Ben İstanbula Kasım ayında yağan bir kar hatırlamıyorum.
Aralıktan önce kar olmaz İstanbula yanlış mıyım GSİ Club?
Printable View
Ben İstanbula Kasım ayında yağan bir kar hatırlamıyorum.
Aralıktan önce kar olmaz İstanbula yanlış mıyım GSİ Club?
Kasim sonu tahmini daha sekillenir.
Ben daha net sorayim; Kasim 6 ile 20'si arasi Ordu nasil kardesim? Benim icin onemli...
Kısa, öz sorayım ; Pazar günü Ağva taraflarına gitsek donar mıyız ?
İstanbulda kaç gün yağış yok? Araba yıkayalım mı?
kasım 12-16 ağva tarafında totomuz donar mı acaba ? :D
gidilebilir,tipik bir sonbahar günü olur.Arada soğuk rüzgarlar esebilir öğle 2-3 gibi.
Pazar sabahtan itibaren 8 kasıma kadar yağış yok :) PAstırma yazı o aralıkta daha etkili olacak.
6-7 kasım hava gayet net açık.7 kasım gecesi soğuma var.8-9 kasım aralıklı yağmurlu.Hatta zirve noktalar kar alabilir.10'u biraz daha durgun fakat geceye yine yağış var.ve yağmur kara dönecek.11-12 ve 13 kasım sabahı kar yağışlı olur.rakımı az olan yerler karla karışık yağmur görür.ki %90 her yer kar alır.13-15 arası yine çok bulutlu.15-20 arası ise aralıklı bulutlu ve hafif karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı.11-13 arası yağan kar dolgun gözüküyor.15-20 kasım arası daha durgun ama gece don olabilir seviye çok yakın
bi ihtimal.. aralıklı bulutlu ve soğuk rüzgar mevcut.kasım 5 gibi tekrar değerlendirmek lazım.
Doğu bölgesi kışlıklara çoktan geçtiği için doğu bölgesi için tarih vermiyorum.Batıda ise Bursa sınır olmak üzere Sivas'a kadar olan kısım 27 Kasım itibariyle kışlıklara geçebilir.Ben şahsen 25 kasım gibi kışlıklara geçeceğim,şu anda da geçilebilir yaz lastikleri daha fazla yıpratmamak için fakat gündüz sıcaklıgı daha düşmeli.. İstanbul ise 5 Aralık-13 aralık arası kışlıklara geçebilir.en geç 20 aralıkta kışlıklar takılabilir.Kasım ayında havada kar göreceksniz fakat örtü için zaman var.. sisli puslu günler sürecek biraz..
Yılbaşı uludağda kar durumu ne olacak acaba öğrenebilirmiyiz?
kardeşim urfada durumlar nasıl bakabilirmisin
Ankara için ne diyorsun :)
manisa için var mı yorum?
ankara cepte sadece 1-2 haftamız kaldı :) Bu kış bizim istanbul gibi tereddüt yok :)Maşallah diyimde bozulmasın sistemler :D Ankara için kasım 10-20 arası örtü yapacak kar olacak inşallah
kasım 10'a kadar ülke geneli pastırma tadında olacak,gelişme oldukca yazacağım:)
12 eylüldeki mesajımda sinyali çakmıştım.. detaylara geçeyim.3.Provamızı 3 kasım gibi bekliyordum.Fakat avrupa üzerinde bulunan yüksek basıncın ısrarı bunu 1 hafta öteledi.Şimdiden okuyanınız vardır bir çok forum,kişiler v.b 20 kasım kar geliyor diyor.Artik salınım dediğimiz veri pozitifte takılyıordu ve bu bize pastırma yazı/ayazını yaşatıyordu.Ve 2-3 gün öncesinden bu veriler negatife inmeye eğilim gösterdi.Ve takip edenler kar geliyor dedi.Neye göre,nasıl ve ne zaman soruları doğdu burda.Neye göre ? ; Artic salınım pozitiften negatife inerse bu bizim için kuvvetli sistem demektir.Neden ? ; Pozitif nokta avrupada yüksek basınç,türkiye ayaz ve güneşli bir senaryo sağlar. Negatif ise balkanların soğuk türkiye yağışlı ve soğuk oldugu senaryo sunar. Peki negatiften pozitife çıkarsa ? O zamanda sistem değil sistemcikler alırız ve etkisi az olur.Her çıkışın inişi vardır fakat her inişin bir çıkışı olmayabilir bu veride.Ve bunu tetikleyende yine el nino-la nina olayıdır.Kısa bilgiden sonra ; 17si gibi negatife varacak olan bu veri bir sistemi vaad ediyor bize.Ben hızlı davranmak istemedim.Bence 1 gün daha beklemek lazım.Neden ? Çünkü soğuğu batıdan dokundararak sokuyor veriler ve olası italyada oluşacak bir alçak basınç bizi rezil edebilir.Şu an soğuğun basıncı ve çekirdek soğuklugunu takip ediyorum.Ortalama 1500mt'de -5 giriyor bütün ülkeye.İStanbul için tek haneli sıcaklık,ankara için kar değerleri demek.Peki ne olacak ? Nem hareketi,rüzgar yönünü akşam burda takip edeceğiz.2 ay önceden dediğim tahmininim gerçekleşmesini umuyorum.ilk kar ile tanışma ve son kış provamız hazır gibi.. Detaylarla tekrar yazacağım :)