Kar var ama sonucta hava bu tahmin etmek cok zor anlik degisimler oluyor..
Su video geldi aklima.. :)
https://youtu.be/9BrBTGiNZis
Printable View
Kar var ama sonucta hava bu tahmin etmek cok zor anlik degisimler oluyor..
Su video geldi aklima.. :)
https://youtu.be/9BrBTGiNZis
Accu hala az gosteriyor yagisi istanbul'a?
Skiciyiz.biz'deki dağlara yağacak kar miktarı da azalmış.. ne oldu yahu geceden sabaha
Emir'im ne durumdayız ?
Kim diyo sistem kacmis gitmis puff olmus diye?
Hersey cok iyi gidiyor yazdikca nazar degmesin
Istanbul un geneli kar olarak cok iyi durumda ozellikle avrupa veya anadolu degil
Verelim coskuyu
Istanbuldaki sabikali yerler kayak takimlarini hazirlasinlar
Emirle telefonla konuştum dışardaymış kendisi sistemde sıkıntı olmasığını Akşam açıklama yapıcağımı söyledi
Sistemde hicbir sikinti yok dek yagislari nasil oluyor gecen sene gorduk, artik bu sistem seve seve yilbasinda bizimle
yeşilköyde yağacak mı yaw bugün sahilde mangal yapılıyodu :):):)
Herkes bir şey karalar yorum yapar,modelden modele şekle girer v.b.Dün gece uzun bir açıklama yaptım.İçeriğinde bütün sorulara cevap var.Modelden modele yorum yapan forum kurum v.b kişilere itibar ederseniz sinir hastası olursunuz kafayı yersiniz.Ana lokmayı göremeyen insanlardır onlar.Accu,wunder v.b beni ilgilendirmiyor.Daha dünü ile bugünü tutmayan kurumları neden bu kadar seviyorsunuz ? Mgm'den bir farkı yok o kurumların artık.Saatlik tahmini tutuyor ama diyeceklerde,k.bakmayın ama saatlik tahmini herkes yapar zor iş değil.Değişen bir şey yok,aksine iyileşen var.Kritikte kalan eskişehir-konya-ankara var.Onlarda rahat olsunlar ab alanı az batılayacak,istediğimiz gibi olmasada sıcak cepheden 3-5cm alacağız.Elimden geleni yapıp saatlik takip yapıyorum,size sunuyorum.Sakin olun ve bekleyin.Herkese iyi akşamlar..
Hacım ankarayı iyi demedin bee
ankaraya da yağaydı iyiydi :)
Ankara'nın ne yapacağı belli olmaz.. Ben 31 aralık günü için yazdım ama 1-3 ocak arası bizim için güzel.Sıcak cephe var.Bu sıcak cephe bize kuvvetli kar tipi verecek ama hızlı sürecek.1-3 ocakta da beklediğimiz siklonlu yağış var.Ama dediğim gibi ankara pusuda beklesin,son gün akdenizde bi koyar siklonu 30cm cepte olur.Ankara bizi mutlu edecek ben eminim.. Sadece pusuda bekleyin.Bu sisli günler bize büyük kumarı kazandıracak
emir 18 cakta konya afyn uşak arası nasıl urfadan izmire gidicemde
birde 30 ocak vs abant bolu kastamonu arası
Emir,
Bu c.tesi ya da pazar istanbuldan uludağ veya kartalkaya'ya gidilir mi? Yollar nasıl olur? Özellike kartalkaya için
31i yalovadan aydına yola çıkayım diyorum öğleden sonra hata mı ediyorum?
15-16-17 Ocak da Sakarya ya gideceğim. Varmıdır kar tipi v.s havayı seven adam ?
30-31 i mgm Ankara için hafif kar yağışlı gösteriyor.. Aslı var mıdır? :)
millet nasıl karı bekliyor yaw. ulan cennet gibi memlekette yaşıyoruz farkında değiliz mersinliler olarak. adımını atıyorsun deniz , adımını atıyorsun kar. evden çıkıp 30 - 40 km yaylaya doğru çıksam 20 cm kar var bee :)
yollar karlı sıkıntılı olacaktır.pazar gidersen kar dinmiş geriye biriken kar kalacaktır.Ben olsam c.tesi kartalkaya'ya giderdim.Uludağ'da güzel ama işin kaymağı kartalkaya'da.
riskli.. 30 aralık öğleden önceye gitme fırsatın varsa iyi olur.dediğin vakit sistemin zirve noktası nerdeyse..
kar mümkün.. 5 ocak gibi az çok tipi şekli belli olur sistemin.. Ocak ayı boş geçmeyecek gibi bir şey..
has bir ankaralı olarak bekleyin diyorum.Sıcak cepheden 5-6cmmiz var,ama yarın gece daha da güzelleşirse durumlar 30-40cm bile olabilir.29'gecesinden itibaren kar taneleri gözükür.6 ocağa kadar sağlam kar almak olasılıgımız %99
Emir, İstanbul'u es geçecek gibi duruyor bu sanki...
http://modeles7.meteociel.fr/modeles...8_Istanbul.gif
http://i68.tinypic.com/21euhci.jpg
bence zor.. sibirya yb varken izlanda'nın onu kırması zaman alır.. 5.faza geçtik artık bu oluk biçimini sık görürüz.
Bu hafta yagacak olan kar, saglam mi yagacak yoksa oyle ara ara atip gececek mi kardesim ?
bakırkoydeki günlük güneşlik hava 1-2 gündür fırtına oncesi sessizlik gibi :D
Kardesım tahmınler ıcın elıne saglık.
Istanbul ıcın sanırım 15-20cm kar bırıkmesı on goruyorsun?
Bu kodumun accu hala karla larısık yagmur dıyor,yagıs yogunlugunu 1-2cm gosterıyor.
Wunder daha fazla kar dıyor.
Bız sen ne dersen ona gore davranacagız :)
Afyonda pek kar yagmıyacak sanırım ama cok soguk mu olur yanı -7/8 gıbı?
İstanbul ; Çatalca-B.Çekmece-Silivri çevresi 2-5cm. Arnavutköy 12cm,Avrupa yakasının karadeniz sahili batıdan doğuya (15 cm > 42 cm)Yani saray tarafından boğaza kadar kıyıdan yaklaştıkça 15cm 42cm'e varacak.Sarıyer 30cm.B.düzü 5cm.Bakırköy 10cm.Beşiktaş 20cm.Başakşehir 15cm.Şişli 20cm.Eyüp 15cm.Kadıköy-Üsküdar 20cm.Beykoz 30cm.Kaynarca 40cm.Riva 50cm.Reşadiye 40cm.Çekmeköy 30cm.Sultanbeyli 30cm.Ataşehir 25cm.Maltepe-Kartal 30cm.Pendik 35cm.BAllıca 30cm.Erenler 50cm.
İzmit-Sakarya; Gebze 35cm.Körfez 30cm.Gölcük 30cm.Karamürsel 35cm.Kandıra 70cm.Kabakoz 50cm.İzmit 30cm.Kartepe 45cm.Adapazarı 40cm.
Yalova : 40cm.
Bursa :Mudanya 40cm.Gemlik 40cm.Orhangazi 45cm.Kestel 30cm.Merkez 30-35 cm.Karacabey 30cm.M.kemalpaşa 20cm.Orhaneli 25cm.Nilüfer 30cm.
Bilecik : 20cm.
Kütahya : 15cm. Tavşanlı 10cm. Emet 5cm.
Balıkesir : Susurluk 15 cm.Merkez 5cm.Gönen 5cm.Manyas 25cm.
Afyon : 10cm.Sandıklı 5cm.
Uşak:10cm.
Isparta ve çevresi : 25cm.
Burdur : 15cm.
Konya : 5cm.
Toroslar 50cm.
Antalya ve kemer'in iç kesimleri 5cm.
Karaman: 10cm.
Aksaray : 5cm.
Nevşehir : 25cm
Kırşehir: 10cm.
Liste gün içinde güncellenmeye devam edecek
Yine mi bamya?
bakırkoy 10cm ise harbi iyi yağıcak :D
Düzce ; 54cm
Zonguldak : 70 cm
Bartın : 35cm
Karabük : 25cm
Bolu : Mengen 35cm,Gerede 25cm
Çamlıdere : 35cm
Kastamonu : 15cm
Çatalzeytin hattı : 70cm.
Sinop : 55cm.
Amasya : 30cm
Çorum : 20cm
Çankırı : 10cm
Samsun : 55cm
Tokat: 40cm
Ordu : 55cm
Giresun : 55cm
Trabzon : 30cm
Rize : 70cm (iç kesimler 140cm)
Artvin : 75cm
Sivas: 10cm
Yozgat : 25cm
Kırşehir : 15cm
Kayseri 15-20cm , Erciyes : 65cm
Kahramanmaraş : 10cm
Adana iç kesimler : 5cm
Gaziantep : 10cm
Şanlıurfa iç kesimler : 5cm
Malatya : 20cm
Diyarbakır : 20cm
Bingöl : 50cm
Muş : 40 cm
Bitlis : 100cm
Van : 30 cm
Siirt: 30cm
Şırnak :75cm
Hakkari : 110 cm
Erzurum : 40cm
Kars : 70cm
Ağrı : 40cm
Erzincan : 30cm
Gümüşhane : 60cm
Ankara'yı en son yazacağım,gece ankaralılar burda olsun.Denizli,izmir gibi yazmadıklarım 0-2cm arasında değişkenlik gösterecek. sistemin her ile giriş saatide bu gece yazarım
31 akşamı 7 gibi yola çıkarak İstanbul'dan Bursa ya gideceğim. Aracımda kış lastiği maalesef yok. Feribotla karşıya geçerim.
Bu süpürgelik rampası vs oldıkça sıkıntılı oluyor kar yağdığı zaman. 3ünde de dönüş yapacağım.
Bu durumda sıkıntı yaşarmıyım İst. Bursa arası 31-3 tarhlerinde kar don vs olacak mı?
teşekkürler
valla ağazından bal damlıyor Emir sanırım artık avcılık yapmaya başlıycaz bukadar kar buz potansiyelinin illa bi ucundan faydalanırız diye düşünüyorum...
Birde merak ediyorum 1 ocak sonrası için Edirne Keşan İpsala nın kar durumu nedir..?
caddebostan sahile yerleşmek lazım perşembe o zaman:)
29-30-31 tekirdağ hakkında yorumun ne olur , kardeşimin sınavı var namık kemal unide bakırkoyden git gel yapabilirmi yoksa iptalmi olur :)