%90 ihtimalle evet.. detaylı 2-3 aylık tahmin için ayın 12-13ü bekliyorum.Sizin için net olan bilgi ağustos 20 gibi yazın sonlanacağıdır :)
Printable View
Biraz güncel geçeyim..
-Yarından itibaren İstanbul-Bursa-Afyon hattı sağanak yağmura teslim.. 2-3 gün aralıklı sürecektir
-Ağustos 27 gibi ufak son ısınmalar olabilir,ancak yavaştan kalın giysiler rol alabilir..
-Ekim başı ise hastalıklara dikkat.. Kısa sürede fazla sıcaklık düşüşleri olacak,tatili geç vakite alanlar pişman olabilir.
2015-2016 kışı;
-2003-4 karakterinde bir kış olacak bence.Polar atak dediğimiz olay sık sık yaşanacaktır.Peki polar atak nereleri vuracak ? - Kuzeyden inen topun ülkemizde ilerleyebildiği yerler etkilenecek.Her zamanki gibi doğu eski kışları arayacak...
-Ilıman fakat garip bir kış.. Mesela 8 derece soğuk durgun hava varken,gece anlık polar atak ile -5 leri görecek sıcaklık ve mükemmel yağış.. Örneğin 2004 ankara kışı..
Accuweather'in kış tahminini bekliyorum..TAhmini ekim sonunda yayınlanır.Bu kış eğlenceli olacak inişli çıkışlı :)
yarın ve pazar gününe dikkat.. aşırı yağış söz konusu istanbul için.ilk kar taneleride kasım ayında düşmesi muhtemel istanbul için..
2016 kış değerlendirmemi bugün ilerleyen vakitlerde yazacağım :)
Istanbul'da ne zaman yagmur yagacak Allah rızası ıcın 2 saatte olsa yere su dussun ortalık bıraz ferahlasın. Imanımız gevredı resmen ne gece yatılıyor ne gunduz yolda yurunuyor, kıştan nefret edıyorum ama 4 gözle gözler oldum resmen.
Dolu varmı dolu..
Hala merakla Kasım ve kıs tahmınlerını beklıyoruzzz.....
Evet kış tahminleri için forum avcıları ellerini ovuşturmaya başlasın bakalım :D
Merakla bekliyoruz.
Öncelikle geciktirdiğim için herkesten özür dilerim.Yoğun tempodan dolayı foruma giremedim ve unuttum gitti diyeyim :) Nese detaylara geçelim ;
-Kış Kasım-Aralıkta zirve yapacak ve Ocak ayının yarısı ılıman geçecektir.Mart ve Nisan başına kadar kış etkisini gösterecek
-Kuzeyli ataklar boyunca kar alacağız.Bu şu demek ; kuzeyden damla halinde soğuk sarkacak vuracak geçecek ve bu topaç halinde devam edecek
-Karadeniz'e sahili olan kesimler,İç kesimlerin kuzeyi,İç batı anadolu bu sene tekrar efsaneler yaşayabilir.
-bu kışın diğer tipik karakteri vurucu ama zamanı az olması.Mesela hava 5 derece ve sis var diyelim.. Soğuk hava dalgası hızle geldiği zaman aniden -3 lere inip felaket yağış bırakıp ertesi gün güneş açabilir.
-Don olayı bu sefer doğuda sık görülebilir..
-Kasım sonuna doğru İstanbul-Ankara ilk kar tanelerini görebilir.İlk kar örtüsü ise Aralık ayı içinde %98
-Ekstrem koşulların artacağı bir dönem yine
-Hastalık olarak dikkat edilmesi lazım süreç kısaldı ve yakında ciddi inişli çıkışlı günler olacak.
-kış lastiğini erken alın kış hızlı girecek
-Özellikle iç batı anadolu tekrar rekor kırabilir..
-Ayrıca küresel ısınmanın tam tersine Türkiye bölgesi için soğuma artacak.
-İleriki günlerde yağacak olan yağmurların kalitesi çok kötü yüksek ihtimal ki araçlarınızı bu yağmurdan korumanız işe yarayacaktır.
Detaylı grafikli anlatımı ise yakın zamanda yapacağım.Çoğu büyük kurumlar kışı kış gibi yaşayacağımı ön görüyor.. Yakın zamanda nokta atışı bir tarih verebilirim istanbul için..