Yaz dönemide soğuk mu geceçek eğer öle birşey olursa sıkıntı olur bizler için meyve ve sebze verimi düşer yaz dönemide önemli kış dönemi kadar ??
Printable View
Yaz dönemide soğuk mu geceçek eğer öle birşey olursa sıkıntı olur bizler için meyve ve sebze verimi düşer yaz dönemide önemli kış dönemi kadar ??
Mesela şu an gözüken tabloyu anlatayım ; Mayıs 10 gibi sıcaklık 10-15 geneli iken mayıs 15 gibi 25-30lar gözüküyor.ancak gece sıcakları statik 10-12 gözüküyor(İç ve batı kesim için) YAğışlar hayli fazla..Bugün ankara gece merkez dahil 10cm kar görebilir,nisanda ocağa oranla fazla kar almak ciddi bir farklılık bence.Dengesizlik bir kayma var ve bu oran artıyor.Önemli olan mayıs 20'den sonra bandın min 15derecelerde gezmesi lazım ki denge otursun yoksa haziranda bile kar yağar bu gidişle :D Dengelerin ve ekonomik yaşam için sonuç mayıs ayında belli olur.Şimdi oturup bu gece iç kesimlerdeki karı takip edelim bakalım ne derece şov olacak :) Bereketli bir 2015 kışı oldu yazıda öyle gözüküyor.Özellikle istanbul için tehlikeli yağmurlar yolda..
Mayıs döneminde dolu yağma olasılığı nedir?
pendıkte fena fırtınalı yagmur var
Emir emeğine sağlık abicim.Artık MGM ye bakmıyorum seni takip etmek daha sağlıklı sonuçlar veriyor.Teşekkür ederim kendi adıma:)
Suan eskihisar feribottayim havada kar yok yagmur var istikamet istanbul-manisa-izmir kar yoksa gece manisada olurum
Hava bomba gibiydi gece 1.30 da geldim manisaya :) gectigim guzergahta hafif yagmur vardi derece 4 un altina dusmedi. pazar gunku drift etkinligine giden araçlarida gordum islana islana geliyolardi :)
23-24 Nisan gibi Beykoz-Riva tarafında bir okul pikniğimiz var açık alanda şimdiden bakıldığında tahmini neler gözüküyor ?
Bu yağmur sadece bizim buraya mi yağıyor bu nedir yav
Suanda k.cekmece ve soguksu yogun yagmur ruzgar ve yildirim altinda :)
gultepe gulbahar mah. sel aldi basini gidiyor. yildirimlarin simseklerin sonu yok gibi..
elektriklerde kesildi. su an karanlikta cakan simseklerle birlikte cok guzel bi goruntu war. disarda olanlara Allah yardim etsin..
Gök delindi resmen maşallah :)
Bahçeşehir de gök yarıldı. Uzun zamandır böyle haraketlilik görmemiştim.
Tek kelime ile söylemek gerekirse maltepe kıyamet alanı gibi oldu
Çok sevindim polenlerin canı cehenneme şimdi :)
bütün gün başım dizlerim heryerim ağrıdı bunalttı bu boktan hava , bekledim yagmuru yağa yağa bu saatte yagdı.arabadaki derece dogrumuydu acaba 30-31 arası gidip geldi gündüz saatlerinde
istanbula ucak gonderemedik bi ara antalyadan hava koyu diye slot uzerine slot yedik kaldi ucaklar
Tehlikeli döneme dün itibarıyla girdik.. artık 40 gün tehlikeli günler var.TEhlikeli ama faydalı bir dönem.Bu yağışlar ne kadar fazla olursa mahsul o kadar fazla olacak
tehlikeli dediğin 40gün bol yagmur gorecez anlamındamıdır :D
Geceleride say :D
http://www.indirmedennfilmizle.net/f...film-afisi.jpg
@GSI CLUP
antalyada yanıyoruz buralarda yağış olma ihtimali varmıdır
bu kırkikindi yagmurları diye bir tabir vardı eskiden sanırım o dönemdeyiz. felaket sıcak hava ama yagmur yagıyor zevkli oluyo ıslanıp 10dk da kuruması :D
sayabilirsek zevkle :hehe:
http://4.bp.blogspot.com/-JPQIk7-V6s...117371_gal.jpg
Bu gece Allah izin verirse Eskişehirden İstanbula yola çıkıyoruz.Sabah 8 9 arası İstanbulda olmayı planlıyoruz Anadolu yakasında olacağız Maltepe Ataşehir civarlarında nasıldır şu an yada yarın için bilgi verecek var mıdır?
akşam 10 gibi yaz dönemi ve bu dönem ilgili kısa yazacağım :)
@GSİ CLUB
Merhaba,
bugun için istanbula verilen dolu uyarısı hakkında yorum yapabilirmisiniz? doğru bir uyarımıdır?
yarın için istanbul avrupa yakası tahmin alabilirmiyiz acaba ? piknik durumu var ana okulu öğrencilerimiz için. öna göre yağış durumu olursa iptal edilecek *****..
ben bile açıklama yapacaktım unutmuşum :D
biraz abartı var..Ankara için daha yüksek bu ihtimal.Sadece anadolu yakasında belki dolu görülebilir.
iptal olunması sağlıklı olur.25 gün daha bu tip yağışlar devam edecek.İç bölgeler kırkikindi diğer bölgeler ise tipik bahar yağmurlarını yaşıyor.İç ve iç batı bölgeler için tehlikeli günler bunlar.Çünkü gündüz aşırı enerji toplayan hava ikindiden sonra nem ile birden soğuma eğilimine giriyor ve yıldırım dolu gibi olaylar görülüyor.Bunun gibi diğer periyot ise ağustos ortalarında olur.Özellikle gelecek günlerde izmir-muğla-antalya dikkat etmeli..
Cmtesi ve pazar gunu icin ozellikle Kurtkoy tarafi icin bize bilgi verebilirmisin kardesim? Ozellikle piste gelicekler icin yararli olur...
Pazar günü abanta 200sx buluşmasına gidiyoruz.Yağış olasılığı var mıdır?
Cuma geceden istanbulda hava açıyor , abant ise c.tesi aralıklı yağmurlu pazar ise açık ise ara ara güneşli gözüküyor.
Çok sağlam yagmur başladı
[QUOTE=GSİ CLUB;7845057]Cuma geceden istanbulda hava açıyor , abant ise c.tesi aralıklı yağmurlu pazar ise açık ise ara ara güneşli gözüküyor.[/QUOT
Süper haber verdin.Eyvallah.
Hay maşallah ne güzel yagıyor mübarek
hava fena patladı yola çıkacaklar dikkat.