Aracı şirket üzerine almak aslında çokta karlı değil... İllaki kar yönü var ama düşündüğünüz kadar değil, öyle bedavalara gelmiyor...

Şirketler için karlı olan kiralamaktır...
Neden derseniz,
Öncelikle şirkete alınan binek aracın kdv si kullanılmaz maliyete eklenir, amortismana tabidir...
Yıllık vergilerini gider gösteremezsiniz, araç ticari değil...
Aylık yapılan akaryakıt giderlerinin %50 sini kullanabilirsiniz KDV ve Genel yönetim gideri açısından, Hepsi kullanılmaz...
Ayrıca aracı sattığınız zaman kdv sini kullanamadığınız araç için %1 kdv oranlı fatura kesmeniz gerekecek, ve amortismanı tamamladıysa fatura rakamı direkt olarak gelir ve karlar hesabında gösterilecektir... Kar'ınız yükselecektir...
Ama kiralama yoluna gidildiğinde,
Araç kirası için kiralayan firma size fatura keseceğinden hem fatura rakamından hem %18 kdv sinden faydalanabileceksiniz, Benzin fişlerinin tamamını indirim konusu yapabileceksiniz, kasko bakım ıvır zıvır masraflarından kurtaracaksınız, ayrıca ilerde satma durumuylada karşılaşmıyacaksınız...
Evet yıllık kar marjları yüksek olan firmaların patronları bunu yapıyor mu yapıyor,
Kar ediyor mu evet mutlaka sana bana göre kar ediyor...
Ama öyle düşündüğünüz kadarda büyük karlar edemiyorlar, Yani bedavaya gelmiyor...
Yorumlarınızı okudum yazmadan dayanamadım...