ist.'da kar lastik sezonu kapanmýþtýr.
Printable View
ist.'da kar lastik sezonu kapanmýþtýr.
Ankara için ne yapmalý, artýk yazlýklara geçmeli mi acaba?
kar varmý kar : )
kýþ lastiklerini çýkartalým mý ?
Yol tutuþu þuan çok sakýncalý hale geldi, 20 derecenin üzerinde hava sürekli...
bu iþten anlamam ama toprak ve çevre bu kadar ýsýnmýþken bundan sonra yaðacak karda tutmaz heralde. kýþ lastiði olayý beni de germeye baþladý. lastikler ýslandýðý an vsa devrede
Çýkaralým mý kýþ lastiklerini ?
Var mý baþka aksiyon
ÝTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliði Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Þen, bu yýl 60 yýllýk sýcaklýk rekorlarýnýn kýrýldýðýný belirtti. “Bu yýl son 80 yýlýn en sýcak yýlý olmasý bekleniyor'' diyen Þen, ''Bir çok yerde sýcaklýk rekorlarý kýrýlacak" uyarýsýnda bulundu.
http://www.hurriyet.com.tr/prof-dr-o...lacak-40061673
kýþ lastikleriyle güzel yanlanýyor :)))
Ömerli barajýnda su kalmadý umarým susuzluk olmaz
Kýþ lastiklerini çýkarmanýn vakti gelmiþtir o halde :) Cumartesi hava ne güzeldi akþama doðru bir anda buz gibi soðuk yaptý.
yazlastigi gelir
kýþlastigi gider
kapali garajda 39 gordum motorda :))) icligi giydigime pisman oldum. feci sicakti bugun. aksama dogru kendine gelecek insallah.
Bence erken daha kýþ lastiklerini çýkarmak için :) Mart ayýnda neler gördü istanbul :)
arabada 25 dereceyi gördüm valla
kar olur mu ki daha?
zor sanki
Ýzmirde denize giriyoruz.
Bizde sýrt üstü ve kelebekleme revaçta :D
Yarýndan itibaren hava sýcaklýðý 4-8 derece düþecek ve saðanak yaðýþ gelecekmiþ. Kýyafetlere dikkat tam hastalýk havalarý bunlar.
http://www.iski.gov.tr/web/tr-TR/baraj-doluluk
Ömerli %96 dolu görünüyor.
Kar olayý yalan oldu sanýrým...
Salý gününü bir hayli ýlýk geçiren Ýstanbul'da hava Çarþamba günü sabah saatlerinden itibaren rüzgarýn kuzeye dönmesiyle beraber 5-6 derece serinliyor, sýcaklýk gün boyu 12-13 dereceler civarýnda seyredecek. Bu serinlemeyle beraber öðleden önce Avrupa Yakasýnda aralýklarla yerel ve orta kuvvette baþlayacak olan yaðýþlar, öðleden sonra ve akþam saatlerinde kuvvetlenecek ve Perþembe günü sabah erken saatlere kadar aralýklarla devam edecek. Yaðýþlarýn akþam ve gece saatlerinde Anadolu Yakasýnda daha kuvvetli olmasý muhtemeldir. Bu yaðýþlar özellikle gün içerisinde çöl tozu da içerebileceðinden arabalarýnýz hafif de olsa çamura bulanabilir, yýkatacaksanýz iki kere düþünün.
havadelisinden alýntýdýr.
Kis lastikleri istanbul icin gonul rahatligiyla cikartilabilir
Soguma olasi ama kar ihtimali yok denilebilir
Uzun yillarin en kotu kislarindan birini geciriyoruz ozellikle subat ayi facia oldu
Seneye insallah..
Bütün gün klima açýk gezdim fena sýcaktý arabanýn içi.
emir son durum nedir acaba bi tahmin var mý ??
Bende son durumu merak ediyorum..
Önümüz yaðmurlu gözüküyor dolu vs yaðýþý alýr mýyýz :)
Þubat ayýnda sibiryanýn daha aktif olup efsane bekledik.Lakin beklenmedik biçimde sýcak tarafta kaldýk ve soðuklar ben tur atýp öyle geleceðim dedi.Þimdi sizler(bizler) haklý olarak kýþ lastiði artýk skýntý diyoruz.Ciddi biçimde þubat ayý þaka yaptý ve yazý yaþattý.þ.dýþýnda olduðum için verileri analiz edememiþtim.Aslýnda bu güzel oldu bana daha çok farklarý görmemi saðladý.HAvada bu tarz oluþumlar oluyor.. her ne kadar biz hoþnut olmasakta uzun süreli sýcak/soðuk olaylarý oluyor.Þubat ayýnýn baþýna kadar beklediðim gibi gitmiþti.. Fakat sonrasý bize baþka senaryo ortaya koydu.Peki bundan sonra ne olacak?Mart ortasýna kadar lokal ve yerel kuvvetli yaðmurlar fýrtýnalar olacak.Yaðýþtan yana korkmayýn.Sýcaktan soðuk kýsma geçerken lodos gibi ara geçiþ olaylarýný yaþayacaðýz.Diðer kurumlarý v.b bilmem ama ben 31mart sonuna kadar 1 defa daha kar olayýný bekliyorum.Öyle 20-30cmlar olmasa da hatrý sayýlýr bir kar yaðacak.Bu çok ani düþüþle olacak.Þubat ayýný sýcak geçmesi sizi korkutmasýn çünkü la ninaya geçiyoruz ve yaðýþ soðuk olarakta normalde olacaðýz.Dediðim gibi her senenin kendine has özellikleri oldu.Mesela 2012'de aralýða kadar kýþ gelmedi 25 dereceler ölçüldü ama sonra efsane oldu.Veya 2015'te þubat'a kadar ha olacak gelecek dedik yýldýk ama 17 þubatda efsane oldu.Yazýda aksiyonlu geçti.Nisan-Mayýs serin geçecektir.Haziran-TEmmuz ise bazý yerler sýcaklýk rekoru kýrarken bazý yerlerde þiddetli yaðmur gibi durumlar gözlenecektir.Normallerde bir yaz bekliyorum.Ýç kesimler daha sýcak olabilir.Yaz tahmini daha þekillenmesine 1-2 hafta var :)
özetle ben ankara' da yaþayan biri olarak o senin tahminin olan karý göze alýp yazlýk lastiðe geçiyorum.
"la nina" nedir bilmiyordum araþtýrdým ilgilenene;
http://www.hurriyet.com.tr/la-ni-a-n...diyor-15819803
25 derecelerde seyrediyor Marmara asfaltta bi okadar sýcak bende yazlýk lastiklerime geçiyorum yazýk :(
Bugun yazliklara gectim,kis lastigi ne yumusakmis yahu....
Ankara Eryamanda lapa lapa kar yaðýyor þu an.
Sanirim 17 mart gibi soguklar geliyormus ama cok kar birakmiyacakmis istanbul'a,belki hic.
Ancak karadeniz ve ic kesimlere yagicakmis....
K.ören tarafýnda kar baþladý. :D
Heralde birazdan çeþmeye denize gideriz. Burada sýcak bildiðiniz.
mart 15-20 arasý kýpýrdanmalar var soðuk anlamýnda, beklemedeyiz.
Daðlar, özellikle kartalkaya bir kez daha saðlam kar alýr mý?
Ýstanbul'dan umudu kestim, bari daðlar kar alsýn da düzgün bir sezon kapanýþý yapalým
Sadece bekleyin az kaldý.. Güzel vuracak
18-21 Mart tarihleri arasýnda Kayseri Erciyes ' e kayak merkezine gitmeyi düþünüyorum.
Giden var mý bu sene ?
Hava nasýl olur, kar durumu nedir, gitsek kayabilir miyiz o tarihlerde ?
Hava koklayan adam, yardýmýna ihtiyacým var :)