal varlığına ipotek haciz vb işlemler yapabiliyorlarmı.?
annemde sağlıktan yararlanıyım diye kendisi başvurdu bağkura ödüyor ama sürekli bir artış var bu artış neden oluyor bu ay 280 lira ödemiş.
annemin şimdi üzerinde 3 tane ev deden kalma binanın hissesi 18 tanede arsa tapusu var.
gidip gelir hesaplatsın mı yoksa böyle kalmalımı.?
bende çalışıyorum bir firmada sigortalı birşekilde üzerimde birtane araba var benimde yaptırmam gereklimi
peki şöyle değiştireyim soruyu
baba bağkurlu ama birikmiş borcu var ve ne baba ne anne sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor hele ki anne zaten ilk günden bu yana bağkurun hiç bir sağlık hizmetinden faydalanmış değil :) bu durumda ne yapılabilir
benim sorma amacım gss priminden kaçmak değil tam aksine anne nin primini ödesek sağlık hizmetlerinden faydalanabilirmiyiz yönünde
ben dün başvurdum kayıt yaptılar falan.25 üstü yaş ögrencilere internette aile içi degerlendirilir yazarken ordaki kanunda adamla beraber okuduk aile fertlerinden sayılmaz diyor.
en güzeli sizde gidip kayıt yaptırın.
bazı bilgiler ,
Geliri testi için 10’un üzerinde kriter belirlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerçekten Yeşil Kart’a muhtaç kimselerle, zenginleri ayırmak için dedektif gibi çalışacak ve müracaatları mercek altına alacaktır. Müracaat eden kişinin elektrik, su, telefon,doğalgaz, internet ve cep telefonu abonelikleri kontrol edilecek. Kredi kartı kullananların limitlerine bakılacak.Banka hesapları,kullandıkları tüketici kredileri değerlendirilecektir.
Vatandaşların elektrik, su, telefon, internet ve cep telefonu abonelikleri kontrol edilecek. Kredi kartı kullananların limitlerine bakılacak. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bünyesindeki SOYBİS projesinden veriler de komisyonca çapraz kontrolden geçirilecek. 14 ayrı kurumdan gelen ve içinde vatandaşların tapu, vergi, sigorta kayıtlarının yer aldığı bilgilerle üzerine kayıtlı tarla, taşınır ve taşınmaz mal ve dükkân bulunup bulunmadığı incelenecek
Ben işsizim ne gelirim olur diye düşünmeyin sakın, kirada eviniz varsa, menkul gelirleriniz varsa, tarlanız-bağınız-bahçeniz varsa hepsi gelir hanesine yazılacaktır.Zira, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) harcamalarınızı dikkate alarak gelirinizi belirleyecek ve buna göre sizden GSS primi isteyecektir. Mesela oturduğunuz ev size ait olsa bile bu ev kira olsaydı kaç para kira öderdiniz sorusuna göre gelir belirleyecektir. Bu arada işsiz olduğunuz için sadece kendiniz için değil aile içindeki her bir birey için de GSS primi ödeyeceksiniz.
http://127-190-38-208.tpa.kgix.net/t...d=yazi&id=2055
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1201503
http://www.alitezel.com/tezel/index....d=yazi&id=5076
Başvuru formu bu şekilde. İncelemekte fayda var. En azından ne ile karşılacağımızı bilelim.
http://www.sydgm.gov.tr/upload/files...rusu_formu.pdf
cem kafam bu konuda allak bullak olduğu için sen bilgilendirilmişsin bi sormak istiyorum anne baba emekli ben şubat sonunda 25 e giricem ve hala işsiz ve öğrenciyim , benimde başvuru yapmam lazım mı
25 yasin ustundeyim ogrenciyim sosyal guvenligim yok benim acimdan hersey ii ailemin durumuda var cok skur oderim ama arkadas bu ulkede harcini odemek icin para bulamayan arkadaslar var naaptignizi zannediosunuz derler adama...
25 yaşını dolduran üniversite öğrencileri dikkat - Hürriyet EKONOMİ
biraz daha detaylı bilgiler var arkadaşlar ...
ya ben birsuru yazı okudum kafam allak bullak oldu
şimdi bizim evde sigortalı olmayan kimse yok
ayrıca babam ve annemde hem emekli hemde aynı zamanda işveren gidip genede bir başvuru yapmak gereklimi ?
biz iyiki geçen afla tüm borcları kapamışz içim gitmişti bi cooper s parası verdiğim için ama bela olucakmış demekki bu donemde başımıza
Siteyi açıyorsun site de karmakarışık. Nasıl iş yapıyosunuz, ya bir arayın bilgilendirin, televizyon programı yapın, açıkca belirtin. Bu kadar gizli kapaklı iş yapılmaz ki. 2 gündür dedektif gbii sitelere bakınıyorum, zıt zıt bilgiler var :S
25 YAŞIN ALTINDA, ÇALIŞMAYAN ÖĞRENCİ
Herhangi bir işte çalışmayan ve 25 yaşını doldurmamış öğrenciler, anne, baba veya eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilecek. Bunun için öğrenci belgesini en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne teslim etmesi yeterli olacak.
Benim gibi öğrenci arkadaşlar için geçerli durum.
Buarada arkadaşlar kimi yerde 25 yaş altı öğrencilerin başvuru yapması gerekmiyor yazıyor, hangisi doğru bunların.