urfaya kar yokmu yav
Printable View
urfaya kar yokmu yav
o günler yakındır :D Bu arada hasan can(yazıcı kardeşlere selam tanıyorlarmış seni :) )
Ankara çukuru bu golde atar,golde yer :D Aralık ayı bizimdir rahat olunuz :)
O yüzden sakin olmak gerek.. 13-14 değilde 22 sonrası daha efsane.. Aralık ayını bol soğuk kar yağışlı atlacağımız kesin,kötü olan ise ocak ayı boş geçebilir..
Acele yok abi..Sinyaller var ama halen zayıf.. H.sonu detayına gireriz..
aralık 15'ten sonra abi..
İstanbul da yılbaşında kar ihtimali olabilir mi ? Beykoz meykoz dağ tepe orman oralarda biryere gidicez ona göre plan yapalım.
Hava tahmin siteleri yikiliyor,haftaya gelicek hava ile.
2 gun ama kar var sanirim.
Alçak basınç yok,dolasıyla yağış yok.. İstanbul'u geçtim çoğu yer ayaz yer başka hiç bir şey olmaz.13-14 aralıktaki salınım çöp olmaya aday..22 sonrasını bekleyin..
bu sene baya kurak geçiyor .. allah bizi cezalandırıyor resmen sen yirmi milyonluk istanbul içme suyu havzalarını kurutup inşaat açarsan sonu susuz istanbul..
Haftasonu İstanbuldan yedigöllere gidicem yolda ve yedigöller civarı yağış var mı ?
13 Aralık Salı günü yurdun büyük bölümünde kar yağışı bekleniyor. Aynı gün İstanbul'da da karla karışık yağmur olasılığı var.
14 Aralık çarşamba günü İstanbul'da daha fazla kar yağışı bekleniyor. Aynı gün yurdun yine büyük bölümünde kar yağışı, buzlanma ve don uyarısı var. hürrüyet alıntır..
emir sen nedersin haraket varmı
Önümüzde birşeyler var ama bi geliyor bi gelmiyor değişik bi sistem modeller her çıktıda farklı gösteriyor.hafa sonuna taşlar yerime oturur diye düşünüyorum takipteyim :)
Benim için 15 aralık sonrası daha önemli.. Şu an tek gerçek 13-15 aralıkta ülke olarak ciddi soğuk olacağı.İç kesimlerde -15lere kadar soğuma olacağı yönde.Olaki modeller h.sonu güzel bir ab yada siklon vaad ederse o zaman efsane diyebiliriz.Lakin benim tahminime göre zor.. Neden ? 1-avrupadaki yüksek basınç bize doğru yatmaya çok meyilli , 2-Alçak basınç yok bu yüzden yağış kıt.Olaki ab oluştu o zamanda yüksek basıncın yatma meyilinden hızlı bir sistem olacaktır.Deniz etkisi kar şu an mümkün gözüküyor ama bütün bu tablo ile kombin yapınca çokta bir şey doldurmuyor.. h.sonu netleşir umarım.
Emır,haftaya gelıcek sıstem ıcın dun kar vs veren tahmıncı gruplar,bugun sadece yagmur verıyor ve 1 gunluk... Nedır ısın aslı?
İşte onlar çıkan modele göre konuşuyorlar, bir sonra ki güncelleme güzel çıkarsa hemen çoşma moduna geçiş oluyor :) bakalım takipteyiz
Bayrampaşa donuyor resmen :)
ankara için önümüzdeki hafta ciddi bir yağış var mı?
Tipi kar soğuk mu dedin emir :allaalla::allaalla::allaalla::allaalla:
Emir haftaya ne olucak?
Bak kac kisi seyehat programi yaptik,kar firtina olsunda yollara dokulelim artik...
sessizce bekleyelim..her zamanki kaderimize terk edilmiş durumdayız şu an :D ankara için ayrı yazacağım h.sonunu bekliyorum
şşş sakin olun :D Dediklerim bu çıktıların sonucu sayılır,değişme açık h.sonunu bekliyoruz :)
H.sonunu bekleyeceğiz.değişime açık..hemde çok.. Lakin şöyle bir şey diyebilirim ; 13-14 değilde 15 aralıktan sonrası bize güzel bir akşam yemeği yedirir.ay sonunda da tatlımız gelir.
Insallah,valla sikildik Emir. Hem doganin hem biz avcilarin gozu kulagi sizlerde...
@GSİCLUB
Kardeşim 28-29 Ocak Tarihlerinde Trabzon Merkez Düzyurt ilçesi ve batum rotası hava durumları aşşağı yukarı ne olabilir?
Deplasmana gideceğiz ve bir gece kalmalı Batum gezisi yapacağız sence hava durumları nasıl olur ?
Biliyorum tarih çok ileri ama kar kıyamet olursa yandık :)
Havayı koklayan üyemizden yeni yorum varmıdır:)
istanbulda güneş açtı .. son gülen iyi güler misali bize şaka yapacak sanırım..
ist. için salı çarşamba kar var deniyor dogruluk payı varmı
Carsamba gunu ankara zonguldak arasi kar olur mu 1 gun onceden mi gelmeliyim
Bütün sorulara ve 13-15 aralık sistemciği ile alakalı detayları yarın öğlen nokta koyacağım.modeller diagramlar feci derecede hatalı çıktılar veriyor.Bu yüzden hiç bir kurum forum v.b net bir şey göremiyor.bende elimden geldiği kadarıyla sunum yapacağım.13-15 aralık için beklentiniz düşük olsun.size daha güzel haberlerim var.27 aralıktan sonra yani yılbaşı vakitleri tüm türkiyeyi güzel bir soğuk / kar bekliyor.soğuktan yana bu zaman kadar problem olmadı.yağışı denk getimedik hep..Ama vakit geldi artık aralık son haftası inşalallah güzel olacak.
Bu sıstem cok kucuk,hatta cuma gunu gelıcek olanda oyle.
Emır 27'sıne kadar cosma yok mu?
Emir güncel çekecektin kardeşim benim:)
Şu durumda hiç bir şey diyemem..Ne modellere baktım ne analize.. Keyfim yok.. Gelecekse kar gelsin..
Baya sogdu, Yarin besiktastan beylikduzune gitcem yolda sknti olurmu
Emır,yorum yaparmısın bılmem ama tahmınler cok sasıyor ve degısıklık gosterıyor.
Neden bu halde?
Kutup girdabı güney enlemlerde kendine yer arıyor.Bundan dolayı sık pattern değişimi olacak.Tahmin bu..Model dediğimiz prof bilgisayarların verisi o da bi yere kadar doğru.Aralık 21 ve sonrasındaki soğuk/yağış çakışması daha doğru olacak.İstanbulda öğleden sonra yükseklerde tek tük kar gözükür.Ankara ise öğleden sonra kara döner rakımlara göre.Ankara için en etkili yağış 21 aralıkta.
Istanbulda tek tukten daha fazla kar yagicaktir
Birikim olmayabilir ama seyri hos olacaktir
Her gün düzenli bollucaya gidiyorum öğleden sonra gittiğimde görecem neler olduğunu
istanbul leventte şuan nokta nokta kar atıyor
ESENYURT kar soğuğu var ama kar yok, beklemedeyiz.