User Tag List

Sayfa 7/23 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
420 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Nedir bu GSS..?

vodkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    farklı olmasının sebebi mal varlıgı iş...

bana 4 kagıt verdi (ailedekiler imzalaması icin) 1.bende kalıcak.
    soru sormadı sadece hastalık varmı dedi. zaten saniyesinde arabanız varmışşş mercedes miş dediya gözü parlıya parlıya ondan sormamıştır kesin.

onu bunu bilmem yaza kadar falan öderim sonra kız ark. yabancı gider yurtdışında evlenirim bunlarda mikimi ararlar

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki kere gittim ordaki memur her önüne gelene aynı formu veriyordu. İnşallah yanlış yönlendirme yapmıyorlardır. Çünkü bariz bir şekilde bilgisizlerdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İki kere gittim ordaki memur her önüne gelene aynı formu veriyordu. İnşallah yanlış yönlendirme yapmıyorlardır. Çünkü bariz bir şekilde bilgisizlerdi.
    hemşo ne formu? sana doldurup verdigi kagıt dışında bişey yokki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vodkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad şöyle söyleyim. Gidip 3 sayfalık bir form aldık. Babamızın adına doldurduk. Sonra gidip teslim ettik. Ordaki memurda formun üstünden bir parçayı damgalayıp bize geri verdi. 15 gün sonra gidip nekadar prim ödeyeceğinizi öğrenin dedi. Başka bişe yapmadık.

Edit: Tarsustaki yeşil kart bürosunda yaptık bu işlemleri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstad şöyle söyleyim. Gidip 3 sayfalık bir form aldık. Babamızın adına doldurduk. Sonra gidip teslim ettik. Ordaki memurda formun üstünden bir parçayı damgalayıp bize geri verdi. 15 gün sonra gidip nekadar prim ödeyeceğinizi öğrenin dedi. Başka bişe yapmadık.
    hahh şimdi oldu topragımbanada arayıp ne kadar prim vericenizi söylicekler dedi

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha neler görecegiz ? şimdiden merak etmeye başladım
    Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu aşşagıdaki linkteki 2 form harici birşey olmaması lazım.Ordaki herkes bu şekilde yaptı. Ben haftalar öncesinde yaptırdım.

http://www.sydgm.gov.tr/upload/files...rusu_formu.pdf

farklı olmasının sebebi mal varlıgı iş...

bana 4 kagıt verdi (ailedekiler imzalaması icin) 1.bende kalıcak.
    soru sormadı sadece hastalık varmı dedi. zaten saniyesinde arabanız varmışşş mercedes miş dediya gözü parlıya parlıya ondan sormamıştır kesin.

onu bunu bilmem yaza kadar falan öderim sonra kız ark. yabancı gider yurtdışında evlenirim bunlarda mikimi ararlar

mal varlıgı olsun olmasın onlar kontrol etmiyecekki.2 kagıdı doldurman yeterliydi.Ben bizzat ordaki müdürün odasına çıktım ona da sordum, ortak bi havuzdan bütün bilgiler kontrol edilecek dedi.Banka, tapu faturualar vs.
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka bir forumda okuduğum kadarıyla bu gelir testi 90 gün arayla tekrar edilecekmiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Heryerde farklı uygulamamı var acaba. Bana verdikleri 3 sayfa saman kağıt formdu ama sadece 1 sayfasını ben doldurdum. Ama dün atv haberde izledim milletin elinde sayfalarca beyaz kağıtlar var. Adamın biri 70 tane soru var forumda dedi. Anlamadım gitti. İşin çok daha garip tarafı memurlarda ne yapacaklarını bilmiyorki. Aynı özelliklerde 2 arkadaş aynı formu doldurduk. Benimkini aldı ama arkadaşımın formunu kabul etmedi. Haydaaa buyur burdan yak. Yeniden döndüm kadına sordum. Gitti başkasına sordu. Sonra yanındaki öylede oluyormuş dedi falan. Pek sağlam bişe olmadı yani. Sonrada elime ufak bir kağıt verdi. 15 gün sonra sosyal yardımlaşmaya gidip nekadar prim ödiceğinizi öğrenin dedi.

Birde şunu soracam size. Bana verdikleri formu aile resi dolduracak dedi ordaki memur. Bende babamın bilgilerini girdim ve kimlik fotokopilerimizi ekleyip teslim ettim. Sizler kimin adına doldurdunuz..?
    Aile reisi niye başvursunki , herkes kendi adına başvuruyor, zaten hane kısmında ailenle yaşıyorsan onları yazarsın.Kendi adına doldurmalısın.

Senin gelirini tespit edicekler çünkü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aile reisi niye başvursunki , herkes kendi adına başvuruyor, zaten hane kısmında ailenle yaşıyorsan onları yazarsın.Kendi adına doldurmalısın.

Senin gelirini tespit edicekler çünkü.
    Bana garip gelende bu zaten ama memur ısrarla aile reisi dolduracak dedi. Ayrıca ailede 25 yaşını doldurmuş ve çalışmayanların kimlik fotokopisini ekle getir dedi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu aşşagıdaki linkteki 2 form harici birşey olmaması lazım.Ordaki herkes bu şekilde yaptı. Ben haftalar öncesinde yaptırdım.

http://www.sydgm.gov.tr/upload/files...rusu_formu.pdf

mal varlıgı olsun olmasın onlar kontrol etmiyecekki.2 kagıdı doldurman yeterliydi.Ben bizzat ordaki müdürün odasına çıktım ona da sordum, ortak bi havuzdan bütün bilgiler kontrol edilecek dedi.Banka, tapu faturualar vs.
    ben bişey anlamadım
    gittim nufus cüzdanını ile fotokopiyi verdim. 1dakka şakşuk bişeyler yaptı bilgisayarda.sonra arabanız varmışşş mercedesmiş dedi. evet dedim gene şak şuk bişeyler yaptı hastalık varmı dedi yok dedim.printerden 4 kagıt cıkardı iki tanesi linktekinin aynısı digerinde üstüme kayıtlı ev ve araba bilgileri vardı. annenize babanıza imzalatın getirin dedi başka ne soru nede bişey vardı.taş catlasa 6 dakka sürdü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana garip gelende bu zaten ama memur ısrarla aile reisi dolduracak dedi. Ayrıca ailede 25 yaşını doldurmuş ve çalışmayanların kimlik fotokopisini ekle getir dedi.
    Baban çalışıyormu saglık güvencesi var mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baban çalışıyormu saglık güvencesi var mi ?
    Baba emekli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baba emekli.
    Tamamen hata yapmış zaten emekli olan birisi niye başvursun.Kendi adına başvurmanı öneririm.

yönetmeligide okutabilirsin ;

- Gelir tespiti, genel sağlık sigortalısı ya da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde olmayanlar ile genel sağlık sigortalılığı ya da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsü sona erenler için yapılacak.

-- Gelir testine tâbi tutulacak kişinin gelir testini yaptırmak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bizzat yazılı başvurusu esas olmakla birlikte başvuru işlemi yapılacak.

ek bilgi ;

- Gelir tespitinde aynı hane içinde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, büyük ana ve büyük babadan oluşan aileye ilişkin ön inceleme BSYHP üzerinden yapılacak. (BSYHP-Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi: Bakanlık tarafından geliştirilen, vatandaşların sosyal yardım için başvurularından hak sahipliğinin belirlenmesi ve ilgili yardım ya da desteğin teslimine kadar bütün süreçlerini içeren ve online olarak çalışan e-devlet uygulaması)

Genel Salk Sigortas Gelir Tespiti ve Tescil lemleri Ynetmelii Yaymland-28.12.2011

Drft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz ailede üç kişiyiz baba emekli anne ev hanımı bende calısıyorum bızım herhangi bişe yapmamıza gerek kalmıyo galiba anladıgım kadarıyla ? harbi işin b.ku cıktı nereye kadar gitcek bakalım
    Ancak Mücadele varsa zafer vardır!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka bir forumda okuduğum kadarıyla bu gelir testi 90 gün arayla tekrar edilecekmiş.
    dogru,

-- Genel sağlık sigortası tescili yapıldığı tarihten itibaren doksan günde (üç ayda) bir aile içindeki bireylere ait veriler BSYHP’de otomatik olarak güncellenecek. Güncelleme sonucu durumunda değişiklik olduğu tespit edilen sigortalıların, tespit edilen aile içindeki kişi başına düşen gelirin aylık tutarına göre ödeyeceği prim miktarı yeniden belirlenecek ve buna göre genel sağlık sigortası tescili yapılacak, dolayısıyla bu yeni gelir durumuna göre primini ya devlet ödeyecek veya kendisi ödeyecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen hata yapmış zaten emekli olan birisi niye başvursun.Kendi adına başvurmanı öneririm.

yönetmeligide okutabilirsin ;

- Gelir tespiti, genel sağlık sigortalısı ya da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde olmayanlar ile genel sağlık sigortalılığı ya da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsü sona erenler için yapılacak.

-- Gelir testine tâbi tutulacak kişinin gelir testini yaptırmak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bizzat yazılı başvurusu esas olmakla birlikte başvuru işlemi yapılacak.

ek bilgi ;

- Gelir tespitinde aynı hane içinde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, büyük ana ve büyük babadan oluşan aileye ilişkin ön inceleme BSYHP üzerinden yapılacak. (BSYHP-Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi: Bakanlık tarafından geliştirilen, vatandaşların sosyal yardım için başvurularından hak sahipliğinin belirlenmesi ve ilgili yardım ya da desteğin teslimine kadar bütün süreçlerini içeren ve online olarak çalışan e-devlet uygulaması)

Genel Salk Sigortas Gelir Tespiti ve Tescil lemleri Ynetmelii Yaymland-28.12.2011
    Bu dediğini mutlaka kontrol edeceğim ancak şöyle bir yazı okudum.

Burada diğer bir acıklı durum, gelir testinin hane halkı bazında yapılmış olması. Yani 18 yaşından büyükseniz ve hala baba veya anne yanında iseniz, aile reisi baba ve anneden biri bu kişi için bildirim yapmak zorunda. Bu durumda, örneğin benim gibi emekli bir babanın geliri hane geliri havuzuna girecek ve kişi başı gelir durumu buna göre hesaplanacak. Başka deyişle devlet, babasının sigortasından yararlanamayan çocuğun gelirini hesaplarken babasının gelirini dikkate alacak ve pirim borcunu doğrudan babaya yükleyecek. Emeklilere verilen eziyet yetmiyormuş gibi, şimdi iş bulamayan çocuğumun sağlık sigortasını da ödeyeceğim.

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu testin sonuçları ne zaman belli olucak acaba haberimiz nasıl olucak acayip oldu bu iş .
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Drft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz ailede üç kişiyiz baba emekli anne ev hanımı bende calısıyorum bızım herhangi bişe yapmamıza gerek kalmıyo galiba anladıgım kadarıyla ? harbi işin b.ku cıktı nereye kadar gitcek bakalım
    saglık güvencesi olmayanlar için bu sizin çalıştıgınız için vardır haliyle.emeklileride kapsamaz.

Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu testin sonuçları ne zaman belli olucak acaba haberimiz nasıl olucak acayip oldu bu iş .
    bi dahaki ay ikamet gösterdigin adrese posta ile.

Bu dediğini mutlaka kontrol edeceğim ancak şöyle bir yazı okudum.

Burada diğer bir acıklı durum, gelir testinin hane halkı bazında yapılmış olması. Yani 18 yaşından büyükseniz ve hala baba veya anne yanında iseniz, aile reisi baba ve anneden biri bu kişi için bildirim yapmak zorunda. Bu durumda, örneğin benim gibi emekli bir babanın geliri hane geliri havuzuna girecek ve kişi başı gelir durumu buna göre hesaplanacak. Başka deyişle devlet, babasının sigortasından yararlanamayan çocuğun gelirini hesaplarken babasının gelirini dikkate alacak ve pirim borcunu doğrudan babaya yükleyecek. Emeklilere verilen eziyet yetmiyormuş gibi, şimdi iş bulamayan çocuğumun sağlık sigortasını da ödeyeceğim.

anne baba yanında olmana gerek yok ben 25 yaş üstü okudugum için prim ödiycem ama ailemin yanında oturmamama ragmen aile içinde degerlendirilcem ancak evlenirsem tek olucam.Çok garip bi karar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)