User Tag List

Sayfa 20/23 İlkİlk ... 101819202122 ... SonSon
420 sonuçtan 362 ile 380 arası

Konu: Nedir bu GSS..?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir başvuru yapılıyor mu yine? Benimde 5bin küsür borç gözüküyordu. Sıkıldım artık git başvur, sıra bekle...

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel memleketimin vatandaşını keriz yerine koyduğu bir düzenleme daha.

Vergi ceza vs ödemelerinde hep böyle kaşarlığı yapıyorlar ödeyen hep mikiliyor.

2 ay önce 1900 lira ödedim şimdi ödediğimle kaldım

Vtec21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı canozyavuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni bir düzenleme getirilmiş yıl sonuna kadar. Aylık 53 TL'den gelir tespiti yapılmaksızın hesaplanacak, ödeyemeyecek durumda olanlar gelir tespitiyle sildirebileceklermiş. 7 bin TL'lık borç 2 binlere düşüyor bu şekilde. 12 taksitle de ödeme imkanı var. Benim gibi arada kalan var mıdır? Beklemek mi lazım biraz daha?
    Benimde bir kısım borcum var. Geçen Pazartesi SGK'ya gidip bilgi almıştım çalışan personelden. Referanduma kadar herhangi bir ödeme yapmamam tavsiyesini söyledi.
    Her an farklı bir karar çıkıp indirim olabilir diye bilgi aktardı. Bana da mantıklı geldi doğrusu. 16 Nisan'a kadar bekleyelim, görelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim de 10.000 civarıydı şimdi 2000 kusur oldu.Ödeyecek miyim?Tabiki HAYIR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir güncel çekelim arkadaşlar son durum nedir? Annem borç ödemesini tek seferde ödeyenlerin %50 indirimden yaralanacağını görmüş ama ben böyle bir haber göremedim nette. Var mı bu konuda bilgisi olan?

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ödemeyin hocam borç falan, nasılsa başkanlık seçiminde silecekler yine tüm borçları. Ödeyenleri enayi yerine koyuyorlar

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En son uygulama primlerin 53 liraya düşürülmesiydi. Resmi gazatede de yayınlanmış olması lazım. Eski borçlar da 53 lira üzerinden hesaplanıp ister yapılandırılarak ister peşin, faizsiz hesaplanarak, ödenebilinecek. Uygulamanın yeni hali bu şekilde diye biliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ödemeyin hocam borç falan, nasılsa başkanlık seçiminde silecekler yine tüm borçları. Ödeyenleri enayi yerine koyuyorlar
    Dostum bilemiyorum ki. Hazırda biraz para kaldı elimde bu ay kapatayım gitsin diyorum. Yarın öbür gün evlilik filan çıkarsa başımıza iş açmayalım...

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O formül tutuyor her seferinde doğru diyorsun ama ne halt edecekleri de belli olmaz.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ödenmemesi taraftarıyım ama ne yazikki ne hastaneye gidebiliyorsunuz nede tedavi olabiliyorsunuz.

Şuan tüm borçlar 53 TL üzerinden hesaplanıp yapılandırılıyor.

Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Online kredi kartı ile ödeme kısmında "borç bulunamamaktadır" uyarısı veriyor.
    2-3 gün denedim hep aynı durum. Sizde de böyle mi ?

safaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Online kredi kartı ile ödeme kısmında "borç bulunamamaktadır" uyarısı veriyor.
    2-3 gün denedim hep aynı durum. Sizde de böyle mi ?
    Ben gittim sgkya bu ne ayak diye. Su anda devlet bi banka kurulusuyla anlasip taksitlendiremedigi icin odeme kismi yokmus. Devlet anlasinca haberimiz olurmus. Gidip o zaman kendi rizamizla biz bunu su kadar ay odemek icin yapilandiriyorum diye basvurcakmisiz. Kesinlikle bu borc silinmicek dedi. Peki kolay gelsin dedim uzadim

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı safaks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben gittim sgkya bu ne ayak diye. Su anda devlet bi banka kurulusuyla anlasip taksitlendiremedigi icin odeme kismi yokmus. Devlet anlasinca haberimiz olurmus. Gidip o zaman kendi rizamizla biz bunu su kadar ay odemek icin yapilandiriyorum diye basvurcakmisiz. Kesinlikle bu borc silinmicek dedi. Peki kolay gelsin dedim uzadim
    evet aynen banada vergi dairesi öyle söledi. 75bin tl haksız ceza kestiler. işyerimi kapattıktan 4 yıl sonra. yani geçmişte oç nin biri sahte fatura kesmiş bana. benimde gidip kendimi savunmam gerekiyormuş savunmamışım. (çünkü savunma yazısı bana ulaşmadı). neyse 75 bini ödedim mi? hayır tabiki, geçen seçim ayağına af çıkardılar 75binlik borcu 4-5bin tl olarak kapattım.

ödeseydim kendimi enayi hissedecektim. hem haksız cezaydı hemde af çıktı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

safaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet aynen banada vergi dairesi öyle söledi. 75bin tl haksız ceza kestiler. işyerimi kapattıktan 4 yıl sonra. yani geçmişte oç nin biri sahte fatura kesmiş bana. benimde gidip kendimi savunmam gerekiyormuş savunmamışım. (çünkü savunma yazısı bana ulaşmadı). neyse 75 bini ödedim mi? hayır tabiki, geçen seçim ayağına af çıkardılar 75binlik borcu 4-5bin tl olarak kapattım.

ödeseydim kendimi enayi hissedecektim. hem haksız cezaydı hemde af çıktı.
    Alabildigi kadarini aliyor bu devlet. Alamadiginida kampanyalar dahilinde almaya calisiyor. Sistem boyle. Deneme yanilmayla yasayan bi ulkeyiz. Ilk denemelerde ne verirsek o onlarin yanina kar kaliyor. Eve icra gelene kadar yada son noktaya kadar odememek lazim. Esim sagliktan yararlanmak icin israr ediyor diye gittim 53tlyi odedim. Tek basima olsaydim bi mok odemezdim. Sacma bi duzen.. Su an bir cok kisi enayi durumunda. Bu gss ilk ciktiginda benim peder benim adima basvuru yapmis. Pederin durumu iyi diye en yuksekten gecirmisler. Evlendim ikamet deisti vs. Simdi gittim sildiriyim diye. Eger ki dedi hic basvurmasaydin silinirdi. Bunu mecbur odicen dedi. Boyle ismi var yahu. Bu devleti diken yaranir.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı safaks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alabildigi kadarini aliyor bu devlet. Alamadiginida kampanyalar dahilinde almaya calisiyor. Sistem boyle. Deneme yanilmayla yasayan bi ulkeyiz. Ilk denemelerde ne verirsek o onlarin yanina kar kaliyor. Eve icra gelene kadar yada son noktaya kadar odememek lazim. Esim sagliktan yararlanmak icin israr ediyor diye gittim 53tlyi odedim. Tek basima olsaydim bi mok odemezdim. Sacma bi duzen.. Su an bir cok kisi enayi durumunda. Bu gss ilk ciktiginda benim peder benim adima basvuru yapmis. Pederin durumu iyi diye en yuksekten gecirmisler. Evlendim ikamet deisti vs. Simdi gittim sildiriyim diye. Eger ki dedi hic basvurmasaydin silinirdi. Bunu mecbur odicen dedi. Boyle ismi var yahu. Bu devleti diken yaranir.
    sigortalı çalışıyorsan eski borçlar etkilemiyor diye biliyorum. benimde gss borcum vardı ama yararlanıyordum çünkü sigortam yatıyor. sigortası yatmayanlar mecbur yatırmak zorunda sanırım ki sigortası olmayanlarda gelir tespiti ile yırtabiliyor.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

chevelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde aracın cezası var mı diye e-devletten kontrol ederken 1800 küsür gss borcum olduğunu gördüm. Sgk hizmet dökümünde her ay sigortamın sorunsuz yattığı görülüyor, fakat aynı zamanda gss'yi de kilitlemeye devam ediyorlar. Böyle bir sistemimiz var işte. Neyse, Alo 170 çalışma ve sosyal güvenlik iletişim merkezini aradım, TC kimlik no verdim durumu anlattım. Bunlar da 47tl borcunuz var dedi. Bunun imkansız olduğunu, askerden sonra bir süre çalışmadığımı ve 500tl civarında borcumun olması gerektiğini söyledim. Bu sefer sosyal güvenlik merkezine gidip ordan kontrol ettirmemi söylediler. Bu arada bir not: ben daha önce askerde olduğum süreyi gss'den sildirmiştim, adamlar tekrar onu da aktif edip borca dahil etmişler. Sistemin azizliği, yersen.
    Gittim, terhis belgemi yanıma aldım, sgk hizmet dökümünü aldım, kimlik yanımda; adam TC kimlik no istedi, askerliği hangi tarihler arasında yaptığımı sordu. Hepsi bu. Ne bi kimlik görmek, ne bi evrak istemek. Yahu madem bu kadar basit, neden telefonda yapılamıyor da buraya kadar işimizden gücümüzden oluyoruz. 1800lük borç 600tl'ye düştü, daha da yeni borçların işlenmeyeceğini söyledi. 2018 nisan ayına kadar da bu parayı ister tek seferde, ister parça parça faizsiz olarak ödeyebileceğimi söyledi (yapılandırma yapmaya gerek olmadan).
    Bakalım bu silinen borcu ne zaman tekrar aktif edecekler. Kimden ne koparırlarsa. Devletle iş yapmak kadar zor bir şey yok

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    GSS'yi bilmem ama sabah haberlerde yine A'dan Z'ye herşeye af çıkardıklarından bahsediliyordu. Gerçekten artık kendimi enayi gibi hissediyorum. Adamlar vergi ile ilgili af çıkarmayı artık rutine bağladılar hayır bari bir takvime oturtsunlarda bizde bilelim hangi aylarda af çıkıyor.

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu görünce tekrar girip baktım 570 tl gözüküyordu düşmüş 170 tl ye

brave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GSS genel sağlık sigorta işten cıkma durumunda sağlıktan yararlanmak için eğer bunu bildirmezsen para yazıyor benım arkadaş bildirmemişti borç gelmişti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)