Antalyada gunluk guneslik hava vardi :D arabayi yikattim cila vs iste hep rutin seyler :D
Printable View
Antalyada gunluk guneslik hava vardi :D arabayi yikattim cila vs iste hep rutin seyler :D
Gsi;
Haftaya yoğun kar bekliyorsun doğru mudur? Finaller var mecburi erteleme yapılacak galiba.
Ayin 5 inden itibaren kar yağışı artacak mı istanbul Avrupa yakası için durum ne olur?
şu yeşilkoye bakırkoy tutucakmı çok merak ediyorum bu sistemde olmazsa zaten daha beklemicem :D
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...92&oe=54F92D97
hayırlı ısler haftaya sıbırya balkanların bulusması var sıkı gıyının :D
4ocak gecesi soğuma,5 ocak 10'dan sonra ise ciddi yağış başlar diye gözüküyor şu an.
Avrupa yakası yarın akşam açıklamamda belli olacak.
Bakırköy ihtimal var,yeşilköyde de var ama benim tutturamadığım tek c.. yer orası :D Ama yağarsa bende rahatlıcam istanbulluda rahatlayacak :D
Emircim tekrar sorayim; sanirim fazla kar beklemiyorsun istanbul'a? Yada atasehir bolgesine mibiraz daha fazla bekliyorsun?
Kocaeli ve dogusu cok sansli galiba?
4-5-6 için öyle ama 7-8inde hatta 6sının öğleden sonra her 2 kesimde nasiplenecek,ama dediğim gibi doğusu daha fazla nasiplenecek.bu demek değildir ki batıda 10cm kar olmayacak,o da olacak ama batıda 10sa doğuda 30 olacak.sistem beklediğimden hızlı geliyor,akşam son açıklamayı yapacağım.herkes hazırlıklarını yapsın,böyle sistem nadir gelir
ehahhahahaha Allah yardımcın olsun bı el atmadıgı orası kalmıstıı ehahha :D
şöyle bişey var
http://www.youtube.com/watch?v=53OXH...&feature=share
şahsen pskopat gıbı kar beklemıyorum ben ama got kesen sogukları olucagı kesin
Emir Eskişehir'de hafta içi durum nasıl olacak ? :)
Videoda lake efect göl etkisi yağışı kastetmiş ama olay o değil.O örneği en iyi buffalo yaşadı zaten.Karadeniz ve marmara DEK yani deniz etkisi kar görecek ve o lake effectten daha çok yağış bırakan bir sistem olacak.mesela zonguldak amasra gibi yerler rekor kırabilir.Her şey akdenizde oluşacak tepki ab alanına bağlı,soğuk cepte ama yağışın artması lazım
Rekoru yenileyebilir,iç kesimler için uyarı şart
Sırf bu sistem için dönüşümü 1 hafta erteledim, yüzümü kara çıkartmaz inşallah :D Araba Alanya'da kaldı gerçi, çok eğlenemeyecem.
Kartepede durum nasıl giden arkadaş var mı :D
acaba 1987 karı olurmu istanbul için..
rüzgar daha hızlı 850hpada 4 derece daha soğuma olursa daha içe girerse olur.şu an 2006-2008-1985 karması var.yeni bilgiler vereyim :
-ankara bulut oluşumundan kaynaklı bu akşam 7den sonra kar yağışları alabilir.5 ocak ankara için zirve noktası yağışta.
-istanbul en çok yağışı 6sında alacak.
-şu an ankarada işba(dew point) sıcaklığı 1 derece düşerse kar atıştırmaya başlar.
-İstanbulda 6'sı için gündüz kıyılar 0'ın altında olabilir.
Tahminci yorumcu degilim ama yorumlarina guvendigim ve daha onceden tecrube ettigim bir gercek var ki, karadeniz boyunca gelen biriken yagis kutlesi ciddi kar potansyeli demek. Hatta zonguldakta 1 metreyi gecebilir ruzgarin yonu de uygun olursa su anki senaryolarda istanbulda 50 cm e yakin kar gorulen yerler olur gibi
kesinlikla katılıyorum.hatta karadeniz dekleri marmara doğusu + iç anadoluya kadar girebilir.Ankara bu sefer şeytanın bacağını kıracak,kırkikindi yağmurlarının kar versiyonu olacak adeta.Ben halen diyorum bu sistemi not edin.Çünkü bidaha zor görebiliriz.2012'de bile ki ankarada 2 ay kar yerden kalkmamıştı , -12-16 lar girmiyordu 850de.Herkes arabalarının kontrolleri yapsın hele iç bölgeler antifriz unutmayın.Aşırı buzlanmada çok sıkıntılı olacak,biz yeteri kadar soğuk isterken çok büyüğü geliyor,evsizler hayvanlar için elimizden geleni yapmamız lazım ayrıca.
Finalleri erteletcek kadar kar yağmaz umarım
Deniz diyosunuz ruzgar diyosunuz rakimi 2 3 olan yesilkoye ne diyeceksiniz guzel kar gorurmuyuz umit yoksa beylikduzunde kalacam ona gore :D
Sanırım bu hafta istanbulda pek kar görmeyiz ama fena soğuk olacak. Gene açarkent kar görür caddede görünmez :)
Genel olarak yilbasi oncesinde yagan kar civik oldugu icin bu gelecek sisteminde buna benzer olur gibisinden bi dusunce hakim gibi
Lakin sakin oyle dusunmeyin istanbul icin ve ozellikle karadeniz icin ekstrem durumlar olacaktir
Istanbul icin ise avrupa yakasinin sinirlari tam net degil gibi fakat anadolu yakasindakiler sadece arkalarina yaslansinlar o kadar :)
Cok fazla detaylara giremiyorum beginner olarak diyeceklerim bunlar top gsi club ta :)
Ankara da aksam kar yagarmi ?
Emir kardesim; yilbasi icin Ankaraya geldim ve pazartesi sabahi Bilecikte mesaide olmam gerek. Pazartesi sabah 6 gibi yola cikarim normal sartlarda ama bu hava kosullari korkuttu beni, pazar oglen mi yola cikayim ne tavsiye edersin cevap verirsen cok makbule gecer.
2004 Ocak cadde .. böyle bir durum olurmu olursa toplanma yeri belırleyelim :)
https://www.youtube.com/watch?v=38uf3vOMKX4&list=UUDEWZ92y1032CHB0laGcPcA
Sali sabah 4 gibi Ataturk havalanina gidicem gsi kardes yolda vs kalir miyiz bir bilgi versen sana zahmet
yarın için ankara-istanbul yolu için bilgi verebilirmisin?
5-6 sı yağışın en yoğun olan tarihler.HEle ki eskişehir göller yöresi bursa ankara bilecik istanbul o kesim yoğun kar yağışı ya ayın 8'ni bekleyeceksiniz yada pazar gecesine kalmadan gideceksiniz.Maalesef durum ciddi ve sıkıntılı
Pazartesi Yalova-Bursa-Karacabey güzergahından Bandırma'ya gitmem gerekebilir, vaziyet nasıl, kel mi saçlı mı :D
Vaziyet kel ise kaç gün boyunca kel olacak ?