User Tag List

Sayfa 577/999 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587627677 ... SonSon
18969 sonuçtan 10.945 ile 10.963 arası

Konu: Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün öğleden sonra Çamlıdere tarafı... daha yaylalar tarafına çıkılmadı...

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı öskür Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırdır kardeş program mrogram ne ayaksınız?
    Walla baktım millet her haftasonu avda. Ne çağıran var ne soran ben de bari başımın çaresine bakayım dedim...

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önümüzdeki günlerde beklenilmeyen soğuklar ortaya çıkabilir.Etna yanardağ şu an aktif... Ayrıca depremlerde çabası.Deprem hepimizin korkulu rüyası olsada atmosfer olayında etkili olduğunu düşünüyorum.Aynı şekilde yanardağ olaylarıda.. Depremle soğuk havanın ilişkisinin ne olabilir diye bayadır araştırma yapıyorum ki okuduğum makaleler beni doğruya götürüyor.Deprem olduktan sonra basınç oynuyor.. Yaklaşık 50-70km çevresinde sismik hareketlenme oluyor.Ve o bölgede bir alçak basınç alanı ortaya çıkıyor.Ardından alçak basınç çevresindeki soğuğu o merkeze çekiyor.Yanardağda hemen hemen aynı görevi görmekte.Hatta sene 2012'de izlandada aktifleşen yanardağ atmosferi ciddi etkilemiş ve efsane bir kış yaşamıştık.Belki komik ama bunlar ilişkisi olan şeyler.Şu an Etna'nın aktifiği bize 2 yol çıkarır.1.Yol ya ab alanı oluşacak soğuklar italyaya gidecek biz bol bol lodos alacağız ve ertesi yine kar olacak. 2.Yol ; Ya oluşan ab alanına tepki ab'si ege'de oluşacak ve soğuklar marmara merkezli akacak ve efsane yağışlar karlar ortaya çıkacak.yine bu tür olaylarla ilgili makaleleri bulup buraya atmayı düşünüyorum.
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agzindan bal damliyor ballll...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla Emir; 4 kişi ile iddiaya girdim önümüzdeki hafta kar var diye..
    10-15 aralık aralığında kar yağmazsa Istanbula, faturaları sana göndereceğim, bilesin..
    Ha yağarsa da İstanbula gelirsin iddiayı kaybedenlerle 4 akşam birlikte yemeğe çıkarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.cpc.ncep.noaa.gov/product.../aao.sprd2.gif
    10 december - 15 december arası düşüş ve çıkışa dikkat.. ve tekrar ediyorum küresel ısınma diye bir şey yok.. 700mb'da -3 kadar düşen bir AO ve mükemmel bir çıkış.. 10-15 sisteminden sonra bize efsaneleri sıralayacak bir sinyal demektir bu.2000-2004-2006-2008-2012-[2016]ben son derece eminim bu kış,kış gibi olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla Emir; 4 kişi ile iddiaya girdim önümüzdeki hafta kar var diye..
    10-15 aralık aralığında kar yağmazsa Istanbula, faturaları sana göndereceğim, bilesin..
    Ha yağarsa da İstanbula gelirsin iddiayı kaybedenlerle 4 akşam birlikte yemeğe çıkarız
    Sorun değil,kar yağarsa bende şerefine yemek ısmarlarım beraber yemiş eğlenmiş oluruz 10-15 arası aktivite var kar-karla karışık yağmur v.b bir şey olacak o ara beklemede kalın

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.cpc.ncep.noaa.gov/product.../aao.sprd2.gif
    10 december - 15 december arası düşüş ve çıkışa dikkat.. ve tekrar ediyorum küresel ısınma diye bir şey yok.. 700mb'da -3 kadar düşen bir AO ve mükemmel bir çıkış.. 10-15 sisteminden sonra bize efsaneleri sıralayacak bir sinyal demektir bu.2000-2004-2006-2008-2012-[2016]ben son derece eminim bu kış,kış gibi olacak
    küresel ısınma diye birşey yok derken, anormal soğuklara sebep olan o değil anlamında dediniz heralde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    küresel ısınma diye birşey yok derken, anormal soğuklara sebep olan o değil anlamında dediniz heralde.
    + ciddi manada yok.Evet bir çok kişi kalkıp buralar suydu kurudu v.b örnekleri verebilir.Ama kutup kar/buz birikim grafikleri son 3 yıldır asla o tarz veri sunmadı.Aksine soğuma var.İklimde tarihsel olarak tekerrür ediyor.Biraz iddialı olacak ama bundan sonra özellikle tek haneli kışlar katlanarak daha sert geçicek.En basit veride,bu sene yazın El ninodan,la nina'ya geçişimiz olacak.Bunu etkileyen çok faktör var ; OBQ phase,Ao,Nao,taymir bölgesi,gulfstream v.b..
    Mesela son yıllarda taymir adasının sibiriya Yüksek basınçla alakası olduğu gözlemlendi.Ve korealasyon %90 şu an.
    http://max.nwstatic.co.uk/images/win...14/Chart23.gif
    http://max.nwstatic.co.uk/images/win...014/Chart3.gif
    Bu taymir olayının 2012'den sonra tek haneli kışları daha sert geçmesine etken oldugunuda konuşuluyor

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    küresel ısınma olayını bende merak ettim şimdi bu buzullar niye eriyor uydu fotolarından felan gittikçe daha az bi alana çekiliyorlar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.S.C Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    küresel ısınma olayını bende merak ettim şimdi bu buzullar niye eriyor uydu fotolarından felan gittikçe daha az bi alana çekiliyorlar?
    Eriyen kadarda oluşan buzullar var.Sadece soğuk bölgenin merkezi değişmeye başlıyor.Eve geçince bu konu hakkında yazı yazmak istiyorum.Benimde şaşırdığım pek çok veri mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eriyen kadarda oluşan buzullar var.Sadece soğuk bölgenin merkezi değişmeye başlıyor.Eve geçince bu konu hakkında yazı yazmak istiyorum.Benimde şaşırdığım pek çok veri mevcut.
    böyle bilgilendirici bir yazıyı zevkle okurum. Bir tek ricam olacak, teknik olarak kullandığınız kelimeleri daha detaylı açıklarsanız biz cahiliyeler olarak daha rahat anlarız.

Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önümüzdeki günlerde beklenilmeyen soğuklar ortaya çıkabilir.Etna yanardağ şu an aktif... Ayrıca depremlerde çabası.Deprem hepimizin korkulu rüyası olsada atmosfer olayında etkili olduğunu düşünüyorum.Aynı şekilde yanardağ olaylarıda.. Depremle soğuk havanın ilişkisinin ne olabilir diye bayadır araştırma yapıyorum ki okuduğum makaleler beni doğruya götürüyor.Deprem olduktan sonra basınç oynuyor.. Yaklaşık 50-70km çevresinde sismik hareketlenme oluyor.Ve o bölgede bir alçak basınç alanı ortaya çıkıyor.Ardından alçak basınç çevresindeki soğuğu o merkeze çekiyor.Yanardağda hemen hemen aynı görevi görmekte.Hatta sene 2012'de izlandada aktifleşen yanardağ atmosferi ciddi etkilemiş ve efsane bir kış yaşamıştık.Belki komik ama bunlar ilişkisi olan şeyler.Şu an Etna'nın aktifiği bize 2 yol çıkarır.1.Yol ya ab alanı oluşacak soğuklar italyaya gidecek biz bol bol lodos alacağız ve ertesi yine kar olacak. 2.Yol ; Ya oluşan ab alanına tepki ab'si ege'de oluşacak ve soğuklar marmara merkezli akacak ve efsane yağışlar karlar ortaya çıkacak.yine bu tür olaylarla ilgili makaleleri bulup buraya atmayı düşünüyorum.
    Helal olsun sana maşallah bence bu işin peşini bırakma bilmiyorum mesleğin ne ama bu işte inşallah kendini geliştirip çok güzel yerlere gelirsin.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    urfada 10 15 arası güneşli dıyor emır yagmıycakmı
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Küresel ısınma dedik,teknik veri dedik.Bende bu işin fırınına sizi götürmeyi planlayıp bu yazıyı yazıyorum.Detaylar çok ve birbiriyle bağlantılı oldugu için bütün verileri bugün bitireyebilirim.Ama cidden zevkle ve merakla okuyanlar çok şey kazanacaktır bence
    1-Artic Oscillation (AO)(Artik salınım)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Arctic...scillation.png
    AO değeri +/- olarak değişir.Yukarıda tabloda ise +/- oldugunda salınımın nasıl olacağı izah edilmiştir.Bizim için Nötr'e yakın değerler iyidir.Eğer bu salınım pozitiften negatife inerse hafif,Negatiften pozitife çıkarsa ülkemiz adına güçlü sistem sinyali verir.
    Dünyaca ünlü meteorologlar Sibirya'da bulunan Taymir bölgesini takibe aldı.Ve varılan sonuç şaşırtıcı oldu.Taymir bölgesinde aşırı biriken kar miktarı gelecek aylarda AO değerini negatife çekiyormuş.Eğer Taymir Bölgesi aşırı kar almazsa AO yüksek bir pozitif hal alıyormuş.Bunu teyit edelim diyen kuruluşlarda şaşırıyor.Çünkü Taymir bölgesi denilen alan tamda bizim işte"Sibirya Yüksek Basıncı" diye tabir edilen basıncımızın doğdugu yer.Ve bu meteorologlar bu bilgide yüksek korealasyon yakalıyor.Şu anda ise taymirde birikim artıyor.Bu bizim için AO'nun negatife ineceği ilk önce az ama sonra kuvvetli sistemlerin geleceğini işaret ediyor

2-El NİNO
    Dünyada 2 tip iklimi tetikleyen AO-NAO'la bağlantılı oluşum vardır. 1.La nina,2.El ninodur.

Bu video açıklayıcı gelecektir size.açıkcası el nino ; Bol yağış,ılıman ve olağanüstü doğa olayların çok oldugu bi patterndir.Bizim AZOR dediğimiz (İspanya dolaylarında takılan sıcak temalı basınç) bize doğru genişler ve pastırma yazı gibi zırt pırt ısıtır bizi.Anca yağmur alırız.. Bu sene el nino zirve yaptı ve şu an etkisi azalarak gidiyor.. Yazın LA NİNA'ya geçeceğiz.Ayrıca el ninolu olupta sert geçen kışlar var 2008 2009 gibi.Ama faktörlerin bizimm lehimize olmasını çok zorlaştırıyor el nino.

3-OPI (Ekim Ayı korealasyon)
    Ekim ayındaki soğuma ve kutuplardaki kar/buz birikimin AO ile koreaslasyon tablosu.. Bu yine üst seviye meteorologlarımız bulmuş.OPI'deki korealasyon yüksek olursa o yılın soğuk ve karlı olma olasılıgıda o kadar fazla.

tabloya dikkat.. 2001-2004-2005-2009-2011-2012.. bunlar bizim için güzel kıştı..2015 gözükmesede 2015'te %99 bir korealasyon oldu.Onuda bulunca buraya ekleyeceğim.

4-QBO PHASE
    AO'nun oluşturdugu basınç dizilimini 8.phase'a bölüyor prof adamlarımız.Ve bu 8 pattern'in belli günü ve konumu var.Bunu ise grafiklere döküyorlar,o grafiği okumak tam bir ölüm.. Şu an kendimde teklediğim için maalesef tam olmadığım bir grafiği buraya eklemek istemedim.Daha açıklayacı bir grafik sunuyorum size.

Şu an biz 4.phase'deyiz.Ve ocak ortasından itibaren 5.phase'a geçeceğiz.Gördüğünüz gibi sibiryamız mosmor ve etkin.Şimdi neden ocak-şubat dediğimi anladınız.oha 1008 gün mü sürecek diyenleriniz olacak.Tabi ki hayır.O gün sayıları ortalama bulunmuş.O patterni bozacak bir yüksek basınç elbet olacaktır.Ben mart 15 gibi 6.phase bekliyorum ki 1985-1987-1983'te öyle olmuş.. Ve bir dip not daha;Deprem,Yanardağ patlaması gibi bahsettiğim etkenler olursa bu phase değişimi anlıkta olabiliyor.2012 örneğin..

5-Küresel Soğuma v.b
    Ve geldik büyük konuya.Küresel Isınma denildi ve antlaşmalar v.b imzalandı.Peki nedir olayın aslı ? Siyasi yada başka bir şey olabilir mi bilmem ama bence bunu diyenler hep tek açıdan baktı olaya.Fakat madalyonun diğer tarafı var.

Çok değil 1 sene bu fotoğraf çoğu dünya meteorologları tarafından onaylandı ve yayan kurumlarda oldu.Kurumlar dediğim büyük ECMWF,NOAA v.b gibi..Ve çok değil aynı dönemde yeni grafik geldi ;

Kar/Buz birikim.. 2 tabloyuda alın önünüze ve iyi gözlemleyin.Bi tarafta erime olmuş ama diğer tarafta gözle görülür büyüme var ve bunu diagram ile desteklemişler.İklim kayması.. Evet bu olaylar bunu doğurabilir.Mesela 10km batıda bulunan soğuk çekirdek 10 km doğuya kayıyor cinsinden bir atak mevcut.Ve bu bütün anlattığın AO-OPI gibi değerleri etkiler.Ama şu an nedense gözle görülür bi sinyal yok.Ve belki basit gelecek ama el nino sayesinde fazla ısınan,soğuyan yerler kutuplardaki dengeyide etkiyor.Ve bir mantık vardı ; Fazla ısınan yer fazla soğur. Çok değil 2012'de çöle dahi kar yağmıştı.ve tekerrür yakınlaşıyor.Özellikle el ninonun yazın değişmesi ile tek haneli kışlar efsane soğuk olacak ve tekrar düzen değişecek.Çünkü her şey birbiriyle bağlantılı.

ve dikkatli bakın 2020 arası soğuma 0,5.. ama 2060 taki 0,5-1 arası.. Küresel ısınma olsaydı o soğuma o kadar artış sağlamazdı.Ve önümüzde oluşabilecek bir doğaüstü olay bizi soğumaya daha çok itecek.İklim kayması ise kendini yavaştan gösterir bence.Nasıl gösterir ne zaman gösterir ? İşte onu şu an bilemeyiz,çok faktörlü futbol topu gibi bir iş bu.Yazılarıma devam edeceğim farklı konularla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ekrem_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Helal olsun sana maşallah bence bu işin peşini bırakma bilmiyorum mesleğin ne ama bu işte inşallah kendini geliştirip çok güzel yerlere gelirsin.
    teşekkür ederim yorumunuz için Kendi işim muhasebe,nasip olursa mali müşavir olacağım.Bu tip hobi amaçlı yine dünya çapı parça sattığım müzikle uğraşıyorum ama müzik olsun hava olsun bu tip girişimlerde iyi farkedilmek gerekiyor,ülkemizde açıkcası biraz zor.Asıl mesleğim harici müzik ve hava olaylarına böyle devam etmem iyi kafa dağıtmaca işte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soğuma kaydı, buzullarda bir erime oldu. Şu an deniz suları yükseldi. Hindistanda birtakım kasabalar yükselen sular nedeniyle setler inşa etti hatta kilometrelerce yaşam alanını kaybettiler.
    Bu yükselen suların tekrar eski haline gelme ihtimali varmı? tekrar bu sular buharlaşıp, taşınıp farklı bir yerde kümeleşecek mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soğuma kaydı, buzullarda bir erime oldu. Şu an deniz suları yükseldi. Hindistanda birtakım kasabalar yükselen sular nedeniyle setler inşa etti hatta kilometrelerce yaşam alanını kaybettiler.
    Bu yükselen suların tekrar eski haline gelme ihtimali varmı? tekrar bu sular buharlaşıp, taşınıp farklı bir yerde kümeleşecek mi?
    Aynen öyle.. Mesela hep aynı döngü devam etseydi sonumuz kötü olurdu.En basitinden La ninaya geçtiğimizde ordaki sular buharlaşıp başka yere müthiş yağış olarak inecek.Sıcak-soğuk olayıda aynı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

AZOR YÜKSEK BASINCI: sıcak temalıdır,nereye gelirse ora ısınır yazı yaşar.Ekvatarol iklimi belirleyen 1 numaralı etkendir
    İZLANDA ALÇAK BASINCI : soğuk hava taşır,ve sürekli azor ile yarışır.İkisi birbirini ezmeye kalkar.Bu ezme olayıda AO'nun +/- olayıyla olur.AO değeri pozitiften eksiye düşerse izlanda genişler,azoru aşağıya evine gönderir.Tam tersi olursa Azor dikleşir şaha kalkar.İngiltere civarına dikleşen azor basıncı,bize sibiryadaki soğuğu itekler ve biz kar alırız.
    Eğer azor doğuya bize pide gibi yayılırsa biz ısınırız ve avrupaya ilerleyecek izlanda oraları üşütür.Mesela 5 aralıkta azor bize genişlemiş.5-10 arası yaz dediğimde burdan geliyordu 13 aralıktaki sibirya inişide 10-15 sinyali

umarım faydalı olmuştur.Zor değil olayları bağlayın birbirine iyi gözlemleyin gerisi kolay

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)