Emir kar devam edicek mi bu kadar mi? :)
Printable View
Emir kar devam edicek mi bu kadar mi? :)
radardan takip ediyorum şu an,biraz hızı yavaşlamış.. 30-45dk arasından kuzeyden-güneydoğuya doğru(elmadağ tarafı) kütleler gelecek.Yüksek yerler 3-5 cm alabilir,alçak yerler ise eh işte havada kar görür ya da 1cm felan.15:00'ten sonrası daha zevkli olabilir bakalım takipteyiz..
saat 15.03 kar yağışı başladı :)
Kartepede yoğun yağış başlamış. Akşam karlı yere kadar araçla geri kalan yolu sisli vadiye kadar yürüyecez
kartepe 12-13 ve de 25-26 aralık haftasonusu hakkında bilgi verebilir misin emir?
Emir yılbaşı için tahinleri nezaman açıklarsın ona göre plan yapmaya başlayalım :)
geçen sene bu zamanlar çankaya köşkünde kar kürerdik :D hey gidi askerlik
10-15 sistemi var önümüzde.. Eğer bu sistem ötelenirse 16-17 buzlanma olur yollarda.Ama şahsi düşünce 10-13 aralık sistem sürecek ve 16-18 sıcak periyot olacak.Yağış v.b olarak sıkıntı görmüyorum.
bahsettiğin her iki tarihte vurgun olacak önemli tarihler.. Kar olur metreleri bulur diyorum.
Şu an gözüken 25-31 arası soğuk mevcut fakat biraz daha bekleyelim,önümüzdeki 10 aralık sisteminde belli olur :)
Ankara Özel durum ;
http://i66.tinypic.com/154dngx.jpg
C.tesi öğlene kadar oluk oluk yağışlar şehrimizi ziyaret edecek.Kırmızı hat ve batısı hafif alırken,mor hat ve doğusu orta kuvvetde kar alacaklar.Parça parça kütle geldiği için aralıksız yağış yok fakat gece don olayı olacağında kar taneleri tutacaktır.
İlçe bazında fazla yağış alacak yerler ; Bağlum-Yapracık-Keçiören'in kuzey doğusu-Elmadağ,Gölbaşı'nın doğusu,Oran,Dikmenin doğusu,Kazan,Çubuk ve çevresi
Bu kesimlerin batısı yenimahalle,ostim,batıkent gibi kısımlar ise hafif şiddetde kar görecek.
Özellikle buzlanmaya dikkat !
Genel Durum ;
5-10 aralık arası tüm ülke için açık,soğuk yağışsız dönem olacak.PAsta cila,yolculuk,evlenme teklifi,eşya taşıma v.b bütün işlerinizi bu sürede halledin derim.10 Aralık sonrası istanbul ve ülke geneli vurgun yiyecek,okullar tatil olacak,her yer buz olacak ve 3-4 gün süren bi buzul çağı olacak.Ankaralılara yine özel torpiil cinsinden akdenizde bir ab alanımız olacak ve bize pompa usulü kar verecek.. Çünkü bize kuzeyli sistemler yaramıyor,sebebide dağların ve karadeniz'in nemi bölmesi,parçalaması... İstanbul-Bursa-Konya v.b bir çok il kışı yaşayacak.İzmir ise bilemiyorum çok sınırda onu özel değerlendiririz.Tabi 10-15 arası biz donarken avrupada güzel havalar olacak bu da küçük not olsun.
Bir süredir takip ediyorum da.. Bravo.. Emir kardeşim helal olsun sana. Bu yaşta böyle bir konuya hakim olmak herkesin harcı değil.. Tebrik ederim seni.
Gurur verici yorumunuz için teşekkür ederim :) Hobilerim olsun,sorumlu olduğum konular olsun araştırmayı ve bilgi paylaşmayı seviyorum :) Yıllar öncede amatör olarak kendi kendime bugün şöyle olacak felan derdim,ancak şimdi forum ortamında olunca bilginin,hobinin anlamını yerini bulduğunu düşünüyorum :)
şanlıurfaya nezman kar yağacak emirim:)
Geçen yıl kar küremekten iflahım kertti, ***** askerlik.. Bu sene de keyfini çıkaralım Ankara delirecek mi bu sene?:)
Emir sence yılbaşı için kartalkaya tatili almak için en doğru zaman nedir?
Aralığın 15'i civarı mı?
Bu arada tatilin anlamlı olması için 60-70cm kar gerekiyor..
aralık 10-15 arası diyelim :)
2004-2008-2012- .. 2016 :) Kısacası bu yıl bizim yılımız olacak :)
Aralık 10-15 aralıgı.. net.. Şu an bile modeller o bölgeye 60 + cm veriyor.. Yılbaşı tahmini güzel bi kumar olacak bence.Çok oynak ama sektirmeyeceğiz bakalım :)
Ben 2 tane kar lastigi alayimda nolur nolmaz. Tatile neyim giderim.
evi falan taşımayı erteledim, haftasonu kış lastiklerimi taktırıyorum ay sonu istikamet yalova, 1-2 ay haftasonları aydın-yalova yaparım. şimdi ocak ortası sonu gibi ev taşıyayım diyorum ama doğuştan cenabet olduğumdan kar kış kıyamet olacaktır eminim :D
çok sayfa olmuş yahu,
kısaca özet geçersek bu sene kış ağır mı geçecek :)
Sanırım ıstanbulda 8 gun daha hava cok guzel,yanılıyormuyum?