bakırkoy-ataköy-yeşilköy-florya
burda kar çok nadir :D ben en son sanırım 2000 ve 2003 te hatırlıyorum sağlam :)
Printable View
Yesilkoy kar durumunda en cenabet yer dogma büyüme buraliyim adam akilli 2 3 sene kar gormusumdur
sabah kalktım gene aynı şoyle etrafı beyaz gorseydim iyiydi :D
İstanbul için, 7-8-9 ocak tarihlerinde olumsuz hava koşulları var mı acaba ? İzmirden istanbula gideceğim ve döneceğim. O tarihlerde uçak bileti mi baksam yoksa arabayla mı gitsem?
@GSİ CLUB
Hocam merhaba
30'u istanbul-ankara için tahminlerini almıştım evet söylediğin herşey doğruydu inanılmaz kar vardı, 3 şeritlik yol 2 şerit olmuştu. Kıs lastiklerinin önemini bir kere daha anlamış oldum. Yollar son derece açıktı hızım yer yer 50-60'a kadar düştü ancak bir sıkıntı olmadı.. Cankurtaranda -5 dereceyi gördüm ön ve arka camlarda buzlanmaya bile başlamış olup ac açık olmasına rağmen soğuk hava üflemeye bile başladı,ara ara sağa geçip fren pompaladım sürekli çünkü frenler soğuktan mı yoksa yol boyunca hiç kullanılmamasından mı bilmiyorum ama 3-4 pompalamaya kadar tepki vermiyordu. Tahminlerin için teşekkür ederim.. Ve son olarak eklemek istiyorum , yolcu otobüslerinden kaçın arkadaş kaçın, nasıl bir yürek yemektir içerisinde o kadar insan varken kar kış dinlemeden 120-130 ile gelip arkadan selektör atmaları falan..
4 ocak ankara-istanbul için de tahminlerini alabilirmiyim?
DH da söyle yazmışlar ne kadar dogrudur bilmem
"" ÖNCELİKLE SAKIN DERS ÇALIŞMAYI BIRAKMAYIN.HAVA BU . KISA VADE KALSADA SAĞI SOLU BELLİ OLMAZ. Arkadaşlar 5 - 9 ocak arası istanbul yıkılacak adeta. kıyılarda 30 cm olacak en az. sabah ki ecmf ve gfs güncellemeleri yine harika çıktı. sistem kesin gibi. evinizde stok yapın. zira muazzam soğuklar türkiyeye giriyor. istanbul adeta yıkılacak. hazır olun.Karadeniz ,marmara doğu ,güneydoğu ve iç anadolu harika kar alacak. antalya izmir de kar alacak gibi..Beyler hatta bugün saat 13 30 da meteorolojinin sitesinden dediğim tarihlere bakında görün SİBİRYA (UYUYAN DEV) UYANDI. işte size veri.
http://www.meteociel.fr/modeles/ecmw...pe=0&archive=0 ""
Tv ankarada bu aksam kar yagısı baslıyacak diyo gsi hocam siz ankara için son olarak ne düşünüyosnz
Gece burda sistemin ilk vurgularını yazacağım,yukarda belirtilen zaten benimde tahminlerimde kullandığım veridir.Tahminlerimi ciddiye alan beni sıkılmadan dinleyen herkese teşekkür ederim,bilgi paylaşıldıkça güzel cidden :)
@ GSİ Club, Çanakkale hakkında yorumun nedir? Kar güzel yağıyordu ama dün öğleden sonra bıraktı yağmayı. Devam edecek mi yoksa görüp görebileceğimiz kar bu muydu Çanakkale'de?
istanbul ne alemde varmı yeni bi gelişme
bugun beykoza gittim saat 3 gibi kar kiyamet vardi, kozyatagina geldim sadece soguk ve yagmur. Ist'un ne havasina ne kizina guven oluyor :)
4ocak öğlen rüzgar tablosu ;
http://i57.tinypic.com/2ilna0.jpg
4 ocak gecesi rüzgar tablosu ;
http://i58.tinypic.com/v8k9s6.jpg
Öncelikle herkese hayırlı seneler dilerim :) yukarda eklediğim rüzgar tablosudur.Karayel ve yıldız olarak rüzgarımız olacak sistemde.Karayel olursa İstanbul deniz etkisi kar alamaz tamamen bulutun ne kadar yağış verirse onu kapar,eğer yıldız olursa Deniz etkisi kar olur ve bulut 5cm veriyorsa o size olur 10 cm.ŞU AN gözüken trakyanın batısı,avrupa yakasının güney kesimi,çanakkalenin batısı gibi kesimler için ne bir şey yok,etki az olacaktır bence.4 ocak öğlen soğuma başlayıp 4 ocak gecesi 3-4 gibi yağış başlayabilir.Etkisini şu an bilemeyiz.Ve diğer süpriz gökgürültülü kar oranınız %60 ! Ankara'da ise yağış 5 ocak sabahı ile öğlen arasında gidip gelmekte.Ankarada tek sıkıntı nem miktarı o da son ana kadar değişir.Özellikle iç kesimler bu tabloya bakılırsa geceleri -25leri görecek ve 2012 rekorunu kıracaktır.7 ocak gibi çanakkale ve çevresinin kar şansı var.Ve yeşilköy.. Kar olacak inş,fena taktım oraya :D Özellikel karadeniz-batı karadeniz kesimleri şimdiden metrelik kar kapmış durumda.. 5 0cak 2002 ve 85 tarzında efsane oluşumlar var.Bence unutamyacağız bi soğuk akımı olacak bu.11'den sonra tekrar bi atak gözüküyor ona daha sıra var :)
Gsi Club, artık haberi ver demek için girmiştim konuya :D Eğer bir terslik olmazsa çok güzel bir hafta bekliyor soğuk severleri :)
5-6-7-8 hergün sınavım var. Ataşehir tarafları o tarihlerde eğitimi sekteye uğratacak kadar yağış alır mı acep :)
Rüzgar hızını.pembeden yeşile yavaşlıyor.4 ocak gecesi diyorum şimdilik
Sanırım batıkentdeydin abi,kar yağdından küçük bir meeting yaparız artık :D
Şu görüntü ile gelirse eğitimden öte çoğu şey sekteye uğrar
Beylikdüzü ne durumda arkadaslar 2 gün sonra dönüyorum İstanbul'a merak ettim baya
Afyon fena soguyor ama fazla kar gorunmuyor.
Isım korfez Tuprasda,15cm kar gosterıyor pzartesı salı ;) Yanı o taraflara fena demek sanırım?
Istanbulda durum nasıl pekı Emır? Pazar aksam mı baslar kar?
Bu gecede çıktılar aynı çıkarsa kırmızı alarm tarzında uyarı şart..
Gsi club elini korka alistirma ver coskuyu :)
Desene show pazar en gec aksama baslar diye yilbasindan oncekine benzemez ani ataklarla ciddi sorunlara yol acabilir de :)
Ciktilarin cogu simdiden mutabik aksama da tekrarlarsa zaten yarin butun haberlerin konu basligi belli simdiden
Maç günü yağmasa bare :( Olimpiyat stadı ile şehiriçi arasında zaten 5-7 derece arası fark oluyor. Donmazsak iyidir :)
Ufaktan vereyim çoşkuyu ; Ankara için uyarı kaçınılmaz.. Salı günü okullar tatil olabilir.. Gündüz -3'ün üstüne sıcaklık çıkmaz.. Gece -20 hissedilen -25leri bulabilir.İstanbul kıyılar gündüz -2 derece olabilir.. İç bölgeler rekorlarını yenileyebilir.. Kıyıda kar yağmayan kesimlerden gol gelebilir.. Detaylar gece :)
Soguk olucagi kesinde kar miktari nedir doktorrr? ;)
Kuru soguk fayda etmez,soyle 15cm kar haberi ver bize... Birde nezaman basliyacagina dair yazarsan,pazartesi gelicektim,pazar doneyim ozaman?...
Ankara'da bu sistem ne kadar kalacak? Ocak ayı içinde başka bir kar sistemi daha olacak mı?
gsi reis ; bu akşam uçakla Ankara , yarın sabah trenle günübirlik eskişehir , akşamındada ank üzerinden tekrar ist. şeklinde bi rota planımız var.Ankara ve Eskişehirde nası bi iklim bekliyor bizi?
ve haberlerde :)
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27881928.asp
GSI hangi modelleri kullanıosun ama hata var bence. Basınç haritaları 7 sine kadar yağmur bile olmayacağını söylüyor bana. Poseidon da da wunderground da da aynı. Bence hatan var.
Bugüne kadar bir hatam olmadığımı sanıyorum ki buraya donelerimi de koyarak bilgilendirme yaptım.7sine kadar yağmur yok demek k.bakmayında komedi olur.Herkes eminim çok meraklı nası tahmin yaptığıma ki bunu bu sistemden sonra sayfalarca yazarak açıklayacağım.Wunderground'a bakmıyorum bile öyle diyeyim.Posedion'u 1 ay önce kullanıyordum artık yetersiz geliyor.ECMWF Pararel , gfs ,ukmo hepsine bakıyorum ama bence olay model değil,modelin verdiği sinyali diagramlarda teyit etmek.+ basınç dizilimlerin neleri getirceğini anlamak.Satranç gibi düşünün,bir hamle ötesini düşünmek gerek bence.İstanbul yağmur dahi almasın ben bidaha burda yorum yapmak o kadar netim.Bu arada sakın yazımdan saygısızlık felan anlamayın,ben genel olarak cevap yazdım yoksa büyüklerime saygım sonsuzdur
http://www.ntv.com.tr/video/turkiye/...n0WEVaYEmuGTIw
Buyrun bir teyit haberi daha..