10-15 aralık soğuk salınım çok kuvvetli kendini gösteriyor derken,1-2 gün ertelendi ve 17-19 oldu.17 aralık - 20 aralık arası marmara yüksekleri karla karışık yağmur zamanla kar taneleri,ankara,bolu ,konya hattı ise kar görecektir.2 aralık tarzında yine kopuk bir yağış olacak bu.Belki benim çuvallamam belki başka sebepler ama ciddi derece modeller,çıktılar 180 derece döndü ve hayalkırıklıgı yaşattı bana.Aslında biraz belliydi ama biz risk aldık,italya bu sefer bize yarar dedik olur dedik ofsayt olduPeki çok mu kötü oldu ? Tabiki hayır.. Bize inecek soğuklar AO indeksinin pozitif kalmasında dolayı ingiltere ve izlanda civarında çekildi ve güçleniyorda.Yani bize patladıgı an efsane olabilir(17 şubat misali).Daha önce demiştim eğer 15-20 sistemi alırsak yılbaşı kar olmaz diye.Lakin almadık ve yılbaşı kar ihtimali tekrar zirve yaptı.Hatta zamanlaması çok manidar olabilir.2-3 günlük yılbaşından sonra yine sus,pus hava 1 hafta sürecek.Sonra AO indeksi negatife düşecek ve QBA doğulu istikamete geçerken oyun bizim olacak.Aslında en başından ön gördüğümüz tablo buydu.Şimdi daha sakin daha realist bakacağız ileriye.Oluşan faktörler halen bizim lehimize,geriye kalan zamanında gol olması.Biz şimdilik 17-20 aralık sistemine bakalım.gerisi netleşince konuşuruz
![]()