8 subatta fuar icin frankfurta gidiyorum 8-12 subat arası frankfurt köln dolaylarında hava ne durumda olur kar yagısı ile karsılasma olasılıgımız var mıdır ?
Printable View
8 subatta fuar icin frankfurta gidiyorum 8-12 subat arası frankfurt köln dolaylarında hava ne durumda olur kar yagısı ile karsılasma olasılıgımız var mıdır ?
forumca bir kar duasınamı çıksaz
Emir selam,
Pazar günü İstanbul'dan çıkıp Malatya ya gitme durumu var. Ordan da Maraş Elbistan santrale ineceğiz. Araçta kış lastiği takılı güvenlik olsun diye zincir de var bagajda.
Yol durumu nasıldır çok sıkıntı yaşanır mı? Pazartesi akşam da aynı yol geri dönülecek.
Gunaydın şuan Nişantaşına kar yağışı mevcut ancak sadece görüntü ufak tefek
Bu sene kar görmücez heralde. ben umudu kestim valla.
Dün haberlerde bu İstanbulda yükselen gökdelenlerin havada bir ısı tabakası oluşturduğu için kar yere düşene kadar yağmura dönüştüğünden önümüzdeki seneler İstanbula hiç kar bile yağmayabilir diyordu.
Gecen sene neden yagdı o zaman. Bır sene de dıkılmedı ya...
Yapılan yapılar etkisini 1 yıl içinde değil 10 yıl içinde gösterir doğanın dengesi ile ölçüp biçilmeden yapılırsa yapılar daha çok çekeceğimiz var
www.yapi.com.tr'den ufak bir alıntı yapayım
Risk analizi işletme sırasında yapılacakmış!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Nisan 2013'te yayınladığı Nihai ÇED Raporu’nda şu tespitler yer almıştı:
* “Havalimanının kurulacağı bölge Kuş Göç Yolları üzerindedir. Geçen kuş sayıları şu şekilde özetlenebilir: Minimum 500.000 leylek (Ciconia ciconia) ve 25.000 kara leylek (Ciconia nigra), minimum 250.000 yırtıcı kuş, başlıca şahin (Buteo buteo), arı şahini (Pernis apivorus) ve küçük orman kartalı (Aquila pomarina).”
* “Kuş uçak çarpışmaları ile ilgili risk analizi ancak faaliyetin inşaat ve işletme aşamasında kuş sayımları yapılması ile birlikte hazırlanabilecektir. Alanın kuş göç yolları ve kuş-uçak çarpmaları açısından değerlendirilebilmesi ve tedbir önerilerinin geliştirilebilmesi için ilkbahar ve sonbahar göç döneminde, göçmen ve yerli türler ile kışlayan türler iki yıl süreyle izlenerek, göç yolları ve uçuş rotaları belirlenecektir. Yapılacak gözlem sonuçlarına göre getirilecek tedbir ve öneriler uygulanacaktır. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde havalimanına işletme ruhsatı verilmeden önce kuş gözlem radarlarının kurulması gibi ek tedbirler isteyebilecektir.”
* “Özellikle çarpışma bir kuş sürüsü ile yapılmış ise durum uçuş güvenliği açısından çok daha vahimdir, çünkü aynı anda birçok hasar meydana gelebilir ve hatta hava aracının tüm motorları birden zarar görebilir. Böyle bir durum meydana geldiğinde ve uçağın tüm motorları birden hasara uğradığında eğer uçak yere çok yakın bir konumda ise, pilotun durumu toparlaması için yeterince zaman ve yükseklik mevcut olmadığından, kuş çarpması neticesinde uçağın düşmesi de olasıdır.”
Anadolu Hisarı'nda 5 dakika önce lapa lapa kar yağıyordu. Şimdi güneş açtı.
levent te şuan bildiğin tipi şeklinde yağıyor yarım saat yağsa burası pert olur
Geçen sene kış lastiksiz tırlar yüzünden 6 saat yolda kalmıştık ama yine de keşke yağsa diyor insan :)
Ankara'da hafif atıştırıyor
Maltepede 5-10 dk tipi şeklinde atıştırdı an itibari ile herhangi bir yağış yok ama çok soğuk
Çamlıca yağıp yağıp duruyor. Tutunamadı.
Ümraniye 10dk bir attı sonra kesti
Arkadaşlar bugün İzmir deki yılın en soğuk günü. Valla biz soğuğu sevmiyoruz. Nezaman derecelr tahmini 15 lere geri döner
Aksama tutar umarim gosterip vermeyen kasar gibi bi aciyo bi kapiyo bu ne ya
İstanbul/Güneşli heryer bembeyaz oldu tipi şeklinde yağıyor. Böyle giderse yaz lastikli araçlar yüzünden akşam eve zor gideriz.
Antalya yağmurlu :)
beylikdüzü sulu kar yağıyor .
maltepe tipi var, ama tutmaz belli
Osurur gibi atistirio zincirlikuyuda arada
Daha önceden bahsettiğim gibi istanbul beklenti dahilinde kış geçiriyor.Ancak diğer türkiye bölgelerine baktığımızda yağış olarak iyi ama kar olarak fakir gidiyor..Bu sene son 24 saatde bile modellerin ciddi bir sinyal verememesi bende dahil çoğu yorumcuyu yormuş ve artık ne çıkarsa bahtımıza olayına döndürmüştük.Lakin ben gücümü kaybetmeden her gün sinyal kovalamaya devam ediyorum.Aslında bizim ülkemiz harici avrupanın doğusu ve rusyada henüz sıkı soğuklara kavuşmamış durumda.Bu durumdan dolayı güçlü sinyal çakıp ben efsane olurum diyen sistemlerin bir çoğu zayıflayıp ülkemize gelmiş bulunmakta.Son 2gün güncellemelere bakılırsa yavaştan tepemizdeki soğuk ve koridor hareketlenmeye başladı.Şubat başındaki sistemenede bel bağlamayın hızlı ve etkisiz olacağını düşünüyorum.Şubat başı sistemi iç bölgelere yarayabilir.Temkinli yaklaşıp ciddi kar için şubat 7-15 arası bir dilim düşünüyorum.. Daha önce şubat başı düşünüyordum ama ama o sistemin maalesef oluru düşük.. Şubat başına kadarda aralıklı kar soğuk devam edecek.Kış için net bişey demek bu sene için zor.Güya veriler şu an soluksuz kar yağışları olur diyordu ama fos..Belki 1987 martı gibi geç gelip tam vuracak belkide 2007 gibi rezil bir kış olacak.Bundan sonraki süreçi kısa vade tutup takip edeceğiz.Ben her zaman en iyisi vb benim diyemem benden daha iyi tahmin yapanlar bu süreçte vardır olacaktır,elden gelen şu anlık budur.Ne zaman ciddi bir sinyal yakaladım o zaman bu konuyu neşelendirebilirim.İyi akşamlar.
Emircım moralını bozma,napalım cok oynak bu sıstemler...
Pazartesiden bu yana iş için izmirdeyim buraya ayda 1 mutlaka gelirim yıllardır
Son 2 gündür izmirde yediğim soğuğu en son konyada askerken yemiştim
Ula dondu götum :D
Sanırım bu haftaya beklenen en buyuk sıstemde kof cıktı...
Umarım yanılırım...
Emırcım guzel bır guncelleme yaparmısın?
ben ümidimi kestim.
Erzurum-Kars bile karla karışık yağmurlu gösteriyor bu mevsimde. Şaka gibi.. Biz ümidi keselim bu sene kıştan:)
Ankara'da bahar havası hakim dün mangal yaktık hiç üşümedik bile :)
Bari yağmur falan yağsın silecek çalıştıralım :)
arabayı yıkattım ben rahat olun bozar hava akşama :D
winter is not coming :D
yağdı yağacak derken,
kışı yedik bitirdik:D
Emir'i bekliyoruz bi güncel çekse güzel olurdu :D
şubat 3-4-5 sistemi halen değişime çok ama bu sene son dakika aşırı değişim oluyor.maalesef benimde yapacağım bir şey yok.eğer 3-4-5 sistemi de boş geçerse (ki şu an maalesef bu ihtimal yüksek) şubat 17-18 yeni sistemi beklemek zorunda kalacağız.bu sene balkanların çok soğumaması bizi çok etkiledi.kuzeyimiz soğsun akdeniz çalışssın sistem karayel gelsin dedik hepsi oldu ama halen balkanlarda 850hpa eksi 10 bile yok.. ve basınç yerleşimlerde bi o kadar değişken.. ama şöyle diyim bu sene tek atımlık güzel bir şeyler olacak er yada geç..