Bir başvuru yapılıyor mu yine? Benimde 5bin küsür borç gözüküyordu. Sıkıldım artık git başvur, sıra bekle...
Bir başvuru yapılıyor mu yine? Benimde 5bin küsür borç gözüküyordu. Sıkıldım artık git başvur, sıra bekle...
Güzel memleketimin vatandaşını keriz yerine koyduğu bir düzenleme daha.
Vergi ceza vs ödemelerinde hep böyle kaşarlığı yapıyorlar ödeyen hep mikiliyor.
2 ay önce 1900 lira ödedim şimdi ödediğimle kaldım
Benimde bir kısım borcum var. Geçen Pazartesi SGK'ya gidip bilgi almıştım çalışan personelden. Referanduma kadar herhangi bir ödeme yapmamam tavsiyesini söyledi.
Her an farklı bir karar çıkıp indirim olabilir diye bilgi aktardı. Bana da mantıklı geldi doğrusu. 16 Nisan'a kadar bekleyelim, görelim.
benim de 10.000 civarıydı şimdi 2000 kusur oldu.Ödeyecek miyim?Tabiki HAYIR![]()
Bir güncel çekelim arkadaşlar son durum nedir? Annem borç ödemesini tek seferde ödeyenlerin %50 indirimden yaralanacağını görmüş ama ben böyle bir haber göremedim nette. Var mı bu konuda bilgisi olan?
Ödemeyin hocam borç falan, nasılsa başkanlık seçiminde silecekler yine tüm borçları. Ödeyenleri enayi yerine koyuyorlar
En son uygulama primlerin 53 liraya düşürülmesiydi. Resmi gazatede de yayınlanmış olması lazım. Eski borçlar da 53 lira üzerinden hesaplanıp ister yapılandırılarak ister peşin, faizsiz hesaplanarak, ödenebilinecek. Uygulamanın yeni hali bu şekilde diye biliyorum.
Bende ödenmemesi taraftarıyım ama ne yazikki ne hastaneye gidebiliyorsunuz nede tedavi olabiliyorsunuz.
Şuan tüm borçlar 53 TL üzerinden hesaplanıp yapılandırılıyor.
Online kredi kartı ile ödeme kısmında "borç bulunamamaktadır" uyarısı veriyor.
2-3 gün denedim hep aynı durum. Sizde de böyle mi ?
Ben gittim sgkya bu ne ayak diye. Su anda devlet bi banka kurulusuyla anlasip taksitlendiremedigi icin odeme kismi yokmus. Devlet anlasinca haberimiz olurmus. Gidip o zaman kendi rizamizla biz bunu su kadar ay odemek icin yapilandiriyorum diye basvurcakmisiz. Kesinlikle bu borc silinmicek dedi. Peki kolay gelsin dedim uzadim![]()
evet aynen banada vergi dairesi öyle söledi. 75bin tl haksız ceza kestiler. işyerimi kapattıktan 4 yıl sonra. yani geçmişte oç nin biri sahte fatura kesmiş bana. benimde gidip kendimi savunmam gerekiyormuş savunmamışım. (çünkü savunma yazısı bana ulaşmadı). neyse 75 bini ödedim mi? hayır tabiki, geçen seçim ayağına af çıkardılar 75binlik borcu 4-5bin tl olarak kapattım.
ödeseydim kendimi enayi hissedecektim. hem haksız cezaydı hemde af çıktı.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Alabildigi kadarini aliyor bu devlet. Alamadiginida kampanyalar dahilinde almaya calisiyor. Sistem boyle. Deneme yanilmayla yasayan bi ulkeyiz. Ilk denemelerde ne verirsek o onlarin yanina kar kaliyor. Eve icra gelene kadar yada son noktaya kadar odememek lazim. Esim sagliktan yararlanmak icin israr ediyor diye gittim 53tlyi odedim. Tek basima olsaydim bi mok odemezdim. Sacma bi duzen.. Su an bir cok kisi enayi durumunda. Bu gss ilk ciktiginda benim peder benim adima basvuru yapmis. Pederin durumu iyi diye en yuksekten gecirmisler. Evlendim ikamet deisti vs. Simdi gittim sildiriyim diye. Eger ki dedi hic basvurmasaydin silinirdi. Bunu mecbur odicen dedi. Boyle ismi var yahu. Bu devleti diken yaranir.
Geçenlerde aracın cezası var mı diye e-devletten kontrol ederken 1800 küsür gss borcum olduğunu gördüm. Sgk hizmet dökümünde her ay sigortamın sorunsuz yattığı görülüyor, fakat aynı zamanda gss'yi de kilitlemeye devam ediyorlar. Böyle bir sistemimiz var işte. Neyse, Alo 170 çalışma ve sosyal güvenlik iletişim merkezini aradım, TC kimlik no verdim durumu anlattım. Bunlar da 47tl borcunuz var dedi. Bunun imkansız olduğunu, askerden sonra bir süre çalışmadığımı ve 500tl civarında borcumun olması gerektiğini söyledim. Bu sefer sosyal güvenlik merkezine gidip ordan kontrol ettirmemi söylediler. Bu arada bir not: ben daha önce askerde olduğum süreyi gss'den sildirmiştim, adamlar tekrar onu da aktif edip borca dahil etmişler. Sistemin azizliği, yersen.
Gittim, terhis belgemi yanıma aldım, sgk hizmet dökümünü aldım, kimlik yanımda; adam TC kimlik no istedi, askerliği hangi tarihler arasında yaptığımı sordu. Hepsi bu. Ne bi kimlik görmek, ne bi evrak istemek. Yahu madem bu kadar basit, neden telefonda yapılamıyor da buraya kadar işimizden gücümüzden oluyoruz. 1800lük borç 600tl'ye düştü, daha da yeni borçların işlenmeyeceğini söyledi. 2018 nisan ayına kadar da bu parayı ister tek seferde, ister parça parça faizsiz olarak ödeyebileceğimi söyledi (yapılandırma yapmaya gerek olmadan).
Bakalım bu silinen borcu ne zaman tekrar aktif edecekler. Kimden ne koparırlarsa. Devletle iş yapmak kadar zor bir şey yok
GSS'yi bilmem ama sabah haberlerde yine A'dan Z'ye herşeye af çıkardıklarından bahsediliyordu. Gerçekten artık kendimi enayi gibi hissediyorum. Adamlar vergi ile ilgili af çıkarmayı artık rutine bağladılar hayır bari bir takvime oturtsunlarda bizde bilelim hangi aylarda af çıkıyor.
GSS genel sağlık sigorta işten cıkma durumunda sağlıktan yararlanmak için eğer bunu bildirmezsen para yazıyor benım arkadaş bildirmemişti borç gelmişti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)