Allah razı olsun hepinizden,çok sağolun. Allah herkese sağlıklı bir ömür yaşamayı nasip etsin.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Çok yakın bi arkadaşımda da bu hastalık var. Ben onunla konuştuklarımı ve izlenimlerimi anlatmayaya çalışayım.
Ondan duyduguma göre; bu hastalıga ne kadar cabuk başlangıç seviyesinde tanı konulursa, ilerlemesine o kadar engel olunabiliyor. Hastalığın atlatılması gibi bi durum yok bildigim kadarıyla, fakat ilerlemesini durdurduktan sonra, hastalık kontrol altına alınınca atlatılmış gibi düşünülüyor.
Benim arkadaşımla geçirdiğim vakitlerde gördüklerime göre; annenin her şeyi kafasında halletmesi lazım. Kafası rahat olunca, stres sıkıntı olmayınca durumu gayet iyi oluyor.
Güç kaybı malesef sürekli oluyor. Hareket ederken el-ayak titremesi vs...
Benim arkadaşım hastalığıyla barışık bir şekilde yaşıyor yıllardır.
Annene erken tanı konulması çok önemli ve iyi bir şey. Tekrardan çok geçmiş olsun.
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. bu hastalık kötü bir hastalık çünkü tam bir tedavisi yok bizim yakın bir akrabamız bu hastalığa yakalanmıştı. bir çok tedavi yöntemini denediler fakat sonuç alamadılar sadece çok az bir şekilde hastalığı yavaşlattılar. ama çıkmadık candan umut kesilmez siz dualarınızı ve ümidinizi kaybetmeyin.
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim...
dostum büyük geçmiş olsun. teyzem uzun yıllardır bu hastalıkla yaşıyor. arkadaşlar zaten genel izlenim ve bilgilerini paylaşmışlar ben de kısaca bildiklerimi ve teyzemin durumunu yazayım.
ilk olarak teyzeme bacaklarındaki çekmeden dolayı bel fıtıgı teşhisi kondu, 1 hafta yatırdık fakat sonuçta hastalıgın bu olmadığı anlaşıldı. hiç bir doktoru zan altında bırakma niyetim olmadan şunu söylemeliyim gerçekten MS konusunda uzman bir doktorun annenizle ilgilenmesi çok önemli.
bildigim kadarıyla MS in birçok çeşidi var. teyzem de bel altı yani bacaklarda his kaybı var yani sürekli uyuşma, karıncalanma dediğimiz şekilde bacaklar. ilk iki atağın farkına bile varmamış kendisi yapılan tetkiklerde bu belirlendi. teyzem ise o ana kadar kramptan dolayı dizlerinin kitlendiğini sanmış bu atakları.
teyzem yıllardır 2 güne bir bir ilaç enjekte etmekte ve her iğne günü vücudunun farklı bir bölgesine uygulamakta. ilacın ismi aklıma gelmiyor doktorunuz bununla ilgili detaylı bilgi verecektir eminim. her MS türünde aynı ilaç mı kullanılıyor bir bilgim yok fakat.
stersten muhakkak uzak durmalı, motivasyonu yüksek olmalı, düzenli kontrollerini yaptırmalı, hastalıgın elverdiği derecede egzersiz hareketleri yapmalı... bunlar teyzeme söylenenlerdi..
tekrar Allah acil şifalar versin umarım en kısa zamanda tedaviye başlanır ve siz bu sinir stersli günlerden uzaklaşırsınız. Büyük geçmiş olsun
Rabbim acil şifalar verir inşallah geçmiş olsun kardeşim.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)