bende gecen hafta yaptirdim, formu doldurdum bi de kimlik fotokopisi biraktim. ikametgah istemediler...
Printable View
bende gecen hafta yaptirdim, formu doldurdum bi de kimlik fotokopisi biraktim. ikametgah istemediler...
şimdi ben çalışıyorum asgari ücretten sigortalıyım. arabam benim üzerime iş yeri ortağıyım.
kredi ödemelerim ortalama 2500 tl civarında + kk harcamaları + hesabıma giren çıkan paralar bende bi atraksiyon yapıcakmıyım edicekmiyim
23 yaşındayım. Okulu geçen sene bitirdim. Bu sene İstanbul Barosu'na kaydımı yaptırdım ve stajer avukat olarak gözüküyorum. Herhangi bir sosyal güvencem baronun da şart koşmasından ötürü yok. Bir işte de çalışmıyorum. Üzerimde de 1 tane sahip olduğum arabam var.
Bu durumda benim ne yapmam gerekir?:)
2 gündür bu işle uğraşıyorum 18 yaşından büyükseniz sigortalı bi işte çalışmıyosanız yada öğrenci değilseniz (erkekler 25 yaşından sonra istediği kadar öğrenc olsun yine olmuyo) ikametinizin bulunduğu kaymakamlığa gidiceksiniz.. gelir durumunuzu belirliyolar sonra ordan belirledikleri aylık ücretle gidip sosyal güvenlik kurumu mu neyse artık ordan kayıt yaptırıcaksınız..
sadece size bakılmıyo bu arada gelir durumu belirlenirken.. oturduğun evin değeri ailede kaç araba var kendi üzerine araba var mı vs.. bi kadına 270 lira çıkardılar mesela ev varmış üzerine diye aylık.. lan zaten cezalısı 210 lira diyemiyosun tabi çünkü 1 ay içinde halledilmezse bu iş 1500lira cezası var..
ayrıca tüm türkiye bu olaya yüklendiği için 2 gündür gidip gelip sıra bekliyorum sistem de çökmüş vaziyette.. sigortası olmayan boku yemiş sizin anlıycanız..
gidip kendi primimi kendim ödesem 350lira tutuyo zaten aylık hem de emeklilik için işe yarıyo.. ama şimdi bize çıkardıkları parada emeklilik diye bişey yok sadece sağlık giderleri..
durmak yok haraç kesmeye devam..
geçen gün arkadaşım gece 4.30 da sırraya girmeye gitmiş önünde 160 kişi varmış millet akşam 9da sıraya girmeye başlıyormuş, bugün başka bir arkadaşım gitti ismini yazdırmış p.tesi gel demişler, biyerde kendini sigortalı göstermek yada kendi işini kurmak daha mantıklı geliyor bu haraçları ödemektense
Yani şu durumda önce kaymakamlığa gidip başvuru yapıp, ardından da SGK'ya gitmek gerekiyor.
Yalnız dediğim gibi üzerimde araba var. Ee; aileye de bakılıyorsa ev, araba, arsa derken ordan da dünya şey çıkaracaklar. Yani ne biçim çalışmayan insansın sen gibisinden.. Şu durumda başvuru yapmayıp 213 TL ödemek daha mantıklı?
Yani sanmıyorum ben başvurduktan sonra aylık 35 TL ödeyeyim şu sahip olduklarımız yüzünden..:soru:
kaymakamlıktan geliyorum fenaa sıra var sabah erkenden gidecem tekrar
abartmıyorum en son 3 sene önce doktora gittim öğrenciyim Allahtan baba sgk sı saolsun :)
kimse de demiyor ki aga bu nedir. zorla benden nasıl para tahsil edersin. ben senin gibi devletin sağlık hizmetini istemiyorum. ille vereceksende beni uğraştıramazsın.
istemiyorum arkadaş 35 de olsa 100 tl de olsa her ay niye sana haraç ödiyeyim.
ben özel sigortalı olmak istiyorum sanane arkadaş ya.
Dava açılmış zaten , nası sonuçlanır bilinmez.
O degil de bu anket falan yaptıranlar, evdeki eşyalarını yazanlar, kimlik fotokopisi verenler niye verdi onu anlamadım.
2 adet kagıt doldurulacak orda , o kadar.
valla anket ben olsam hepsine sanane lan yazardım da. nasılsa gitmicem. büzükleri yiyorsada gelip tahsil etsinler. yeminle ilk gss katili olurum.
ceza var ucunda milletin korkması normal.
http://www.sydgm.gov.tr/upload/files...rusu_formu.pdf
bu linkteki 2 belgenin haricinde bişey dolduranlar ne doldurdu acaba ?
Kadiköy sgk gittim kaymakalığa gitmen gerekiyor dediler, Beykoz kaymakamlığa gittim biz müracatınızı alıyoruz arkadaşlarımız adresinize gelip sorular soracak tespit yapacak dediler ikametgah adresimde sürekli durmuyorum dedim telefonla ulaşırlar dediler.
Üzerime ev var keşke hiç müracat etmesemiydim ?
Bu yasanın mantıklı hiç bir tarafı yok tek amaçları 250 TL vereceğime 350 TL verip sigorta yaptırırım dedirtmek 6 ay sonra açıklama yaparlar işsizlik %5 e geriledi diye.
Bu kadar saçma birşey yok senede 3000 TL (12x250TL) gider özel sigorta yaptırırım, hala bu adamları savunan tiplerin beyni yok kesinlikle.
Ben böyle yasanan taaaa.....
Noktaları siz doldurun çok sinirliyim.
Sabahtan beri istisnasız bu işle uğraşıyorum. 3 kere gittim geldim toplamda. Saat 1 falandı sıraya girdim 5 de anca geldi. Böyle birşey olamaz, ne sıra numarası ne bişey. Herkes tutturduguna. Ne gerginlikler ne kavgalar. Birde adama anlatıyoruz sıraya girmeyın kaynamayın hak yemeyın dıye adam turkce konusamıyorkı doğru düzgün dövlet de dövlet... Ananın... cidden çok sinirliyim.
Hallettim sonuç olarak sinir harbini atlattım ama cidden çok gerildim. Anında fişlediler benide araba var diye, bu verilen parada herhangi bir emekliliğe yatan primyok bu arada haaa sakın yanlış olmasın sadece sağlık giderlerin. Onada hangi hastanede nasıl bakılıyorsun devlet hastanesine gitsen adamlar 2-3 ay sonraya gün veriyor ee kalkıpta özele gitsen bir ton para istiyor. Onada zaten buna ne gerek var ben yine gider paşa paşa olurum tedavimi devlete ne bayılıcakmısım birdaha. Bizim paralarımızla başkaları bakılıyor arkadaşlar rahat olun biz keriziz. Size birazdan bir rakamlar yayınlayacagımda görün halimizi.
Saçma bir iş anlayacagınız, bu arada 2 tane kagıt doldurulmuyor toplamda 6 sayfa evrak dolduruluyor içinde bahsettiklerim var. Ayrıca bunlar ankette değil direk evrak. Uyuşmazlık görülmesi halinde eve kuruldan denetmen gelicekmiş. Arkadaş anlamadım uyuşturucu baronu olsak bu kadar sorgulanılmaz yakında yatak odasınada sayaç koyarlar bakın yazıyorum...
Sakinleşemedim bi.
Bu arada gidecekler mümkün oldugunca erken gitsin güvenlik görevlisi sabaha karşı 6 da gelip sıraya giren insanların bile bazen öğlene kadar işlerinin bitmediğini söylüyor. Sebebi sistem çok ama çok yavaş. Toplamda 10 dk sürcek işi odaya aldıklarından sonra yarım saatte yaptım ve sadece 3 er 3 er alıyorlar. Bittikçe yeniliyorlar içeriyi.
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooofff ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ffffffffff
Heryerde farklı uygulamamı var acaba. Bana verdikleri 3 sayfa saman kağıt formdu ama sadece 1 sayfasını ben doldurdum. Ama dün atv haberde izledim milletin elinde sayfalarca beyaz kağıtlar var. Adamın biri 70 tane soru var forumda dedi. Anlamadım gitti. İşin çok daha garip tarafı memurlarda ne yapacaklarını bilmiyorki. Aynı özelliklerde 2 arkadaş aynı formu doldurduk. Benimkini aldı ama arkadaşımın formunu kabul etmedi. Haydaaa buyur burdan yak. Yeniden döndüm kadına sordum. Gitti başkasına sordu. Sonra yanındaki öylede oluyormuş dedi falan. Pek sağlam bişe olmadı yani. Sonrada elime ufak bir kağıt verdi. 15 gün sonra sosyal yardımlaşmaya gidip nekadar prim ödiceğinizi öğrenin dedi.
Birde şunu soracam size. Bana verdikleri formu aile resi dolduracak dedi ordaki memur. Bende babamın bilgilerini girdim ve kimlik fotokopilerimizi ekleyip teslim ettim. Sizler kimin adına doldurdunuz..?
Eğer bunların önüne geçilecekse en azından avunacak birşey bulucam kendime. Kimlerde kimlerde yeşil kart varmış bugun inanamadım. Millete sanki seçim zamanı 3 er 5 er dağıtmışlar nedense ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buldum paylaşayım dedim,
ağrı'da 34 bin 823 kişi aktif prim öderken, yeşil kartlı sayısı 309 bin 115, yeşil kartlıların il nüfusuna oranı yüzde 57.49’a ulaşırken, çalışanların oranı yüzde 6.48.
van’da tam 544 bin 659 kişinin yeşil kartı var. buna karşılık devlete prim ödeyen kişi sayısı 76 bin 273’de kalıyor. yani yeşil kartlı oranı yüzde 53.28, çalışan oranı yüzde 7.46
bitlis’te devlete prim ödeyenlerin sayısı 31 bin 316. buna karşılık tam 168 bin 586 kişi yeşil kartlı. bir başka deyişle bitlis’in yüzde 51.32’si hiçbir işte çalışmayıp geliri olmadığını beyan ederken, çalışan sayısı sadece yüzde 9.53’le sınırlı kalıyor.