çarşamba gününe kadar araba almam lazım :D değerli bilgiler için teşekkürler severek takip ediyoruz. :D
Printable View
çarşamba gününe kadar araba almam lazım :D değerli bilgiler için teşekkürler severek takip ediyoruz. :D
Arkadaş 2 kış Subaru kullandım, doğru düzgün kar yüzü görmedim. Subaruları sattım geçen sene megane aldım, geçen sene tonla kar yağdı Ankara'ya.
2 hafta önce tekrar Subaru aldım, eğer bu kış Ankara'ya dolu dolu kar yağmazsa kış geçtikten sonra 1 bidon benzinle Ana Haberlere çıkıp arabayı da kendimi de yakarım :D Yeter lan :D
Mgm çarş günü için çok ciddi yagış uyarısı yaptı şimdi
Bilgiler için çok teşekkürler..
Meteoroloji kar alarmı verdi!
İstanbul , Ankara, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var.
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bu hafta hava durumu çok yoğun kar verdi. Meteoroloji hava durumu raporuna göre kar yağışı çarşamba günü çok etkili olacak.
İstanbul , Ankara, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı çarşamba günü etkili olacak ve perşembe ile cuma günü de devam edecek. Türkiye yılbaşına yoğun kar yağışı altında girecek.
Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahminine göre kar yağışı ilk olarak salı günü hafif ve sulu kar olarak Kastamonu, Bolu ve Karabük'de başlayacak.
ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR VAR BU İLLER DİKKAT!
Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü kar yağışı çok yoğun olarak etkili olacak. İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Yalova, Balıkesir, Düzce, Zonguldak, Bartın, Samsun, Eskişehir, Kütahya, Bilecek, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Niğde, karaman, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum illerinde çarşamba günü yoğun kar etkili olacak.
YILBAŞI HAVA DURUMU NASIL?
Kar yağışı bu illere yenilerini ekleyerek perşembe ve cuma günü daha da geniş bir kesimde görülecek. 31 Aralık perşembeyi 01 ocak 2016 yılına bağlayan gün ve gece de kar yağışı devam edecek. Yılbaşında Türkiye'nin büyük bir kısmı kar yağışı altında olacak.
İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?
İstanbul için meteorolojinin yayınladığı hava durumu raporu çarşamba günü için kar uyarısı veriyor.
alıntı: milliyet
Emir eline emeğine sağlık. Bizi bilgilendiriyorsun. Ankara için aksami bekliyoruz :)
ilk defa kar yağmasına bu kadar sevinicem :D
29 ARALIK 2015 - SAAT:02:45'te radara girecek kütle 03:20 gibi demirciköyden sarıyere doğru yol alacak.ve 30 aralık sabahı kar etkisini artırarak öğleden sonra çoşacak.Zonguldak ve karadeniz hattı ise 29 Aralık gece 02:00 gibi antremana başlayacak.Diğer yerler için kararım netleştikçe buraya döküleceğim.
Kis lastiklerimi yogun kar tipi ile degistirdim.
Tostumuzu yedik bekliyoruzz...
Emir Cuma gunu Beypazarina dogru yola ciksak kar yagisi azalmis yada kesilmis olur mu?
9 Ocak ankara için ve 10 15 ocak arası rize için kar durumu bilgisi alabilirmiyim şimdiden görünüyorsa:)
Hadimkoyde gram bulut yok havada :) ben anlamadim bu isi
Ankara da 9 ocak a kadar kar yok yani.
Utanmasam kisa kolluyla dolasicam.b.pasada havada gram bulut yok. Nasil bisey anlamadim
29 aralık 2:45 den 30 aralık sabahına nasıl bağlandık onu anlamadım. anlatım bozukluğu yok değil mi? bu gece 12den sonra 2:45de kütle giriş yapacak, doğru mu?
Beylikdüzü bildiğin yaz havası var ..Güneş sanki kar yağacak diyenlerle dalga geçiyor muş gibi yakıyor..Allah büyük tahmin yürüten arkadaşların emeğine saygımız sonsuz..Hadi hayırlısı .
aynen şuan baya güneşli bey.düzü. istanbulda heryer en az 10 iken beylikdüzü 5 cm. nasıl olur ya? 2 senedir efsaneler hep beylikdüzünde yaşanıyor
böyle bir açıklama yapmadım ama önceki postlarımda belirtiğim gibi 30aralık - 2 ocak arasını 5-6cm,3-5 ocak arasında ise 20-30cm kar alacağız.9ocakta kar yok 11 ocakta tekrar var.
Çok özür dileyerek düzelteyim evet 12den sonra gün attıgı için yanlışlık yapmışım.yarın gece 2:45 olacak doğrusu :)
b.düzü beni şaşırtan yer oldu açıkcası.Büyük ihtimal dek bantlarının dışında kalacak,ama diyelim ki dek bantı sola kaydı o zaman o 5cm 30cm felan olur.Bu tür anlık değişimler canlı takipte ortaya çıkacak.Şu anki tabloya göre çıkan sonuç bu 5cm..
Dikkat etmeniz gerekir.5 ocağa kadar o bölge sıkıntılı.Beypazaı'da 2 ocak gecesinden itibaren canlı.. beypazarı 2 ocak gecesi - 6 ocak arası 30cm'e varan kar alacaktır.daha fazlasıda mümkün.
Whatsapp-p.m-kendi muhasebe işim ıvır zıvır derken kafa kalmadı artık :D Yatıyorum dinleneyim diyorum bi kalkmışım hiç uyumamış gibiyim :D Nese ki yorgunlugumuza değecek :)
çok özür dilerim alıntı yaparken dikakt etmeye çalışıyordum ama arada kalmış.. detaya geçersek ; Tekirdağ maalesef kar göremeyecek.Bakırköy'den tekirdağ'a gider ama saat olarak yola baya önceden çıkmalı.Çerkezköy civarına varana kadar ciddi kar yağışına tanıklık eder,çerkezköy civarına geldimi rahata erer.İstanbul trafiği,buzlanma,kar v.b faktörleri düşünmesi lazım.özellikle 30-31 aralık çok güçlü
Bu sistemi İstanbul için extra tehlikeli yapan bi kaç gündür havanın günlük güneşlik ve ılık olması
Burda yazıyoruz inanmak zor oluyor ben şahsen dışarda kime söylesem sadece tebessüm ediyor
Dek olduğu için bölgesel farklılıklar yine olacaktır 2015 17 şubatı geçermi geçemez mi görücez ama bi o kadar ciddi bi sistem..
http://i.hizliresim.com/O7kmvP.gif
Muazzam bi tablo.. gökgürültülü,buz tutan kar taneleri.. 17 şubatı geçecektir bence.fark atar mı hayır,ama 1 tık üstde olur.
Bahçelievler : 24cm
Üsküdar : 20cm
Acibadem : 20cm
Dumlupınar 20 cm
Mahalle,mevki v.b belirtirseniz tek tek yazarım.Şu an kafama göre semt bakıp yazıyorum çünkü :)
Emir atasehir ve caddebostan icin on gorun nedir tabii bide ***** kurtkoy :D
Bir de gebze-şekerpınar-orhanlı-kurtköy bakabilir misin
Bu veriler 31i için mi geçerli dostum?
emır 31 aralıkta ankara da kar olur mu arac ıle bahcelı astı tunalı tarafına gıtmem gerekecek
tamam emir çok sağol.metre hazır bekliyoruz :D
Madem bu kış sert geçecek gibi, bence yeni konu aç Emir. İlk postuna tarih ve illeri yazıp fırsat buldukça güncellersin.
Hatta büyük şehirleri ilçe ilçe de yazabilirsin.
Çünkü dönüp dolaşıp aynı şeyleri soruyoruz, m.alum okuma alışkanlığımız da yok :D
Ağzın bal yesin
Sistem kuzey karadenizden geliyor ve önünde gerçekten düz bir basınç var. Dalgalanma olmadığı için tahmin yapmakta zor değil. Bu sistemden önce lodos vs olsaydı tahmin zor olabilirdi ancak şu an bildiğin blok yemeden patlatacak. İşin ilginç yanı Trakya da istanbul ve çevresine geliyor. Edirne ye hiç yok. Tekirdağın doğu kesimleri ile İstanbulun batısı fazla etkilenmeyecek. Çizgi halinde iniyor sistem.