Şekerpınar'da tekrar başladı kar.Güzel yağıyor.
Printable View
Şekerpınar'da tekrar başladı kar.Güzel yağıyor.
Sistem yeni basliyor ama siz bitirdiniz
Bitti bitmedi beklentiyi karsiladi karsilamadi persembe aksami konussak ?
olumlu olanlar degilde olumsuz gorusler husrana ugrar belki belli mi olur..
kar olayi yagmur gibi nispeten az etkiye maruz kakmiyor yukarda
Gecikmelerin olmasi cok normal
Gecte olsa gelir ama etkisi az olur bekleneni vermez o zaman konusalim
Ama daha henuz degil..
İzmir Mavişehir çok çok az, Bornova gayet güzel, Alsancak yağmurla karışık sprey şeklinde kar yağışlı.
al işte totem yaptım arabayla geldim kar yağsın diye... akşam kıyamet koparsa 500t beni bekler :D bu sefer nolcak acaba 500t de... geçen gün tinerci milletin üstüne tiner döküp otobüsten atladı kavacıkta :/
:)) önceki sene yazmaya başladım buraya.. lodos ardı kar gelecek dediğimde bana imkansız dedim 330 küsürlü sayfalarda konuşma mevcut.. Gökgürültü kar dediğimde henüz sistem girmediğinde "gökgürültü kar yağıyordur kesin kesin" diyerek atıfta bulundun.. Peki sonra noldu onlarca istanbullu gökgürültülü kar yağışıda aldı ve istanbullu hiç bir zaman 11 aralık sistemini unutmayacaktı.Ki ben bu durumda bile sessiz kenarda olacakları bilerek rahat biçimde bekledim.Önceki sistemde de yağmur dahi olmaz dedin kıyıda bile kar atıştırdı.Bu sistemde henüz ömrünü doldurmadı erken yazıyosun farkında değilsin.İstediğiniz direği dikin,isterse veri cihazı kur evin dibine benim gözümde bazı olanaklar değişmez.İnsanların duymak istediğini değil,olabileceklerin yazısını yazdım burda.Elektrik kesilir dedim , giden yerler oldu.Ki daha bu tehlike var.10 yazı yazıyorsam 9u tutuyorsa bu bana yeterlidir,insanlar bana telefon açıp bilgi alıp sonra teşekkür alıyorsa bu bana yeterlidir.Ama şunuda unutmayın ben sıradan bir muahasebe işiyle uğraşan birisiyim herhangi bir tecrübem yok tahmin konusunda ona göre düşünün yorum yapın.Bugün böyle sistemde mgmye ulaşamıyor insanlar,wundergrounda baksa ne fayda ? Ben halen diyorum istanbul parti halinde kar alacak,senle sadece avrupa yakasında hem fikiriz.Soğuk ise sana söylemiştim.H.sonu 1 aylık ön görümü yazacağım o zaman oturur izleriz.
Dün akşamdan böyle olacağı belliydi aslında.
Bu kar mevzusu ilk çıktığında Pazartesi başlayacak dendi. Sonra Pazartesi akşam üstü başlayacak dendi. Daha sonra Sistem gecikti Pazartesi gece salı sabahı her yer bembeyaz dendi. Şimdi Çarşambayı bağlayan gece asıl kar yağışı deniliyor. İşin özü tahmin bu sonuçta tabii ama ne yazık ki tahminler tutmadı.
Ben diyim, Çarşamba gece yani Perş sabaha karşı, olmadı Perş gece banko..
Kartaldayim sabah kalktim baktim kenan evren kislasi aydos ve evlerin catilari bembeyaz olmus.
Sokaklar temiz inceden kar yagisi devam ediyordu.
Suan bogazin ortasinda deniz motorundayim ortalik temiz sanki kartal baska sehir burasi baska :)
Istanbulu bilmem de biz uludagda mahsur kalacagiz bu gidisle. Pistler kapali,disari cikarmiyorlar :) feci tipi var disarida. Plan yapacaklar persembeye kadar unutsun burayi.
http://i.hizliresim.com/vQbJmR.jpg
Davutpaşa da bir bastırıyor bir kesiliyor.
Bu sefer olmadi,sanirim aksama digru biraz yagar,oda 3-4cm olur galiba...
Sen böyle diyorsun ama yazdığın yazıya bak
GSI hangi modelleri kullanıosun ama hata var bence. Basınç haritaları 7 sine kadar yağmur bile olmayacağını söylüyor bana. Poseidon da da wunderground da da aynı. Bence hatan var.
Ben senin bu yazına göre 4 ünde olan BJK-GS maçına bilet oldum sırılsıklam olduk. Şimdi senin sistem 7 sine kadar yağmur bile yok diyor. Doğru olan seninki mi ne seni ne de GSI tanımam ama bence GSI tahminleri genel olarak doğru. Ayrıca yağışı etkileyen çok fazla değişken var. Okulları bile tatil ettiler yağış olacak diye ama belliki başka değişkenler şu an sistemi etkiliyor.
dünden beri sistem salı akşamı ve çarşamba etkili olacak diyorum, emir kendince yorumluyor; ben yorumuna hep güvendiğim yere istinaden söylüyorum. her ne olursa olsun verileri alıp yorumlayan tahmin yapan kişi her zaman değerlidir işin ucunda emek var.
istanbul havasına güven olmaz ..okulları bosuna tatil yaptılar ..tahmın yapan arkadaşlarada tşk bizlere yardımcı olmaya çalıştılar..sonuçta kimsenin elinde olan bişe değil.sadece tahmin..
Aynen dikkat ettim de siz dünden beri aynı şeyi söylüyorsunuz ve şuanki gidişata göre sizin tahmin gerçekleşiyor.Peki sizin salı gece ve Çarşamba günü için öngördüğunuz yağış miktarı ne kadar Anadolu ve Avrupa yakasında?
Bu arada Emir in hakkını da yememek lazım bugüne kadar birçok doğru tahminde bulundu.Emegine sağlık.
cahilliğme verin ama wundermap ın sitesinde radar + harita ekranında, beyaz - açık mavi - koyu mavi - yeşil renklerden hangileri kar :)
an itibariyle gebze :)
http://i.hizliresim.com/PY0O0d.jpg
ahahah beylikdüzünde güneş açmaya başladı desem, hemen " kar topluyor " dermisiniz ? hahahaha :D
not : yapmayın, demeyin...hala +3 derece gösteriyor hava sıcaklığı :D
yerde duracak olan kar yarın gece yarısı sabaha karşı yağacak yarın tüm gün yağacak olarak gösteriyor, sabaha karşı zayıflayacak ama yerdeki örtünün üstüne ilave olacak gibi. akşamda kar duruyor. tahmin, kıyılarda 5-10 cm yükseklerde istanbulun iç ve kuzeyinde 40-50 cm olacağı yönünde.
Bahçeşehirde sonunda tatlı bir kar başladı :)
adı üstünde hava tahmini... sistem ülkenin dibine kadar gelip bir anda yön değiştirebiliyor... siz 40 dolar verimişsiniz koskoca milyon dolarlık malzemeleri olan mgm bile tatil etti okulları..
zamanlama olarak daha erken girebileceğini düşündüm.. TheAce'i tebrik ederim o daha sakin davrandı :) Bu arada avrupa yakasına doğru dekler geliyor,vurup geçebilir
sabah kavacık - ataşehir arasını böyle görünce ümitlenmedim değil :)
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Gaziosmanpasa sonunda basladi :D
izmir buca gaziemir kilit yerler dondu hertaraf bembeyaz
an itibariyle toplapida tipi var
Beylikdüzü güneşli
maslakta iyi yağıyor yerler tuttu
hakalıda kar fırtınası başladı
Yağan kar beyaz strafor taneleri gibi yagıyor
ikitelli tek tek atıyor
http://i61.tinypic.com/23uv881.jpg
Deniz etkisi Kar yağışlarının geliş açısını çizdim,dün dediğim gibi parti parti vuracak,bazen doğu-batı yönünde kayacak
zincirlikuyuda deli gbi dolu başladı:)
kanyon avm nin orda fırtına ile karışık başladı, hafif duraklar gibi oldu yeniden çoğaldı.
bole giderse öğleden sonra paydos ederiz :D